Γεια χαρά, Επισκέπτης
Όνομα χρήστη: Κωδικός: Να με θυμάσαι

ΘΕΜΑ: Γ.Μουλίνος,διατροφολόγος

Απ: Γ.Μουλίνος,διατροφολόγος 14 Χρόνια 4 Μήνες πριν #16310

• roadrunner
  • Το Άβαταρ του/της roadrunner
  • Αποσυνδεμένος
  • Χρήστης
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 5
ephoebe έγραψε:
Απορία:

- Ισχύει ότι όλες οι κετογονικές δίαιτες είναι αυστηρά υποθερμιδικές;;;;

"Σαν «χημικές» ορίζονται οι δίαιτες που είναι πλούσιες σε λίπη και πρωτεΐνες και φτωχές σε
υδατάνθρακες και σαν αποτέλεσμα προκαλούν χημικές αντιδράσεις στον οργανισμό όπως είναι ο
σχηματισμός κετονικών σωμάτων. Γι’αυτό πρέπει να καλούνται πιο σωστά κετογονικές δίαιτες.
Όλες οι κετογονικές δίαιτες είναι αυστηρά υποθερμιδικές. Όταν οι υδατάνθρακες λείπουν
από τον οργανισμό τότε χρησιμοποιούνται τα λίπη ως «ενεργειακό νόμισμα» δηλαδή ως καύσιμα
των ζωτικών οργάνων..."

ξερω οτι η ατκινσ ειναι κετονικη , η Κετογόνος Δίαιτα είναι μια δίαιτα πλούσια σε λιπαρά, επαρκής σε πρωτεΐνες και πολύ φτωχή σε υδατάνθρακες, τωρα αν το υποθερμιδικες μπορει να ταιριαξει δεν το ξερω ..αλλα ολοι προσεχουμε και τις θερμιδες μασ ουτως η αλλως..
εκεινο που καταλαβα ειναι πωσ δεν μπορω να κλεισω τα αυτια μου και τα ματια μου στα λογια αλλων ,ναι κανω ατκινσ και ξερω γιατι , θελω να αποφευγω τους επεξεργασμενους υδατανθρακες , μην μασατε να το λετε ...

Θεραπεία του Διαβήτη Τύπου 2 με υποθερμιδική διατροφή 8 εβδομάδων
BY FATAL_ERROR – 25 JUNE 2011
POSTED IN: ΔΙΑΤΡΟΦΗ, ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΚΑΙ ΕΡΕΥΝΕΣ, ΙΑΤΡΙΚΗ

12
share

Μια επιτυχημένη δοκιμή είχε ως αποτέλεσμα να κάνει τους επιστήμονες να πιστεύουν, ότι με μια υποθερμιδική διατροφή 2 μηνών, θα μπορούσαν να θεραπευτούν εκκατομύρια κόσμου από το Διαβήτη τύπου 2. Οι διαβητικοί, καταναλώνοντας μόνο 600 θερμίδες την ημέρα για διάστημα 8 εβδομάδων, κατάφεραν να ξεφορτωθούν οριστικά τα χάπια τους! Ακόμα και μετά από διάστημα 18 μηνών, πολλοί από αυτούς δεν εμφανίζουν σημάδια της ασθένειας, που κυρίως σχετίζεται με την παχυσαρκία και συνήθως επιτίθεται στη μέση ηλικία.
Ερευνητές από το πανεπιστήμιο του Newcastle, σχολιάζουν τα αποτελέσματα ως αξιοσημείωτα, αποδεικνύοντας έτσι ότι η συγκεκριμένη πάθηση δεν χρειάζεται να είναι ισόβια. “Το να έχουμε ανθρώπους που ξεπέρασαν το χρόνιο διαβήτη τους είναι αξιοσημείωτο, και αυτό έγινε μόνο με μια δίαιτα 8 εβδομάδων”. Χαρακτηριστικά ο καθηγητής Roy Talor του πανεπιστημίου του Newcastle αναφέρει στην Daily Express: «Είναι χρόνιο, είναι προοδευτικό, και οι άνθρωποι χρησιμοποιούν όλο και περισσότερες ταμπλέτες, ώσπου εν τέλει να καταλήγουν να κάνουν χρήση ινσουλίνης. Ωστόσο αποδείξαμε ότι είναι αναστρέψιμο!»

