Γεια χαρά, Επισκέπτης
Όνομα χρήστη: Κωδικός: Να με θυμάσαι

ΘΕΜΑ: Βρώμη και οφέλη;

Re: Βρώμη και οφέλη; 16 Χρόνια 4 Μήνες πριν #8297

• mammajoanna
  • Το Άβαταρ του/της mammajoanna
  • Αποσυνδεμένος
  • Χρήστης
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 12
Χαιρετω την παρεα σας...
Αν κ ειμαι καινουρια στη σελιδα σας, οχι ομως κ στην Κετο, οχι αμεσα προσωπικα,βλεπετε ειμαι μαμα παιδιου με επιληψια,ευτυχως κυριως για κεινο αλλα κ για μενα,ειναι πια εντελως καλα..!! Χρειαστηκε ομως τρεξιμο, ενημερωση, αποχη απο τροφες που διαπιστωθηκε αλλεργικος κ βεβαια συνεβαλε κ ουσιαστικα η χαμηλη σε υδατανθρακες διατροφη -που βοηθησε καιρια στη μειωση κ σιγα-σιγα στην διακοπη της φαρμακευτικης αγωγης..
Γραφω κατω απ αυτο τον τιτλο για να καταθεσω την εμπειρια σε σχεση με τη δυσκοιλιοτητα..Πριν αρρωστησει ηταν εξαιρετικα δυσκοιλιος..οταν σταματησε τις αλλεργιογονες τροφες, ευτυχως σταματησε κ το προβλημα της δυσκοιλιοτητας..βλεπετε δεν ειχε καθολου λακτοβακιλλο στο εντερο κ δεν μπορουσε να "λειτουργησει" οντας κ σε ηλικια που το γαλα-στο οποιο ηταν εξαιρετικα αλλεργικος- ηταν η κυρια τροφη του..ηταν σωτηριο λοιπον που διαπιστωσαμε τι τον 'φρεναριζε'..
Ενας πολυ αποδοτικος κ φυσικος τροπος αντμετωπισης του "προβληματος" ειναι το ωμο λαδι το πρωι..μια κουταλιτσα του γλυκου (δοκιμη κ αυξηση αν χρειαστει, γιατι ο καθε οργανισμος λειτουργει υποκειμενικα)η κ λιγο περισσοτερο.. Δοκιμσμενο!! Προσφατα μια φιλη που την "συνεστησα" στη σελιδα σας, αρχισε τη διατροφη κ παραπονεθηκε για το ιδιο "προβλημα".. εβαλε λοιπον στο πρωινο της μια κουταλιτσα λαδι ωμο, στο αυγο το βραστο..σε ποτηρακι ανκατεμενο..κ "λειτουργησε" μια χαρα!! "Η συμβουλη μου" δοκιμη σε ηπιους κ φυσικους τροπους αντιμετωπισης στην αρχη..μετα περναμε σε πιο περιπλοκα κ "χημικα μεσα"..
Οντας συζυγος γιατρου κ με αδελφια γιατρους κ φυσικα σε επαφη με "καταστασεις" που χρηζουν αγωγης κ θεραπειας εμαθα οτι τα φαρμακα δεν ειναι τα μονο που βοηθουν..Υπαρχουν κ αλλοι τροποι κ ας μην τους "συστηνουν" οι γιατροι..
Θαθελα να κανω κ μια ερωτηση,..οι εξετασεις σας,χοληστρινη-ουρικο κλπ, με τοσα αυγα κ τυρια κ πρωτεινες τι γινονται? Οντας παθουσα απο τα συγκεκριμενα, κ με φαρμακα,η αποχη απ αυτα -κυριως τυρια-μου κρατησε χαμηλα του δεικτες μου, εδω κ χρονια..Σ αυτους που κανουν καιρο τη διατροφη απευθυνομαι,αν μπορουν να με "φωτισουν" με την εμπειρια τους..!!
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του Φόρουμ για να κάνετε μια δημοσίευση.

