Γεια χαρά, Επισκέπτης
Όνομα χρήστη: Κωδικός: Να με θυμάσαι
  • Σελίδα:
  • 1
  • 2
  • 3

ΘΕΜΑ: Δίαιτα Dukan ! (lowcarb) - check it out !

Re: Δίαιτα Dukan ! (lowcarb) - check it out ! 16 Χρόνια 2 Μήνες πριν #8793

• sylvioula
  • Το Άβαταρ του/της sylvioula
  • Αποσυνδεμένος
  • Χρήστης
Τι το κάνετε βρε παιδιά αυτό το πίτουρο; Να μαθαίνουμε κι εμείς!
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του Φόρουμ για να κάνετε μια δημοσίευση.

Re: Δίαιτα Dukan ! (lowcarb) - check it out ! 16 Χρόνια 2 Μήνες πριν #8838

• krokodeilitsa
  • Το Άβαταρ του/της krokodeilitsa
  • Αποσυνδεμένος
  • Χρήστης
Στην δίαιτα Dukan (όχι Atkins !) πρέπει να καταναλώνεις καθημερινά 1,5 κουταλιά της σούπας πίτουρο βρώμης (αγγλιστί oat bran και τονίζω πως είναι διαφορετικό από τα oat flakes, όπως πχ το Quaker που βρίσκουμε στα supermarkets)

Μπορείς να παίρνεις την επιτρεπόμενη ημερήσια δόση (1,5 κ.σ.) είτε ανακατεμένη με το 0% γάλα σου, είτε με το 0% γιαουρτάκι σου, είτε σε μορφή κρέπας, η οποία αναφέρεται στο βιβλίο σαν "Galette Dukan" και η συνταγή είναι:
- 1,5 κ.σ πίτουρο βρώμης
- 1,5 κ.σ. γιαούρτι 0%
- 1 ασπράδι
- γλυκαντικό (ασπαρτάμη) κατά βούληση

Και ένα σύντομο review & σύγκριση Dukan-Atkins μέχρι τώρα, μιας κι έχω κάνει και τα δύο:

- Με την Dukan νιώθω πως έχω περισσότερη ενέργεια
- Με την Dukan η ρυθμός απώλειας βάρους είναι σταθερός και δεν έχω αντιμετωπίσει κανένα πλατώ (σε αντίθεση με την Atkins)
- Αυτό που μου λείπει από την Atkins είναι οι ακαταμάχητες λιχουδιές, αλμυρές και γλυκές οι οποίες είναι σαφέστατα λιγότερες/πιο περιορισμένες και κατά περιπτώσεις, ανύπαρκτες, στην Dukan.
- .. η οποία αυστηρότητα της Dukan συνεπάγεται ότι δεν χρειάζεσαι το carb counting. Γενικά το μέτρημα μου την δίνει και στην Dukan είναι απλό, γιατί οι ομάδες τροφών που επιτρέπεται κανείς να καταναλώσει είναι σαφείς και σίγουρα όπως είπα πριν, οι λιχουδιές πολύ λιγότερες (όχι σοκολατένιες απολαύσεις, και ξεχάστε τα παχάκια από τα σουβλάκια στην Dukan)
- Τα τελευταία 10 χρόνια δοκίμασα ΠΟΛΛΕΣ δίατες και κάθε φορά όχι μόνο ήταν μια αποτυχία, αλλά έβαζα και κάτι παραπάνω. Μόνο με την Atkins αρχικά και εν συνεχεία με την Dukan (εν ολίγοις με low-carbing) έχασα πολλά κιλά και πιστεύω τον Σεπτέμβρη να φτάσω τον στόχο μου !

Εντελώς πληροφοριακά, με την Dukan, τα ketostix που ενίοτε χρησιμοποιώ μου βγαίνουν πάντα στην κλίμακα "ίχνη" (5 mg/dl).
Επίσης έχω το βιβλίο του Dukan στα αγγλικά. Εάν νομίζετε πως μπορώ να βοηθήσω σε κάτι, θα χαρώ να το κάνω.

Ολόψυχα καλή τύχη σε όλες/όλους !!

Re: Δίαιτα Dukan ! (lowcarb) - check it out ! 16 Χρόνια 2 Μήνες πριν #8865

• katerina27
  • Το Άβαταρ του/της katerina27
  • Αποσυνδεμένος
  • Χρήστης
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 10
καλη κ η διαιτα σου βρε πουλακι μου αλλα νομιζω απο αυτα που διαβασα οτι ειναι πιο αυστηρη απο την δικια μας που υποτιθεται οτι στο πρωτο σταδιοα ειναι! ουτε σαλατουλα δεν εχει! ουτε φρουτακια???? γτ πες οτι θες να; κανεις μια παρασπονδια με φρουτα σε μας δε χαλασε κ ο κοσμος αλλα σε εσενα βγαινεις τελειος εξω! αν σε βολευει χαλαλι σου βεβαια ! αλλα δεν μπορω να σε βοηθησω γτ εδω μιλαμε κ γνωριζουμε αλλη διαιτα! κ αυτο με την νκτωση δεν το καταλαβα που λες! οτι βρισκεσαι σε ιχνη κετωσης αυτο ειναι καλο δλδ???? γτ εγω με την ατκινς ειμαι φουλ σε κετωση η εστω σε μετριο βαθμο κ αυτο με χαροποιει ιδι;αιτερα γτ σημαινει οτι καιω πολυ λιπος!! anyway!!! καλη επιτυχια σου ευχομαι οποια διατροφη κ αν διαλεξεις!! :)

