Γεια χαρά, Επισκέπτης
Όνομα χρήστη: Κωδικός: Να με θυμάσαι

ΘΕΜΑ: Βρώμη και οφέλη;

Re: Βρώμη και οφέλη; 16 Χρόνια 4 Μήνες πριν #8189

• eva.k
  • Το Άβαταρ του/της eva.k
  • Αποσυνδεμένος
  • Χρήστης
Η βρώμη όντως είναι πολύ καλό δημητριακό και αν δεν κάνω λάθος έχει πολλές φυτικές ίνες.Ο Άτκινς συστήνει την εισαγωγή της βρώμης στην 3η φάση. Προσωπική μου άποψη, από τη στιγμή που ο γιατρός σου το σύστησε καλά θα κάνεις να την τρώς χωρίς να χαλάσεις τη διατροφή σου,μισό φλιτζάνη βρώμη έχει 10 γρ. καθαρούς υδατάνθρακες, αν παίρνεις και άλλους 15 από τα υπόλοιπα τρόφιμα, σύνολο 25 υδ. νομίζω ότι δεν υπάρχει πρόβλημα.
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του Φόρουμ για να κάνετε μια δημοσίευση.

Re: Βρώμη και οφέλη; 16 Χρόνια 4 Μήνες πριν #8192

• efaki
  • Το Άβαταρ του/της efaki
  • Αποσυνδεμένος
  • Χρήστης
Εγώ όσο ήμουν στη φάση της συντήρησης έτρωγα κάθε πρωί βρώμη. Έβαζα 40γρ βρώμη με ενα ποτήρι γάλα και τα ζέσταινα. Γίνεται σαν χυλός. Μετά έριχνα και κανέλα και νιφάδες αμυγδάλου. Έτσι και τα δημητριακά μου έτρωγα για πρωινό, και χωρίς τη ζάχαρη που έχουν ΟΛΑ τα τυποποιημένα δημητριακά. Τα 40 γρ βρώμης έχουν περίπου 20-25 υδ/κες, επομένως είναι για τρίτη φάση και μετά.
Νομίζω ότι ο γιατρός σου σου την συνέστησε για να αντικαταστήσεις τα δημητριακά του πρωινού.Δηλαδή σκεπτόμενος ότι από το να τρως νιφάδες καλαμποκοιού με ζάχαρη, καλύτερα βρώμη. Όμως τρως δημητριακά? Γιατί αν δεν τρως... απλά θα προσθέσεις κάποιους υδ/κες από το πουθενά. Σίγουρα ακούγονται πολλά για τα οφέλη της, αλλά σαν υποκατάστατο των κοινών δημητριακών του εμπορίου.
Τα οφέλη της, και να υπήρχαν, δεν τα είδα γιατί δεν είχα κάνει αιματολογικές. Το σίγουρο είναι ότι δεν πεινούσα στις 10, όπως με τα κοινά δημητριακά. (Βέβαια, συνεχίζω να πιστεύω ότι τα αυγά δεν παίζονται!!!)

Re: Βρώμη και οφέλη; 16 Χρόνια 4 Μήνες πριν #8193

• lamare
  • Το Άβαταρ του/της lamare
  • Αποσυνδεμένος
  • Χρήστης
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 1
Efaki, για πες καμιά ιδέα για τ αυγά ! Θεωρητικά έχω περάσει τις 14 πρώτες μέρες αλλά τη χρήση του ταχινιού για να κάμω το ρουλόψωμο θα την αναβάλλω προς το παρόν .
Σήμερα έκαμα το πρωΐ 3 τηγανιτά ..
Ομελέτα με τυρί κάμεις ? :D
Marina
Male parta, male dilabuntur ~ Άσχημα χάνεται, ό,τι άσχημα αποκτάται.-

Re: Βρώμη και οφέλη; 16 Χρόνια 4 Μήνες πριν #8195

• efaki
  • Αποσυνδεμένος
  • Χρήστης
Μαρινάκι εξαρτάται από τα κέφια μου και από το χρόνο που έχω.
Τηγανητά με μπέικον, βραστά με μαγιονέζα, ομελέτα με τυρί και γαλοπούλα... Τώρα τελευταία ανακατεύω ένα αυγό με 2κσ αλεσμένο λιναρόσπορο, το βάζω σε ένα μικρό βουτυρωμένο πυρεξάκι και το ψήνω όπως το ρουλόψωμο. Μοιάζει με ψωμάκι κι αυτό. Βάζω και καμιά φέτα κασέρι από πάνω και το τρώω σαν πίτσα ενώ ετοιμάζομαι για να φύγω. Μόνο στο αμάξι δεν το έχω πάρει ακόμα (το χω τσακίσει πριν ξεκλειδώσω :lol: :lol: )

Re: Βρώμη και οφέλη; 16 Χρόνια 4 Μήνες πριν #8196

• lamare
  • Το Άβαταρ του/της lamare
  • Αποσυνδεμένος
  • Χρήστης
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 1
Ωχ για ρίξε details !!! Θα ναι τζάμι να το παίρνω στο εργαστήριο! Την προηγούμενη βδομάδα, τα βραστά αυγά λειτούργησαν μια χαρά στο.... wc !!! :lol: :lol: :lol:
Μαγιονέζα , ποιά παίρνεις ? Έχουν ζάχαρη αυτές ! Κάνουν μολοταύτα ????
Να αλλάξω λίγο γεύση ! dance nce dance nce
Male parta, male dilabuntur ~ Άσχημα χάνεται, ό,τι άσχημα αποκτάται.-

Re: Βρώμη και οφέλη; 16 Χρόνια 4 Μήνες πριν #8198

• efaki
  • Αποσυνδεμένος
  • Χρήστης
Δεν εχει αλλες details :lol: :lol: Αυτό είναι όλο. βγαίνει Σαν ψωμάκι του τοστ (βάζω και λίγο μπεικιν καμια φορά-όχι ότι φουσκώνει τρελλά-Αλλά τέλος πάντων στέκεται στο χέρι!!!)
Μαγιονέζα Helman's, έχει τους λιγότερους υδ/κες. Όταν έχω κέφια φτιάχνω και μόνη μου. Μου γίνεται πιο νερουλή (δεν είμαι και δεινή μαγείρισσα :lol: ).
Γενικά με τα αυγά έχω καταβολευτεί για πρωινό. Μέχρι που θυμήθηκα ότι όταν ήμουν πιτσιρίκι η γιαγια μου με έβαζε να τρώω κάθε απόγευμα ένα αυγό χτυπητό!!! Τη θυμάμαι που έσπαγε έναν κρόκο, έβαζε ένα κουταλάκι ζάχαρη και το χτύπαγε με το κουταλάκι κανά δεκάλεπτο!!! Το έτρωγα σαν τρελλή!!! τώρα δεν το έχω επιχειρήσει. Τα ωμά αυγά του εμπορίου τα φοβάμαι...Τότε έτρωγα αυγά από το κοτέτσι του παππού στο χωριό...
Πειραματίσου πάντως. Και στο ίντερνετ αν ψάξεις θα βρεις α π ε ι ρ ε ς lowcarb συνταγές...
Τα τσακίσαμε το ποστ... Βρώμη και οφέλη... και εμείς το χουμε κάνει @@@@@
Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.134 δευτερόλεπτα

Syndication