Γεια χαρά, Επισκέπτης
Όνομα χρήστη: Κωδικός: Να με θυμάσαι
  • Σελίδα:
  • 1
  • 2
  • 3

ΘΕΜΑ: Δίαιτα Dukan ! (lowcarb) - check it out !

Δίαιτα Dukan ! (lowcarb) - check it out ! 16 Χρόνια 4 Μήνες πριν #8034

• krokodeilitsa
  • Το Άβαταρ του/της krokodeilitsa
  • Αποσυνδεμένος
  • Χρήστης
Καλησπέρα !

Ακριβώς επειδή αυτό το φόρουμ με βοήθησε πάρα πολύ: κυρίως οι συνταγές που γενναιόδωρα μοιραστήκατε καθώς και άλλα θέματα που κατά καιρούς με απασχόλησαν όσο έκανα Άτκινς (κι έχασα 8 κιλά !), όπως πχ το θέμα των πλατώ, γλυκαντικά, μέτρηση υδατανθράκων κλπ, τώρα που βρήκα και δοκιμάζω κάτι διαφορετικό νομίζω πως οφείλω να το μοιραστώ κι εγώ με εσάς, άσχετα αν σας φανεί χρήσιμο ή όχι.

Μιλώντας με μια φίλη από Γαλλία, και λέγοντάς της ότι γενικά έχω υιοθετήσει lowcarb συνήθειες, μου είπε πως μια φίλη της με μία παρόμοια δίαιτα έχασε 11 κιλά σε 2+ μήνες και είναι πολύ ευχαριστημένη. Το πρόβλημά μου με την Άτκινς (και βασικά με οποιαδήποτε δίαιτα έκανα !) είναι ότι κατά καιρούς με έπιανε μια ακατανίκητη μούρλια για γλυκό καθώς και η "λιπαρότητά" της.. Με λίγα λόγια μετά τα 8 κιλά που έχασα, δεν μπόρεσα να συνεχίσω πιο κάτω (θέλω να χάσω άλλα 16 για BMI=22)..

Η εν λόγω δίαιτα λέγεται Dukan και την ανέπτυξε ένας γάλλος διατροφολόγος. Το βιβλίο του κυκλοφορεί μόνο στα γαλλικά και αυτό το μήνα είδα πως θα είναι διαθέσιμο και στα αγγλικά (από το amazon.com).
Οπότε προς το παρόν προχωρώ με αυτό εδώ: [url:1efpmcds]www.thedukandiet.org[/url] όπως επίσης ρωτάω και την γαλλίδα φίλη μου. Θέλω να πω, πως δεν έχω το βιβλίο για να σας κατατοπίσω πλήρως με λεπτομέρειες..

Την αντιλαμβάνομαι σαν μια fat free έκδοση της Atkins, σαφώς πιο περιορισμένη, με εναλλασσόμενους 5ήμερους κύκλους "σκέτη πρωτεϊνη"-"πρωτεϊνη+λαχανικά" χωρίς το "άγχος" της μέτρησης υδατανθράκων.

Είτε έτσι, είτε αλλιώς, αυτό που έχω να πω είναι ότι μόνο με διατροφή χαμηλή σε υδατάνθρακες, κατάφερα να χάσω κιλά και η ζυγαριά μου να έχει τάση προς τα κάτω.

Οι έμπειροι lowcarbers αν έχουν να κάνουν παρατήρηση για την Dukan, θα ήθελα να ακούσω την γνώμη τους !

Ευχαριστώ και καλή τύχη σε όλες-όλους !
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του Φόρουμ για να κάνετε μια δημοσίευση.

Re: Δίαιτα Dukan ! (lowcarb) - check it out ! 16 Χρόνια 4 Μήνες πριν #8035

• ioanna1974
  • Το Άβαταρ του/της ioanna1974
  • Αποσυνδεμένος
  • Χρήστης
Καλημέρα και καλό καφεδάκι σε όλους!

Δεν την έχω κάνει και μόλις σε διάβασα έψαξα γιατί αυτό με το λιγότερο λίπος μου
άρεσε πολύ!

Στο λινκ αυτό http://www.zoomnews.gr/?tag=%CE%B4%CE%A ... E%B1-dukan γράφει περισσότερα, για όσους δεν γνωρίζουν την Αγγλική.

Re: Δίαιτα Dukan ! (lowcarb) - check it out ! 16 Χρόνια 4 Μήνες πριν #8037

• ioanna1974
  • Το Άβαταρ του/της ioanna1974
  • Αποσυνδεμένος
  • Χρήστης
http://dukan.forumowisko.net/el/przepys ... -vt168.htm και μεταφρασμένο forum :-)
Σαν το δικό μας!

