Γεια χαρά, Επισκέπτης
Όνομα χρήστη: Κωδικός: Να με θυμάσαι
  • Σελίδα:
  • 1
  • 2
  • 3

ΘΕΜΑ: Δίαιτα Dukan ! (lowcarb) - check it out !

Re: Δίαιτα Dukan ! (lowcarb) - check it out ! 16 Χρόνια 4 Μήνες πριν #8049

• Marina
  • Το Άβαταρ του/της Marina
  • Αποσυνδεμένος
  • Administrator
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 16
Αχ αυτοί οι αντιγραφείς.

Εννοείται πως δεν δίνουμε μία για κανένα βιβλίο...

Η Dukan είναι η Άτκινς με υψηλές πρωτεϊνες και υπάρχει και η Άτκινς με υψηλά λιπαρά. Εσείς διαλέγετε απλά τι σας ταιριάζει καλύτερα.

Το κοινό όλων είναι ότι δεν τρώμε υδατάνθρακες. ;)
Να σε προσέχεις, Marina
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του Φόρουμ για να κάνετε μια δημοσίευση.

Re: Δίαιτα Dukan ! (lowcarb) - check it out ! 16 Χρόνια 4 Μήνες πριν #8078

• krokodeilitsa
  • Το Άβαταρ του/της krokodeilitsa
  • Αποσυνδεμένος
  • Χρήστης
Καταρχάς ο στόχος μας είναι να χάσουμε τα έξτρα κιλά και από εκεί και πέρα να τρεφόμαστε υγιεινά σε ένα lifelong term. Προσωπικά νιώθω τυχερή που έμπλεξα με τον low-carb world, διότι έμαθα πολλά πράγματα που αγνοούσα, τόσο όσον αφορά την βιοχημεία του σώματός μας όσο και το κατά πόσο "υγιεινές" είναι πολλές φαινομενικά "αθώες" τροφές (ψωμιά, λευκό αλεύρι, ζάχαρη κλπ).

Όπως είπα και πριν, η δίαιτα Atkins μου δίδαξε το lowcarbing, γενικά μου άλλαξε τον τρόπο σκέψης/αντίληψης για το φαγητό και φυσικά έχασα 8 κιλά τα οποία δεν ξαναέβαλα (παρόλο που παράτησα την δίαιτα λόγω ταξιδιών και λοιπών προσωπικών περιπετειών που δεν μου άφησαν την διάθεση και την ευχέρεια να συνεχίσω την δίαιτά μου) !! Νιώθω απέραντη ευγνωμοσύνη γι'αυτά και εννοείται πως θα την συνέστηνα την Άτκινς χωρίς δεύτερη σκέψη.

Τώρα όσον αφορά την Dukan, δεν νομίζω πως επειδή έχουν κοινό σημείο τους χαμηλούς υδατάνθρακες αυτό σημαίνει πως είναι και αντιγραφή της Atkins. Άλλωστε προ της Atkins υπήρξαν κι άλλες lowcarb δίαιτες/μελέτες, απλά η Atkins έκανε το "μπαμ". Η βασική διαφορά της Dukan είναι πως απαιτεί από τον dieter να κρατάει χαμηλά τα λίπη που καταναλώνει. Επίσης, θεωρώ πολύ έξυπνους τους 5ημερους κύκλους-εναλλαγές.

Το μόνο που ήθελα ήταν να μοιραστώ κάτι καινούριο (και που έχει άμεση συνάφεια με τον τίτλο του portal, "lowcarb") ακριβώς επειδή πήρα τόσα πολλά από αυτό το φόρουμ, ένιωσα πως ήρθε η στιγμή να δώσω κι εγώ κάτι, σε κάποιον που ενδεχομένως να τα έχει παρατήσει (όπως εγώ τα είχα παρατήσει) και θέλει να πειραματιστεί με κάτι διαφορετικό μεν, στην ίδια lowcarb φάση δε.

FYI, χρησιμοποιώντας ταινίες ketostix και όντας στην attack φάση, το αντιδραστήριο μου δείχνει ότι έχω ίχνη από κετονοσώματα. Επίσης, offtopic με την dukan, αλλα αν θέλετε κορίτσια (και αγόρια) πείτε μου αν χρησιμοποιείτε συμπληρωματικά πρωτεϊνη whey και αν γνωρίζετε τα πλεονεκτήματα/μειονεκτήματα αυτής σε lowcarb δίαιτες.

Thanks all !

