Γεια χαρά, Επισκέπτης
Όνομα χρήστη: Κωδικός: Να με θυμάσαι

ΘΕΜΑ: Nηστεία και Ατκινς

Nηστεία και Ατκινς 15 Χρόνια 5 Μήνες πριν #12264

• galadriel
  • Το Άβαταρ του/της galadriel
  • Αποσυνδεμένος
  • Χρήστης
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 3
Μια φορά το χρόνο - Μεγάλη Βδομάδα - νηστεύω. Η αλήθεια είναι ότι αλλιώς δεν καταλαβαίνω Πάσχα. Μέχρι τώρα η δεύτερη φορά μου στην Άτκινς είναι πολύ πετυχημένη και σκέφτομαι ότι σε καμιά δεκαριά μέρες έρχεται η Μ. Εβδομάδα. Τι κάνω λοιπόν; Σκέφτηκα ότι μπορώ να τρώω ταχίνι, μελιτζάνες, σαλάτες, ελιές, ταραμοσαλάτα χωρίς ψωμί (μετρημένες ποσότητες και υ/α) αλλά έχω κάποιες ερωτήσεις:
1. Πόσους υ/α έχει το τυρί σόγιας; (Δεν έχω φάει ποτέ)
2. Δεν με πειράζει που για μια βδομάδα ίσως πεινάω χωρίς κρέας, τυρί και αυγό για να με κρατήσουν, αλλά φοβάμαι μήπως τα συγκεκριμένα πράγματα που θα τρώω με παχύνουν επειδή δε θα παίρνω πρωτεϊνη και λίπος (λάδι βέβαια θα τρώω). Να κολλήσω δεν με πειράζει.
3. Είμαι στην πρώτη φάση. Μπορώ να φάω ξηρούς καρπούς ελεγχόμενα;
Βάζω δύσκολα, το ξέρω.
Περιμένω απαντήσεις ή και εμπειρίες αν έχετε δοκιμάσει νηστεία με ατκινς.
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του Φόρουμ για να κάνετε μια δημοσίευση.

Re: Nηστεία και Ατκινς 15 Χρόνια 5 Μήνες πριν #12267

• helene
  • Το Άβαταρ του/της helene
  • Αποσυνδεμένος
  • Χρήστης
Καθόλου δύσκολα, μην ανησυχείς. Κι εγώ αυτής της σχολής είμαι, χωρίς να νηστέψω Πάσχα δεν καταλαβαίνω. Νηστεύω μάλιστα απο της Σταυροπροσκυνήσεως, όχι μόνο τη Μ. Εβδομάδα. Ξηρούς καρπούς μπορείς να φας, μέτρα μόνο προσεκτικά υδατάνθρακες. Κανονικά πρέπει να πέρνουμε πρωτεϊνη, όχι απλά να μειώσουμε υδατάνθρακες, αλλά για μια εβδομάδα φάε απλά σαλάτες, ταχίνι και ταραμά. Φάε και κανα καλαμαράκι τις μέρες που τρως λάδι. Δεν πρόκειται να παχύνεις πάντως αν τρως μικρές ποσότητες, σου το υπογράφω. Το τυρί σόγιας δεν ξέρω πόσους υδ έχει αλλά είχα χρησιμοποιήσει κι εγώ κάποια στιγμή και μάλλον θα ξαναπάρω, αν βρω πόσους έχει θα σου πω. Μπορείς ακόμη να φας μελιντζάνες και μανιτάρια καθώς και χταποδάκι. goodluck odluck

Re: Nηστεία και Ατκινς 15 Χρόνια 5 Μήνες πριν #12270

• ephoebe
  • Το Άβαταρ του/της ephoebe
  • Αποσυνδεμένος
  • Χρήστης
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 1
από ξηρούς καρπούς θα πρότεινω τα μακαντέμια γιατί έχουν αρκετό λίπος και πολύ χαμηλούς υδατάνθρακες, αλλά πάντα με μέτρο! Εγώ επειδή ξέρω ότι δεν έχω μέτρο, δεν θα πάρω :P

Κατα τα άλλα, κανένα θαλασσινούλι ψητό ή τηγανητό ή σαχανάκι με μπόλικο λαδάκι και με μέτρο στην ντομάτα. Πράσινα λαχανικά, ταχίνι, αβοκάντο και ... υπομονή, μια βδομαδούλα είναι θα περάσει! Καλό είναι να φροντίσουμε να γεμίσουμε και τις μέρες μας με διάφορες δραστηριότητες για να ξεχνιόμαστε!

I did it once, I can do it again ...

Re: Nηστεία και Ατκινς 15 Χρόνια 5 Μήνες πριν #12271

• sasa
  • Το Άβαταρ του/της sasa
  • Αποσυνδεμένος
  • Χρήστης
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 6
λοιπον στο βιβλιο λεει οτι το τυρι σογιας εχει 1υδατανθρακα στα 30 γρ.και μια φετα 2υδατ.επισης το τυρι ''βιγκαν'' χωρις καζεινη [δεν ξερω τι ειναι αυτο,μαλλον καποιο χορτοφαγικο]η μια φετα εχει 5υδ.και τα 20γρ. 6υδ.πιστευω να σας βοηθησα. goodluck odluck

Re: Nηστεία και Ατκινς 15 Χρόνια 5 Μήνες πριν #12273

• helene
  • Το Άβαταρ του/της helene
  • Αποσυνδεμένος
  • Χρήστης
Κατατοπιστικότατη sasa, ευχαριστούμε πολύ. Δεν έχω δοκιμάσει μακαντάμια. Περιορίζομαι σε 4 καρύδια τη μέρά προς το παρόν, ίσως τα δοκιμάσω για αλλαγή.

Re: Nηστεία και Ατκινς 15 Χρόνια 5 Μήνες πριν #12276

• lamare
  • Το Άβαταρ του/της lamare
  • Αποσυνδεμένος
  • Χρήστης
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 1
Καζεΐνη είναι φωσφοπρωτεΐνη του γάλακτος ;)
Male parta, male dilabuntur ~ Άσχημα χάνεται, ό,τι άσχημα αποκτάται.-
Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.078 δευτερόλεπτα

Syndication