Καλησπέρα !
Ακριβώς επειδή αυτό το φόρουμ με βοήθησε πάρα πολύ: κυρίως οι συνταγές που γενναιόδωρα μοιραστήκατε καθώς και άλλα θέματα που κατά καιρούς με απασχόλησαν όσο έκανα Άτκινς (κι έχασα 8 κιλά !), όπως πχ το θέμα των πλατώ, γλυκαντικά, μέτρηση υδατανθράκων κλπ, τώρα που βρήκα και δοκιμάζω κάτι διαφορετικό νομίζω πως οφείλω να το μοιραστώ κι εγώ με εσάς, άσχετα αν σας φανεί χρήσιμο ή όχι.
Μιλώντας με μια φίλη από Γαλλία, και λέγοντάς της ότι γενικά έχω υιοθετήσει lowcarb συνήθειες, μου είπε πως μια φίλη της με μία παρόμοια δίαιτα έχασε 11 κιλά σε 2+ μήνες και είναι πολύ ευχαριστημένη. Το πρόβλημά μου με την Άτκινς (και βασικά με οποιαδήποτε δίαιτα έκανα !) είναι ότι κατά καιρούς με έπιανε μια ακατανίκητη μούρλια για γλυκό καθώς και η "λιπαρότητά" της.. Με λίγα λόγια μετά τα 8 κιλά που έχασα, δεν μπόρεσα να συνεχίσω πιο κάτω (θέλω να χάσω άλλα 16 για BMI=22)..
Η εν λόγω δίαιτα λέγεται Dukan και την ανέπτυξε ένας γάλλος διατροφολόγος. Το βιβλίο του κυκλοφορεί μόνο στα γαλλικά και αυτό το μήνα είδα πως θα είναι διαθέσιμο και στα αγγλικά (από το amazon.com).
Οπότε προς το παρόν προχωρώ με αυτό εδώ: [url:1efpmcds]
www.thedukandiet.org[/url] όπως επίσης ρωτάω και την γαλλίδα φίλη μου. Θέλω να πω, πως δεν έχω το βιβλίο για να σας κατατοπίσω πλήρως με λεπτομέρειες..
Την αντιλαμβάνομαι σαν μια fat free έκδοση της Atkins, σαφώς πιο περιορισμένη, με εναλλασσόμενους 5ήμερους κύκλους "σκέτη πρωτεϊνη"-"πρωτεϊνη+λαχανικά" χωρίς το "άγχος" της μέτρησης υδατανθράκων.
Είτε έτσι, είτε αλλιώς, αυτό που έχω να πω είναι ότι μόνο με διατροφή χαμηλή σε υδατάνθρακες, κατάφερα να χάσω κιλά και η ζυγαριά μου να έχει τάση προς τα κάτω.
Οι έμπειροι lowcarbers αν έχουν να κάνουν παρατήρηση για την Dukan, θα ήθελα να ακούσω την γνώμη τους !
Ευχαριστώ και καλή τύχη σε όλες-όλους !