απο αλλο σαιτ βρηκα αυτο
Η Υποθερμιδική δίαιτα (ένα Εβδομαδιαίο Υποθερμιδικό Πρόγραμμα), είναι η πλέον επιστημονικά τεκμηριωμένη δίαιτα απίσχνανσης. Στηρίζεται στο Μεσογειακό τρόπο διατροφής και θεωρείται συντηρητική αγωγή, η οποία επιφέρει αποτελέσματα, χωρίς να διαταράσσει τη βιολογική και ψυχική ισορροπία του ατόμου. Στηρίζεται στη δημιουργία αρνητικού ισοζυγίου ενέργειας (θερμίδων) με αποτέλεσμα την καύση του λίπους και την διαφύλαξη της άλυτης μάζας σώματος.
oλοι γνωρίζουν τι γίνεται σε μια υποθερμιδική δίαιτα. Το χαρακτηριστικό της είναι ότι μπορείς να φας λίγο απ' όλα. Όλα, αλλά με μέτρο. Η υποθερμιδική δίαιτα βασίζεται στην καταμέτρηση των θερμίδων. Στην υποθερμιδική δίαιτα μετράμε τις θερμίδες που καταναλώνει καθημερινά ένα άτομο, ας πούμε 1500, και για να επιτευχθεί απώλεια βάρους πρέπει να τηρήσει ένα διαιτολόγιο ας πούμε 1400 θερμίδων. Αυτές οι θερμίδες είναι λιγότερες από αυτές που έχει ανάγκη το άτομο και γι' αυτό πρέπει αυτός που το κάνει να πεινάσει για να δει αποτέλεσμα. Φυσικά, δεν είναι αναγκαίο να στερηθεί τίποτα και ένας διατολόγος μπορεί να βάλει στην δίαιτα ακόμα και σοκολάτες και πατάτες τηγανιτές, αρκεί οι θερμίδες να είναι όσες πρέπει.
θέλω να γίνω αυτό που ονειρεύομαι .Με ένα στόχο κάθε μέρα .
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του Φόρουμ για να κάνετε μια δημοσίευση.

Απ: Γ.Μουλίνος,διατροφολόγος 14 Χρόνια 4 Μήνες πριν #16316

• katarina
  • Το Άβαταρ του/της katarina
  • Αποσυνδεμένος
  • Χρήστης
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 7
εγω πιστευω εχουν κολλησει στην πρωτη φαση που ειναι πιο περιορισμενη και λενε οτι λενε.
περνοντας στις επομενες φασεις τρως σχεδον τα παντα προσεχοντας.μα αυτο δεν ειναι το θεμα να προσεχουμε τι τρωμε.
δεν νομιζω να ειναι το ιδιο να φαω ενα κεικ πχ.300 θερμιδες με μια σαλατα με τις ιδιες θερμιδες και ας μην εχω ξεφυγει σε συνολο.
και γιατι να φαω επεξεργασμενα τροφιμα που ειναι γεματο Ε ζαχαρη και τι αλλο βαζουνε.
χρονια τωρα αποδειχτηκε η αποτελεσματικοτητα της ατκινς ειδικα μακροπροθεσμα και τα οφελει της...γιατι τοσος ντορος?ζωντανο παραδειγμα η μαρινα μας...τοσα χρονια ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΦΑΣΗ ΠΑΡΑΚΑΛΩ και μονο καλα εχει δει.
απο 10/1/2012

Απ: Γ.Μουλίνος,διατροφολόγος 14 Χρόνια 4 Μήνες πριν #16329

• galadriel
  • Το Άβαταρ του/της galadriel
  • Αποσυνδεμένος
  • Χρήστης
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 3
Βρε κορίτσια τι περιμένατε από διαιτολόγους; Είναι δυνατό να θέλουν να χάσουν το ψωμί τους; Μια διατροφή η οποία είναι ευκολονόητη, πραγματοποιήσιμη και αποτελεσματική είναι κόκκινο πανί γι αυτούς. Λογικό είναι να τη διαβάλουν. Χτες είχα μια συζήτηση με τη μαμά μου επειδή έχω κάποιες ζαλάδες από υπόταση.
Μαμά" Φταίει η δίαιτα που κάνεις"
Εγώ: " Ποια δίαιτα;"
Μαμά:" Να που δεν τρως"
Εγώ: " Τι ακριβώς δεν τρώω;"
Μαμά: "Εεε να...τρως;"
Εγώ: 'Εκτός από ζάχαρη, ζυμαρικά, ρύζια, αλεύρια, τι δεν τρώω;"
Μαμά " Τρως μωρέ...τι να πω;"

