Γειά σου hehe !
Καταρχάς με συγχωρείς που άργησα τόσο πολύ να απαντήσω, αλλά τελευταία δεν μπαίνω συχνά στο ιντερνετ (άρα ούτε κι εδώ).
Δυστυχώς
1. Το βιβλίο του Dukan δεν είναι τόσο λεπτομερές όσο του Atkins, εν ολίγοις δεν μιλάει πουθενά με σαφήνεια στο βιβλίο για αλκοόλ παρά μόνο αναφέρεται σε αυτό αρνητικά, ότι θα πρέπει να αποφεύγεται. Επίσης πουθενά δεν αναφέρεται στις λίστες με τις επιτρεπόμενες τροφές, συνεπώς, αυτό που καταλαβαίνω εγώ είναι ότι δεν επιτρέπεται.
2. Προσωπικά δεν μ'αρέσει το αλκοόλ (άρα και δεν μου λείπει ούτως ή άλλως)
Όσον αφορά το αλκοόλ διαβάζοντας σε low-carb fora είδα ότι τα μόνα αποδεκτά τα clear spirits, όπως πχ η βότκα που ανέφερες. Αλλά δεν μπορώ να σε βοηθήσω για το πως επιδρά στην πορεία της δίαιτας (πχ να πιω βότκα και μετά να τσεκάρω την επόμενη μέρα πως πάει με ketostix)
Κόκκινες σάλτσες, σως κλπ προετοιμασμένες με αποδεκτά υλικά, φυσικά και επιτρέπονται, αλλά στις ημέρες "protein+vegetables" από την δεύτερη φάση και μετά.
(Απ'όσο έβλεπα στο ιντερνετ, ήταν να βγει ένα βιβλίο του dukan, με συνταγές για την δίαιτα για πιο πολλούς συνδυασμούς. Στο βιβλίο που έχω εγώ έχει αρκετές συνταγές για σως, μαγιονέζες κλπ καθώς και ολόκληρα μενού για την κάθε φάση. Εάν θέλετε ιδέες, μπορώ να τα γράψω αναφορικά και να τα δούμε !)
Εν ολίγοις, στην πρώτη φάση που διαρκεί και λίγες μέρες (συνήθως μονοψήφιο νούμερο), ναι το μοσχαράκι στο φούρνο ή βρασμένο χωρίς σάλτσα.
Όσον αφορά τις μπάρες πρωτεϊνών. Δεν έχω βρει να αναφέρει κάτι το βιβλίο, αλλά γενικά αυτά τα προϊόντα από την δική μου εμπειρία έχουν αρκετούς υδατάνθρακες.
Αυτό που κάνω εγώ για να παίρνω πρωτεϊνες είναι το εξής: Έχω αγοράσει πρωτεϊνη whey (αυτός είναι τύπος, δεν είναι μάρκα) και πίνω καθημερινά ένα scoop πρωτεϊνης διαλυμένο σε ένα ποτήρι με άπαχο γάλα. Pure protein without carbs.
Τέλος, ειδικά για το κρεμμύδι και το σκόρδο, όχι μόνο δεν τα περιορίζει, αλλά και ενθαρρύνει τον dieter να τα καναλώνει (ένας από τους λόγους που αναφέρει είναι ότι αναδεικνύουν την γεύση των φαγητών)
Αυτά ! Ελπίζω να βοήθησα.
Για οτιδήποτε άλλο.. εδώ γύρω είμαι ! :-)
P.S. Είχα χαλάσει την δίαιτα λόγω ταξιδιού (τι πρωτότυπο !) και ξανάρχισα από την αρχή κι έχασα σε 10 μέρες 2,8kg (υγρά & λίπος).. και συνεχίζω !