Γεια χαρά, Επισκέπτης
Όνομα χρήστη: Κωδικός: Να με θυμάσαι

ΘΕΜΑ: Εθισμένη στους υδατάνθρακες!!

Re: Εθισμένη στους υδατάνθρακες!! 16 Χρόνια 11 Μήνες πριν #5163

• katerina27
  • Το Άβαταρ του/της katerina27
  • Αποσυνδεμένος
  • Χρήστης
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 10
annie!καλημερα!! αυτο που γραφεις με δυσαρεστει καπως κ μο φαινεται λιγο αδιανοητο!! :cry: αν το βαζεις τοσο γρηγορα κατω τοτε γτ στεναχωριεσαι που δεν χανεις κιλα???? εγω προσωπικα με αυτο που θα στεναχωριομουν θα ηταν ο εαυτος μου που δεν ειναι αρκετα δυνατος να πει το οχι!!! σιγουρα θα εχεις ακουσει τη φραση που λεει (δεν υπαρχει δεν μπορω αλλα δεν θελω!!) με συγχωρεις που ισως γινομαι λιγο αποτομη ομως με στεναχωρεσε η φραση σου πως εχεις παρει την ανοδκη πορεια! παραδεχομαι κι εγω οπως κ ολοι εδω μεσα που σιγουρα εχουμε κανει ενα σωρο διαιτες οτοτο θεμα τουφαγητο ναι ειναι μια δυσκολη υποθεση!! ομως μετα απο ολα αυτα τελικα κατεληξα στο συμπερασμα οτι αυτο το μικρο πραγματακι που βρισκεται τερμα πανω στο σωμα μας τα ρυθμιζει ΟΛΑ!!!! :twisted: κσεαυτο πρεπεινα πιστεψεις κι εσυ να το παρεις αποφαση κ να γινεις απολυτη!!! πρεπει να προσπαθησεις να γινεις αυτο που θες με ολα τα δυνατα σου!! ενα ς μηνας ειναι ολο το θεμα μετα θα εχεις συνηθισει!οχι να καθεσαι αβουλα να κοιτας την ανδικη πορεια των κιλως σου!!! δραστηριοποιησου annie κ μην τα παρατας γτ ετσι ποτε δεν θα τα καταφερεις οποιαδηποτε διατροφη κ να κανεις, κ ποσο μαλλον τωρα που υποτιθεται οτι με την ατκινς δεν νιωθεις κ πεινα!! αντε περιμενω να μας πεις οτι ξεκινας!! σκεψου τα κ βαλε κατω τω πραγματα ποιος κανει το κουμαντο??? το μυαλο σου εσενα η εσυ το μυαλο σου????? ;) ;) goodluck odluck
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του Φόρουμ για να κάνετε μια δημοσίευση.