Re: Δίαιτα Dukan ! (lowcarb) - check it out ! 16 Χρόνια 4 Εβδομάδες πριν #9398

• hehe
  • Το Άβαταρ του/της hehe
  • Αποσυνδεμένος
  • Χρήστης
γεια σας παιδια ειμαι καινουρια στην παρεα και θα ηθελα να ρωτησω την κροκοδειλιτσα σχετικα με την dukan διαιτα μιας κι εχει το βιβλιο! 1- μια βοτκουλα σκετη την ημερα ειναι επιτρεπτη αν οχι καθε μερα 3 φορες την εβδομαδα...? 2- το απαχο μοσχαρακι επιτρεπεται με κοκκινη σαλτσουλα.... ή σκετο βρασμενο...? 3- πρωτεινουχες μπαρες επιτρεπονται...? 4- το κρεμμυδι και το σκορδο? τι γινεται μ'αυτα?
θα με βοηθουσε πολυ αν μπορουσες να μου λυσεις τις αποριες !!!! σ έυχαριστω πολυ κορκοδειλιτσα!

Re: Δίαιτα Dukan ! (lowcarb) - check it out ! 16 Χρόνια 2 Ημέρες πριν #9739

• krokodeilitsa
  • Το Άβαταρ του/της krokodeilitsa
  • Αποσυνδεμένος
  • Χρήστης
Γειά σου hehe !

Καταρχάς με συγχωρείς που άργησα τόσο πολύ να απαντήσω, αλλά τελευταία δεν μπαίνω συχνά στο ιντερνετ (άρα ούτε κι εδώ).

Δυστυχώς
1. Το βιβλίο του Dukan δεν είναι τόσο λεπτομερές όσο του Atkins, εν ολίγοις δεν μιλάει πουθενά με σαφήνεια στο βιβλίο για αλκοόλ παρά μόνο αναφέρεται σε αυτό αρνητικά, ότι θα πρέπει να αποφεύγεται. Επίσης πουθενά δεν αναφέρεται στις λίστες με τις επιτρεπόμενες τροφές, συνεπώς, αυτό που καταλαβαίνω εγώ είναι ότι δεν επιτρέπεται.
2. Προσωπικά δεν μ'αρέσει το αλκοόλ (άρα και δεν μου λείπει ούτως ή άλλως)

Όσον αφορά το αλκοόλ διαβάζοντας σε low-carb fora είδα ότι τα μόνα αποδεκτά τα clear spirits, όπως πχ η βότκα που ανέφερες. Αλλά δεν μπορώ να σε βοηθήσω για το πως επιδρά στην πορεία της δίαιτας (πχ να πιω βότκα και μετά να τσεκάρω την επόμενη μέρα πως πάει με ketostix)

Κόκκινες σάλτσες, σως κλπ προετοιμασμένες με αποδεκτά υλικά, φυσικά και επιτρέπονται, αλλά στις ημέρες "protein+vegetables" από την δεύτερη φάση και μετά.
(Απ'όσο έβλεπα στο ιντερνετ, ήταν να βγει ένα βιβλίο του dukan, με συνταγές για την δίαιτα για πιο πολλούς συνδυασμούς. Στο βιβλίο που έχω εγώ έχει αρκετές συνταγές για σως, μαγιονέζες κλπ καθώς και ολόκληρα μενού για την κάθε φάση. Εάν θέλετε ιδέες, μπορώ να τα γράψω αναφορικά και να τα δούμε !)
Εν ολίγοις, στην πρώτη φάση που διαρκεί και λίγες μέρες (συνήθως μονοψήφιο νούμερο), ναι το μοσχαράκι στο φούρνο ή βρασμένο χωρίς σάλτσα.

Όσον αφορά τις μπάρες πρωτεϊνών. Δεν έχω βρει να αναφέρει κάτι το βιβλίο, αλλά γενικά αυτά τα προϊόντα από την δική μου εμπειρία έχουν αρκετούς υδατάνθρακες.
Αυτό που κάνω εγώ για να παίρνω πρωτεϊνες είναι το εξής: Έχω αγοράσει πρωτεϊνη whey (αυτός είναι τύπος, δεν είναι μάρκα) και πίνω καθημερινά ένα scoop πρωτεϊνης διαλυμένο σε ένα ποτήρι με άπαχο γάλα. Pure protein without carbs.

Τέλος, ειδικά για το κρεμμύδι και το σκόρδο, όχι μόνο δεν τα περιορίζει, αλλά και ενθαρρύνει τον dieter να τα καναλώνει (ένας από τους λόγους που αναφέρει είναι ότι αναδεικνύουν την γεύση των φαγητών)

Αυτά ! Ελπίζω να βοήθησα.
Για οτιδήποτε άλλο.. εδώ γύρω είμαι ! :-)

P.S. Είχα χαλάσει την δίαιτα λόγω ταξιδιού (τι πρωτότυπο !) και ξανάρχισα από την αρχή κι έχασα σε 10 μέρες 2,8kg (υγρά & λίπος).. και συνεχίζω !
  • Σελίδα:
  • 1
  • 2
  • 3
Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.068 δευτερόλεπτα

Syndication