Re: Βρώμη και οφέλη; 16 Χρόνια 4 Μήνες πριν #8299

• sofia68
  • Το Άβαταρ του/της sofia68
  • Αποσυνδεμένος
  • Χρήστης
mammajoanna καλως ηρθες στην παρεα μας :)

Ειμαι στην Ατκινς 7 μηνες.Πριν ενα μηνα εκανα εξετασεις.Ειχα θεαματικη πτωση στη χοληστερινη, στα τριγλυκεριδια αλλα και στην αρτηριακη μου πιεση.
Βεβαια οσο αφορα τα αυγα, να πω οτι δεν τα καταναλωνω καθημερινα(αλλωστε ποτε δε μου αρεσαν ιδιαιτερα)και αν θα κανω καποια ομελετα θα χρησιμοποιησω 1 κροκο και κυριως ασπραδια.
Απο κρεας τρωω οσο γινεται απαχο.(χοιρινο, μοσχαρι κοτοπουλο,κουνελι).
Απο τυρι, κι αυτο οχι καθε μερα αλλα πολυ πιο συχνα απο αυγα.Εκει γυρω στα 100γραμμ. ισως μερα παρα μερα(φετα και κιτρινο).
Καταναλωνω πολυ πρασινο τσαι καθημερινα(1 λιτρο), οπως και γυρω στα 2 λιτρα νερο.
Κανω διαδρομο μερα παρα μερα.
Επισης πολλα ψητα ψαρια, σαλατες με ελαιολαδο, ωμα ξεφλουδισμενα αμυγδαλα και ταχινι)
Πιστευω ολα αυτα και η αποχη μου απο επεξεργασμενους υδατανθρακες ηταν τελικα η λυση στο να μειωσω τους δεικτες(χοληστερινη-τριγλυκεριδια) αλλα και να εξαφανιστουν παντελως οι(επι 20 ετη) κρισεις ημικρανιας μου.

Ευχομαι τα καλυτερα για σενα και το παιδακι σου...
φιλια :)

Re: Βρώμη και οφέλη; 16 Χρόνια 4 Μήνες πριν #8304

• georgiad
  • Το Άβαταρ του/της georgiad
  • Αποσυνδεμένος
  • Χρήστης
γειά σας και απο μένα
Λοιπόν καταρχήν οι κάψουλες psyllium που παίρνω εδώ και 2 εβδομάδες και δεν με βοήθησαν καθόλου είναι 500mg. Το πρόβλημά μου είναι αρκετά σοβαρό και απ' ότι κατάλαβα το έντερό μου δεν σηκώνει ευκολα τις αλλαγές φτάνει να σας πω ότι αναγκάστηκα να παίρνω λαξατόλ για 3 ημέρες χωρίς αποτέλεσμα και τη τελευταία πήρα καστορέλαιο 2κσ πάλι χωρίς αποτέλεσμα έως ότου έφτασα σε πιο άμεση βοήθεια απο τον ορθό...! Δυστυχώς αυτό με κάνει να πάω πίσω διότι πρέπει οπωσδήποτε να βάλω περισσότερες φυτικές ίνες στη διατροφή μου.
Πέρα απ' όλα αυτά έχω να πω ότι εδω και δύο εβδομάδες που κάνω τη δίαιτα (εκτός απο τις δύο τελευαταίες ημέρες ταλαιπωρίας που με έριξαν στη παλιά μου διατροφή) έχασα 2 κιλά και είναι η μοναδική δίαιτα που με κάνει και θέλω να τη συνεχίσω για αυτό και στεναχωριέμαι. Όμως δεν θα τα παρατήσω θα ξεκινήσω και πάλι απο αύριο και εδω θα ήθελα να σας ρωτήσω..
Μπορώ να ξεκινήσω καταναλώνωντας τους 20 υδ/κες όπως θέλω μιας και έχω ανάγκη απο φυτικές ίνες και να μην τηρήσω ακριβώς τη φάση της ενεργοποίησης; θα χάσω έτσι;
Συγνωμη αν σας κούρασα με το "ιδιαίτερ¨" πρόβλημά μου αλλά είμαι απελπισμένη και δεν θέλω να ζήσω και πάλι μια παρόμοια κατάσταση (ακόμα δεν μπορώ να συνέλθω!)
Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.076 δευτερόλεπτα

Syndication