Re: Εθισμένη στους υδατάνθρακες!! 16 Χρόνια 11 Μήνες πριν #5171

• Annie
  • Το Άβαταρ του/της Annie
  • Αποσυνδεμένος
  • Χρήστης
katerina27 έγραψε:
annie!καλημερα!! αυτο που γραφεις με δυσαρεστει καπως κ μο φαινεται λιγο αδιανοητο!! :cry: αν το βαζεις τοσο γρηγορα κατω τοτε γτ στεναχωριεσαι που δεν χανεις κιλα???? εγω προσωπικα με αυτο που θα στεναχωριομουν θα ηταν ο εαυτος μου που δεν ειναι αρκετα δυνατος να πει το οχι!!! σιγουρα θα εχεις ακουσει τη φραση που λεει (δεν υπαρχει δεν μπορω αλλα δεν θελω!!) με συγχωρεις που ισως γινομαι λιγο αποτομη ομως με στεναχωρεσε η φραση σου πως εχεις παρει την ανοδκη πορεια! παραδεχομαι κι εγω οπως κ ολοι εδω μεσα που σιγουρα εχουμε κανει ενα σωρο διαιτες οτοτο θεμα τουφαγητο ναι ειναι μια δυσκολη υποθεση!! ομως μετα απο ολα αυτα τελικα κατεληξα στο συμπερασμα οτι αυτο το μικρο πραγματακι που βρισκεται τερμα πανω στο σωμα μας τα ρυθμιζει ΟΛΑ!!!! :twisted: κσεαυτο πρεπεινα πιστεψεις κι εσυ να το παρεις αποφαση κ να γινεις απολυτη!!! πρεπει να προσπαθησεις να γινεις αυτο που θες με ολα τα δυνατα σου!! ενα ς μηνας ειναι ολο το θεμα μετα θα εχεις συνηθισει!οχι να καθεσαι αβουλα να κοιτας την ανδικη πορεια των κιλως σου!!! δραστηριοποιησου annie κ μην τα παρατας γτ ετσι ποτε δεν θα τα καταφερεις οποιαδηποτε διατροφη κ να κανεις, κ ποσο μαλλον τωρα που υποτιθεται οτι με την ατκινς δεν νιωθεις κ πεινα!! αντε περιμενω να μας πεις οτι ξεκινας!! σκεψου τα κ βαλε κατω τω πραγματα ποιος κανει το κουμαντο??? το μυαλο σου εσενα η εσυ το μυαλο σου????? ;) ;) goodluck odluck

Κατερίνα μου κατ'αρχήν ευχαριστώ πολύ για την απάντησή σου...και πιθανότατα αυτό που μου λες είναι και πολύ σωστό σαν συμβουλή...Απλά πιστεύω ότι τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά, το παίρνω απόφαση και το εφαρμόζω..κοίτα γύρω σου πόσο έχουν αυξηθεί οι παχύσαρκοι, όλοι αυτοί είναι άβουλοι πιστεύεις? Εγώ μιλάω για 20 χρόνια παχυσαρκίας και τα 12 τελευταία νοσηρή παχυσαρκία...Είναι καλό που πιστεύετε όλοι σε αυτό το μοντέλο διατροφής, εγώ όμως όπως έγραψα και σε άλλο ποστ μου δημιουργεί θέμα στο στομάχι και μου ρημάζει το πεπτικό σύστημα..το θέμα της τουαλέτας είναι πολύ σοβαρό. Πιστεύω ότι οι χαμηλοί υδατάνθρακες δουλεύουν σε πολύ κόσμο αλλά όχι σε όλους, σκέψου πόσο καταπονημένος είναι ο δικός μου ο οργανισμός από τα χειρουργεία, τη νηστεία και πόσο δύσκολο για μένα είναι να βρω τη χρυσή τομή-διατροφικό πλάνο που να ταιριάζει στις ανάγκες μου δηλαδή...Ακόμα είμαι στην πορεία ψαξίματος λοιπόν...ο μεταβολισμός μου είναι πολύ χαμηλός και τα πράγματα απίστευτα δύσκολα, σε συνδυασμό με τον εθισμό στους υδατάνθρακες λοιπόν πραγματικά είναι πολύ μεγάλος ο δείκτης δυσκολίας...Ευχαριστώ και πάλι και θα ενημερώνω...

Re: Εθισμένη στους υδατάνθρακες!! 16 Χρόνια 11 Μήνες πριν #5181

• katerina27
  • Το Άβαταρ του/της katerina27
  • Αποσυνδεμένος
  • Χρήστης
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 10
annie καλημερα κοπελα μου!! ολα οσα λες τα καταλαβαινω απ[ολυτα κ εχεις δικιο οτι εχεις περασει πολυ καταπονηση στον οργανισμο σου! θελεις σαφως παραπανω προσπαθεια απο τον καθενα μας ισως εδω μεσα!!! εκει που απλα εγω ηθελα να καταληξω κ να δωσω την προσοχη μου ειναι απλα να μην το βαλεις κατω να προσπαθησεις ακομα πιο πολυ κ να τα καταφερεις! μην αφησεις να σε παρει η κατω βολτα ειναι κριμα!! νεα κοπελα εισαι!