Εν τω μεταξύ από τα Χριστούγεννα και μετά τρώω πορτοκάλια . Είναι η αδυναμία μου και επειδή έχουμε βιολογικά που είναι η εποχή τους δεν μπορώ να αντισταθώ. Εκτός όμως από αυτά κάνω κανονικά τη διατροφή. Απλά παίρνω περισσότερους υ/α λόγω πορτοκαλιών. Είναι σα να πέρασα δηλαδή σε άλλη φάση. Αποτέλεσμα: Δε χάνω κιλά αλλά δε βάζω κιόλας. Μόλις μου τελειώσουν τα πορτοκάλια ξαναγυρνώ στην πρώτη φάση για να εξολοθρεύσω και τα υπόλοιπα κιλά. Είναι σα να έχω μπει στην κατάψυξη-αναμονή!
Για να μου πει λοιπόν ο Κος διαιτολόγος γιατί δεν πήρα τα κιλά που πολύ σύντομα και εύκολα έχασα;
Παρεμπιπτόντως, υπάρχουν κάποιοι που προτείνουν τη διατροφή. Μια φίλη ξεκίνησε βελονισμό για απώλεια βάρους και η βελονίστρια της έδωσε συνοδευτικά την ατκινς. Εγώ βέβαια της είπα ότι και σκέτη τη διατροφή να κάνει θα έχει αποτέλεσμα αλλά αυτή λέει ότι ο βελονισμός βοηθά στη μείωση της επιθυμίας για φαγητό. Anyway, όπως βολεύεται κανείς....

Απ: Γ.Μουλίνος,διατροφολόγος 14 Χρόνια 4 Μήνες πριν #16333

• ephoebe
  • Το Άβαταρ του/της ephoebe
  • Αποσυνδεμένος
  • Χρήστης
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 1
galadriel έγραψε:
Μαμά" Φταίει η δίαιτα που κάνεις"
Εγώ: " Ποια δίαιτα;"
Μαμά:" Να που δεν τρως"
Εγώ: " Τι ακριβώς δεν τρώω;"
Μαμά: "Εεε να...τρως;"
Εγώ: 'Εκτός από ζάχαρη, ζυμαρικά, ρύζια, αλεύρια, τι δεν τρώω;"
Μαμά " Τρως μωρέ...τι να πω;"

....

χαχαχα! Galadriel, ο διάλογος με τη μαμά σου ήταν απίθανος :D

I did it once, I can do it again ...

Απ: Γ.Μουλίνος,διατροφολόγος 14 Χρόνια 4 Μήνες πριν #16335

• pits
  • Το Άβαταρ του/της pits
  • Αποσυνδεμένος
  • Χρήστης
Γεια σας παιδιά, είμαι κλινικός διαιτολόγος αλλά δεν θα σας πω το όνομά μου :roll: :roll: :roll: γιατί δεν έχει καμία σημασία beach
παίρνω καμία φορά ιδέες για συνταγές από εσάς, κ θέλω να σας πω ότι δουλεύω ΦΟΥΛ πρωτεινικές ή κετογονικές δίαιτες εδώ κ κανένα χρόνο που έχουν μπει σε επίσημες συστάσεις!!!
απλά εδώ στην ελλάδα οι περισσότεροι δεν ενημερώνονται κ δεν έχουν ιδέα κ λένε ότι βλακεία θέλουν.. κ το χειρότερο το παίζουν ότι τα ξέρουν όλα..
να προσέχεται μόνο, να κάνετε τακτικά εξετάσεις κυρίως για νεφρά, κ μη μασάτε dance dance dance

Απ: Γ.Μουλίνος,διατροφολόγος 14 Χρόνια 4 Μήνες πριν #16336

• christinaki1989
  • Το Άβαταρ του/της christinaki1989
  • Αποσυνδεμένος
  • Χρήστης
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 67
Ναι αυτο με τα νεφρα το εχω ακουσει και το ψιλοφοβαμαι, εχω διαβασει οτι βοηθαει αρκετα η βιταμινη C ωστε να μη παθουμε καποια βλαβη.Κανω λαθος?
Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.074 δευτερόλεπτα

Syndication