Κορίτσια γεια σας. Έχω μπλέξει με τη δουλειά και τα παιδιά και δεν προλαβαίνω να γράψω. Έχω φτάσει στο μέσο σχεδόν της προσπάθειας και τώρα ξεκινούν τα δύσκολα. Δεν ήμουνα πάντα σωστή στο πρόγραμμα, αλλά ποτέ δε συνέχισα μια παρασπονδία. Έφαγα στην γιορτή της κόρης μου ένα κομμάτι γαλακτομπούρεκο, μια άλλη μέρα χταπόδι με μακαρόνια και μια τρίτη ένα κομμάτι σουφλέ σοκολάτα που έφτιαξε η άλλη μου κόρη. Δε θα με πείτε και άγια... Αλλά όλα τα έκανα συνειδητά και την υπόλοιπη μέρα στο πρόγραμμα. Το βασικό είναι, αντί να προσπαθείς κάθε φορά να προσθέτεις κάτι στη διατροφή σου κάνοντάς την πιο πλούσια σε υδατάνθρακες, να σκέφτεσαι πως μπορείς να αφαιρέσεις κάτι και να την κάνεις πιο λιτή χωρίς να χάνει σε νοστιμιά. Ένα παράδειγμα: εμένα μου αρέσουν πολύ τα λευκά τυριά και ειδικότερα η φέτα που συνειδητοποίησα ότι έτρωγα πολύ. Αντί λοιπόν να τρώω φιλέτο κοτόπουλο με σαλάτα μαρούλι και φέτα δίπλα, φτιάχνω μια μαρουλοσαλάτα, κόβω το κοτόπουλο μέσα σε κομματάκια και από πάνω βάζω λίγα τρίμματα φέτα ή και σκληρή μυτζήθρα τριμμένη και μερικά κομματάκια κάσιους ή άλλο ξηρό καρπό.
Τώρα, έχω αρχίσει να κουράζομαι και θα προσθέσω ένα ρόφημα σοκολάτας (είναι υψηλό σε πρωτεΐνες και έχει πολύ χαμηλούς υδατάνθρακες) που είναι πολύ νόστιμο και σε χορταίνει. Το δοκίμασα σε μια φίλη και μου πέσανε τα σάλια. Θα αντικαταστήσω το δεκατιανό ή το βραδινό γεύμα με αυτό και την υπόλοιπη μέρα θα παίρνω λιγότερους υδατάνθρακες. Το κουτί αυτό κοστίζει 20 ευρώ και έχει μέσα 16 δόσεις των τριάντα γραμμαρίων (δύο κουταλιές σκόνη που το ανακατεύεις με νερό είναι η μία δόση). Είναι αρκετά ακριβό γιατί βγαίνει μόνο σε μικρό μέγεθος (500 γραμ.) και κάθε δόση έχει 4.41 γραμ. υδατάνθρακες και 14.7 γραμ. πρωτεΐνες. Είναι της biotech σε ροζ κουτί και απευθύνεται σε γυναίκες. Έχει γεύση ροφήματος σοκολάτα. Αν κάποια από εσάς έχει δοκιμάσει κάτι άλλο που να είναι αντίστοιχο και νόστιμο, πείτε μου please...
Σχετικά με τα κιλά, έχω χάσει πολλά το ξέρω αλλά οι πόντοι είναι αυτό που με ενδιαφέρουν περισσότερο, όπως και όλες μας. Λοιπόν, έχω αλλάξει δύο νούμερα στα ρούχα και πάω αισίως για το τρίτο! Χθες μια γνωστή μου έδωσε σοκολατάκι και αρνήθηκα ευγενικά λέγοντας πως είμαι σε πρόγραμμα δίαιτας. Τι νομίζεται πως μου είπε; Έλα ρε έχεις και εσύ πρόβλημα; Χα! Σήμερα έχουμε ραντεβού να της εξηγήσω τη δίαιτα γιατί ξεκίνησε και αυτή και ίσως να τη δούμε και στο forum σε λίγες μέρες.
Σε ένα μήνα και 5 ημέρες έχω την επέτειο του γάμου μου και θέλω να χάσω τα μισά από τα υπόλοιπα κιλά μου. Θα σκάσω αν δε μπω στο τζιν μου. Το έχω κρεμασμένο έξω από τη ντουλάπα, το κοιτάω και με κοιτάει κάθε μέρα.
Και θα κλείσω με κάτι κουφό. Είμαι παντρεμένη σχεδόν 24 χρόνια. Κάθε μέρα, όταν γυρνάω από τη δουλειά, σαν το ρομποτάκι αλλάζω κατευθείαν και φοράω φόρμα ή πιζάμες μέσα στο σπίτι. Χτες είχε πάει η ώρα 8 το βράδυ και δεν είχα αλλάξει ρούχα. Ο άντρας μου με κοίταξε παράξενα και με ρώτησε γιατί δεν πάω να αλλάξω να ξεκουραστώ. Και τότε συνειδητοποίησα ότι είχα τέτοια χαρά που μου ερχότανε ένα παντελόνι που το είχα στα αζήτητα για χρόνια και δεν ήθελα να το βγάλω από πάνω μου! Όταν του το είπα μου είπε να κρατήσω μέσα μου τη χαρά και να τη θυμάμαι κάθε φορά που πάω να φάω μια μαλ@κία!
Πολλά φιλιά κορίτσια και μην το βάζετε κάτω! Το καλοκαίρι έρχεται…