Re: Εθισμένη στους υδατάνθρακες!! 16 Χρόνια 11 Μήνες πριν #5185

• athina_elpida
  • Το Άβαταρ του/της athina_elpida
  • Αποσυνδεμένος
  • Χρήστης
"Κατερίνα μου κατ'αρχήν ευχαριστώ πολύ για την απάντησή σου...και πιθανότατα αυτό που μου λες είναι και πολύ σωστό σαν συμβουλή...Απλά πιστεύω ότι τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά, το παίρνω απόφαση και το εφαρμόζω..κοίτα γύρω σου πόσο έχουν αυξηθεί οι παχύσαρκοι, όλοι αυτοί είναι άβουλοι πιστεύεις? "

Ναι. Και ήμουν και εγώ μία από αυτόύς. Είναι πιο εύκολο να φας παρά να αντιμετωπίσεις το πρόβλημα. Και βάζωντας το πρόβλημα κάτω από το χαλί (ή κάτω από το χάλι των κιλών!!!) πίστεψέ με δεν το αντιμετωπίζεις.

"Εγώ μιλάω για 20 χρόνια παχυσαρκίας και τα 12 τελευταία νοσηρή παχυσαρκία...Είναι καλό που πιστεύετε όλοι σε αυτό το μοντέλο διατροφής, εγώ όμως όπως έγραψα και σε άλλο ποστ μου δημιουργεί θέμα στο στομάχι και μου ρημάζει το πεπτικό σύστημα..το θέμα της τουαλέτας είναι πολύ σοβαρό. Πιστεύω ότι οι χαμηλοί υδατάνθρακες δουλεύουν σε πολύ κόσμο αλλά όχι σε όλους, σκέψου πόσο καταπονημένος είναι ο δικός μου ο οργανισμός από τα χειρουργεία, τη νηστεία και πόσο δύσκολο για μένα είναι να βρω τη χρυσή τομή-διατροφικό πλάνο που να ταιριάζει στις ανάγκες μου δηλαδή..."

Οι χαμηλοί υδατάνθρακες δουλεύουν σε όλους. Είναι σαν τα απλά μαθηματικά. Βγάλε από την διατροφή ζάχαρη και άμυλο και θα χάσεις κιλά. Οι ταχύτητες διαφέρουν. Αλλά μετά από 12 χρόνια νοσηρής παχυσαρκίας θα έπρεπε να καταλάβεις ότι χρειάζονται 12 μήνες σοβαρής προσπάθειας για να πατήσεις στα πόδια σου.
ΕΙΔΙΚΑ ΜΕΤΑ ΤΑ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΑ. Συγνώμη για την αγανάκτηση, αλλά πως είναι δυνατόν να επέτρεψες στον ευατό σου να υποστεί ΝΥΣΤΕΡΙ στα καλά του καθουμένου αντί να βάλεις ΦΕΡΜΟΥΑΡ στους υδατάνθρακες????

"Ακόμα είμαι στην πορεία ψαξίματος λοιπόν...ο μεταβολισμός μου είναι πολύ χαμηλός και τα πράγματα απίστευτα δύσκολα, σε συνδυασμό με τον εθισμό στους υδατάνθρακες λοιπόν πραγματικά είναι πολύ μεγάλος ο δείκτης δυσκολίας...Ευχαριστώ και πάλι και θα ενημερώνω..."

Για να καταλάβω γλυκιά μου κοπέλα, αφού δεν το θέλεις να κάνεις δίαιτα και αφού δεν προσπαθείς και αφού δέχεσαι ως δεδομένο να βάζεις κιλά και δεν κάνεις ΤΙΠΟΤΑ για αυτό, ποιος ο λόγος που το ψάχνεις? Μαγικά χάπια και μαγικές διατροφές δεν υπάρχουν. Θα τα είχα βρει εγώ πρώτη τόσα χρόνια. Ο χρυσός κανόνας είναι τρώγε λιγότερο, γυμνάσου και θα χάσεις κιλά. Απλώς με την Άτκινς βάζουμε σε λειτουργία διαδικασίες του οργανισμού που με άλλες δίαιτες δεν κινητοποιούνται για να μας βοηθάνε στο χάσιμο των κιλών. η Άτκινς είναι δίαιτα στην αρχή, διατροφή στο μέλλον. δεν είναι δικαιολογία για να μην κάνεις δίαιτα. Απλώς είναι πιο εύκολη για να μην κουραζόμαστε εμείς που πρέπει να την κάνουμε με τα χρόνια.