Re: Δίαιτα Dukan ! (lowcarb) - check it out ! 16 Χρόνια 4 Μήνες πριν #8153

• nifitsa
  • Το Άβαταρ του/της nifitsa
  • Αποσυνδεμένος
  • Χρήστης
Καλημερα κροκοδειλιτσα, σημερα ξεκιναω κι εγώ την 1η φαση της dukan. Εχω κανει κι εγω ατκινς στο παρελθον με πολυ καλα αποτελεσματα αφου πολυ ευκολα ειχα φτασει τα 85 κιλά. Μετα τα πραγματα δεν πηγαν τοσο καλά για μενα αφού δυστυχώς αυτή τη στιγμή ζυγίζω 94 κιλά. Πρώτη φορά στη ζωή μου είδα αυτό το νουμερο και κάτι πρέπει να κάνω. Ηθελα λοιπον τωρα να ξαναρχίσω αλλά επειδή είχα προσπαθήσει και τις προάλλες να αρχίσω ξανά ατκινς και κάπου έχασα το μετρημα (καταλαβαίνεις...τα εκανα σκατ@@@.....). Είδα το ποστ σου και διάβασα τη δίαιτα. Θα την αρχίσω γιατί μου φαίνεται καλή.Είναι σαν ατκινς αλλα lowfat, και έχει ελευθερα γαλα και γιαούρτι που μου αρεσουν πολύ. Μια δοκιμή θα με πείσει.....
Μόνο που θέλω να μου λύσεις καποιες αποροιες.
Ερωτησεις:
Τι ειναι τα πιτουρα βρωμης?
που τα βρίσκεις?
Δεν εχω καταλάβει τη δευτερη φάση,1 μερα τρως λαχανικα και 1 δεν τρως? μπορεις να μου την εξηγήσεις?
Εσυ τωρα ποσες μερες εχεις ξεκινησει?πως τα πας?
θελω να χασω 20 κιλα, αρα πρεπεθ να κανη την πρωτη φαση για 7 μερες?
Αυτα προς το παρόν
Καλημερα

Re: Δίαιτα Dukan ! (lowcarb) - check it out ! 16 Χρόνια 3 Μήνες πριν #8563

• mia
  • Το Άβαταρ του/της mia
  • Αποσυνδεμένος
  • Χρήστης
καλημερα!!!!!!!!!!!! ειμαι νεο μελος και θα ηθελα μια θεση στην παρεα σας..
σημερα γραφω το πρωτο μου κειμενο σχετικα με την διαιτα dukan
διαβασα ολα αυτα που εχετε γραψει και θα ηθελα να ρωτησω πωσ μπορω να την προσαρμοσω στα ελληνικα δεδομενα
π.χ σολωμος ή και αλλα που δεν νομιζω να μπορω να τα βρω ειδικα στην πολη που βρισκομε.
θα ηθελα πολυ να μου γραψετε και εσεις την γνωμη σας και να μου πειτε και εσεισ πως την κανετε
pleaseeeeeee!!!!!!!!!!!1 :D character43 aracter43

Re: Δίαιτα Dukan ! (lowcarb) - check it out ! 16 Χρόνια 3 Μήνες πριν #8567

• roulaki
  • Το Άβαταρ του/της roulaki
  • Αποσυνδεμένος
  • Χρήστης
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 57
mia μου, καλως ηρθες. Οι ερωτησεις σου φοβαμαι, δεν θα βρουν ευκολα απαντησεις. Εδω μεσα, ασχολουμαστε με την ατκινς, και οχι με την doukan. Ειναι πολυ λιγες αυτες που γνωριζουν γι αυτη τη διατροφη.
Στην πολη σου, δεν βρισκεις λες, ευκολα σολωμο. Γιατι σολωμο; Σουβλακι και γυρο δεν εχει; Μη σου φαινεται περιεργο!! Οι περισσοτερες/οι εδω μεσα, τα πρωτα τουλαχιστον 5 κιλα, τα χασαμε, τρωγοντας τονους γυρου!!! :lol:
love your self

Re: Δίαιτα Dukan ! (lowcarb) - check it out ! 16 Χρόνια 2 Μήνες πριν #8792

• krokodeilitsa
  • Το Άβαταρ του/της krokodeilitsa
  • Αποσυνδεμένος
  • Χρήστης
Αλόρα everybody !

Oat bran (πίτυρο βρώμης) μπορείς να βρεις σε όλα τα καταστήματα με βιολογικά προϊόντα κλπ.
Μην μπερδεύεσαι με τα oat flakes (νιφάδες βρώμης) όπως πχ το Quaker που πωλείται στα σουπερ-μαρκετ.
Πρόκειται για 2 τελείως διαφορετικά πράγματα.

Good luck ! ;)
  • Σελίδα:
  • 1
  • 2
  • 3
Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.083 δευτερόλεπτα

Syndication