Καταρχάς ο στόχος μας είναι να χάσουμε τα έξτρα κιλά και από εκεί και πέρα να τρεφόμαστε υγιεινά σε ένα lifelong term. Προσωπικά νιώθω τυχερή που έμπλεξα με τον low-carb world, διότι έμαθα πολλά πράγματα που αγνοούσα, τόσο όσον αφορά την βιοχημεία του σώματός μας όσο και το κατά πόσο "υγιεινές" είναι πολλές φαινομενικά "αθώες" τροφές (ψωμιά, λευκό αλεύρι, ζάχαρη κλπ).
Όπως είπα και πριν, η δίαιτα Atkins μου δίδαξε το lowcarbing, γενικά μου άλλαξε τον τρόπο σκέψης/αντίληψης για το φαγητό και φυσικά έχασα 8 κιλά τα οποία δεν ξαναέβαλα (παρόλο που παράτησα την δίαιτα λόγω ταξιδιών και λοιπών προσωπικών περιπετειών που δεν μου άφησαν την διάθεση και την ευχέρεια να συνεχίσω την δίαιτά μου) !! Νιώθω απέραντη ευγνωμοσύνη γι'αυτά και εννοείται πως θα την συνέστηνα την Άτκινς χωρίς δεύτερη σκέψη.
Τώρα όσον αφορά την Dukan, δεν νομίζω πως επειδή έχουν κοινό σημείο τους χαμηλούς υδατάνθρακες αυτό σημαίνει πως είναι και αντιγραφή της Atkins. Άλλωστε προ της Atkins υπήρξαν κι άλλες lowcarb δίαιτες/μελέτες, απλά η Atkins έκανε το "μπαμ". Η βασική διαφορά της Dukan είναι πως απαιτεί από τον dieter να κρατάει χαμηλά τα λίπη που καταναλώνει. Επίσης, θεωρώ πολύ έξυπνους τους 5ημερους κύκλους-εναλλαγές.
Το μόνο που ήθελα ήταν να μοιραστώ κάτι καινούριο (και που έχει άμεση συνάφεια με τον τίτλο του portal, "lowcarb") ακριβώς επειδή πήρα τόσα πολλά από αυτό το φόρουμ, ένιωσα πως ήρθε η στιγμή να δώσω κι εγώ κάτι, σε κάποιον που ενδεχομένως να τα έχει παρατήσει (όπως εγώ τα είχα παρατήσει) και θέλει να πειραματιστεί με κάτι διαφορετικό μεν, στην ίδια lowcarb φάση δε.
FYI, χρησιμοποιώντας ταινίες ketostix και όντας στην attack φάση, το αντιδραστήριο μου δείχνει ότι έχω ίχνη από κετονοσώματα. Επίσης, offtopic με την dukan, αλλα αν θέλετε κορίτσια (και αγόρια) πείτε μου αν χρησιμοποιείτε συμπληρωματικά πρωτεϊνη whey και αν γνωρίζετε τα πλεονεκτήματα/μειονεκτήματα αυτής σε lowcarb δίαιτες.
Thanks all !