Re: Δίαιτα Dukan ! (lowcarb) - check it out ! 16 Χρόνια 4 Μήνες πριν #8038

• roulaki
  • Το Άβαταρ του/της roulaki
  • Αποσυνδεμένος
  • Χρήστης
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 57
Ουφ!!! Μολις τελειωσα την αναγνωση της dukan!
Με λιγα λογια. Δυσκολη. Εμεις εδω μαθαμε να τρωμε τις μαγιονεζες μας, και τα αυγουλακια μας, και ευτυχως που υπαρχει η σαλατα για να μη βαριομαστε. Αυτη η διαιτα, μου φανηκε υπερβολικα αυστηρη. Εκεινο δε, που μου εκανε εντυπωση, ειναι οτι προτεινει πολυβιταμινη, στη τριτη φαση. Ενω η δικια μας, μας λεει πολυβιταμινη απο την αρχη. Και φαντασου οτι στη δικια μας, τρως και κανενα λαχανικουλι, απο τη φαση 1, ακομα.....
love your self

Re: Δίαιτα Dukan ! (lowcarb) - check it out ! 16 Χρόνια 4 Μήνες πριν #8046

• krokodeilitsa
  • Το Άβαταρ του/της krokodeilitsa
  • Αποσυνδεμένος
  • Χρήστης
Κορίτσια καταρχάς να σας ευχαριστήσω για την προσοχή σας ! Και ιδίως εσένα roulaki για τις άπαιχτες συνταγές σου (ιδίως εκείνες τις sweet-tooth στιγμές !), ήρθε η ώρα να σου εκφράσω την ευγνωμοσύνη μου και δημοσίως.

Την Dukan την κάνω εδώ και μια εβδομάδα, έχω χάσει 2+ κιλά και προχωράω. Δεν ξέρω αν θα την συνεχίσω ωστόσο, όμως θεωρώ πως είναι μια καλή εναλλακτική λύση για όσους κουράστηκαν από την Άτκινς για τον x,y,z λόγο. Αν και τονίζω, πως με την Άτκινς κατάφερα να φύγω από το κατώφλι της παχύσαρκης και να είμαι πια υπέρβαρη βλέποντας προς τα φυσιολογικά ! Με λίγα λόγια, θα την συνέστηνα την Άτκινς χωρίς δεύτερη σκέψη, ωστόσο είχα ανάγκη κάτι διαφορετικό γι'αυτό και κάνω την dukan τώρα.

Αυτό που μου έλειψε πολύ και απολαμβάνω όσο τίποτε άλλο είναι τα στραγγιστά (0%) γιαουρτάκια με γλυκαντικό (πάντα λάτρευα τον συνδυασμό γιαούρτι+μέλι) καθώς και το γάλα (0%). Αυτό που μου λείπει από την Άτκινς είναι τα λαχταριστά κίτρινα (και όχι μόνο) τυριά καθώς και τα γλυκά.

Θα παραγγείλω σύντομα το βιβλίο του Dukan στα αγγλικά και θα ποστάρω τις εμπειρίες/εντυπώσεις μου. Την ευχαριστιέμαι την δίαιτα γιατί είδα την ζυγαρία να ξεκολλάει άμεσα και να κατρακυλάει με ρυθμό που ποτέ δεν είχα βιώσει ! Ελπίζω να συνεχίσει.

Last but not at least, να σας ρωτήσω κάτι άλλο. Επειδή πάντα είχα το άγχος αν παίρνω αρκετή πρωτείνη ή όχι κι αν αυτή που παίρνω αφομειώνεται επαρκώς από τον οργανισμό μου, αγόρασα whey protein (isolate, όχι blend, δεν θέλω να γίνω φουσκωτή !). Γενικά είμαι ευχαριστημένη και λατρεύω την γεύση της (μμμ.. εγώ παίρνω σοκολάτα !!!). Ήθελα να σας ρωτήσω λοιπόν εάν από την εμπειρία σας, μήπως γνωρίζετε εάν οι lowcarb dieters γενικά χρησιμοποιούν whey και τι πλεονεκτήματα/μειονεκτήματα έχει (αν έχει).

Ελπίζω να μην είμαι (πολύ) offtopic.

Keep lowcarbing ! Venceremos ! ;-)

Re: Δίαιτα Dukan ! (lowcarb) - check it out ! 16 Χρόνια 4 Μήνες πριν #8048

• sofia
  • Το Άβαταρ του/της sofia
  • Αποσυνδεμένος
  • Χρήστης
προσωπικα οταν κατι μου παει και δουλευει σε μενα δυσκολα πειθομαι να το αλλαξω.με την ατκινς ας πουμε εχασα 15 κιλα χωρις να το καταλαβω σχεδον.χωρις να νιωθω οτι πειναω.και ας εκοψα μαχαιρι ψωμι και αλλες αμαρτιες του διατροφικου μου παρελθοντος.αυτο δεν σημαινει οτι δεν θα ειναι αξιολογη σαν διαιτα ..αναλογα τι ταιριαζει στον καθε οργανισμο.
  • Σελίδα:
  • 1
  • 2
  • 3
Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.079 δευτερόλεπτα

Syndication