Καλό κουράγιο στο πρόβλημά σου. Νομίζω ότι εσύ του επιτρέπεις να υπάρχει. Ελπίζω την επόμενη φορά που θα μας γράψεις να έχεις αποφασίσει να κάνεις κάτι.
Και εγώ δικαιολογίες έψαχνα, όπως όλοι - είμαι σίγουρη, αλλά δεν υπάρχουν. Ή το αποφασίζεις και είμαστε εδώ όλοι για σένα, ή ζεις με το πρόβλημα (όσο σε αφήσει να ζήσεις δηλαδή).
Συγνώμη για τον εκνευρισμό, αλλά δικαιολογίες σαν αυτές που αναφέρεις μας έχουν πάει πολύ πίσω στο θέμα υγεία και βάρος. Όλοι έχουμε και από μία. Σπαστική κολλίτιδα, θυροειδής, κορτιζόνη, ψυχολογικά.. Από δικαιολογίες είμαστε γεμάτοι. δεν ξέρω αν η άτκινς μπορεί να κάνει κα΄τι για σένα, το ΦΕΡΜΟΥΑΡ είναι αυτό που πρέπει να εφαρμόσεις. Ελπίζω να το πάρεις απόφαση και είμαστε όλοι εδώ για να σε βοηθήσουμε όπως μπορούμε. Σκέψου ότι αν είχες ξεκινήσει 2 χρόνια πριν τώρα θα είχες τελειώσει με το πρόβλημά σου. Μην αφήσεις να περάσουν άλλα 2 μέχρι να το αποφασίσεις.

Φιλια
Αθηνά

Re: Εθισμένη στους υδατάνθρακες!! 16 Χρόνια 11 Μήνες πριν #5188

• Annie
  • Το Άβαταρ του/της Annie
  • Αποσυνδεμένος
  • Χρήστης
Kαλημέρα κι ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας παιδιά...
Πίστεψέ με Αθηνά δεν ψάχνω για δικαιολογίες, το θέμα το παλεύω χρόνια τώρα...Δεν καταλαβαίνω τον εκνευρισμό σου σχετικά με τις βαριατρικές επεμβάσεις, αυτή είναι μια δραστική λύση που έχει βοηθήσει πολύ κόσμο.Δικαίωμά σου είναι να μην καταφύγεις σε αυτό. Αλήθεια πιστεύεις ότι είναι θέμα φερμουάρ? Έχεις λάθος...υπάρχουν απίστευτες περιπτώσεις ασθενών που δεν χάνουν βάρος με κανένα διατροφικό πλάνο-συμπεριλαμβανομένων κι εμένα...Δεν πιστεύω να φαντάζεσαι ότι είμαι βουτηγμένη στα ψωμιά και στα γλυκά όλη μέρα, λέω όμως ότι είμαι εθισμένη-αυτά είναι διαφορετικές έννοιες. Φυσικά και προσπαθώ να έχω ένα πλάνο διατροφής, δεν τρώω ότι μου κατεβαίνει στο κεφάλι-άραγε για πόσον καιρό μπορώ να το κάνω αυτό χωρίς αποτέλεσμα? Αν μπορούσαμε όλοι να κάναμε καλή διατροφή δεν θα είμασταν σε αυτόν τον χώρο και θα είχαμε λύσει το θέμα του βάρους μας..
Τέλος πάντων για να μην σας κουράζω, εγώ σε καμία περίπτωση δεν ήθελα να εκνευρίσω κάποιον ούτε να δικαιολογηθώ αλλά να εκφράσω κάποιες σκέψεις μου...
Και πάλι σας ευχαριστώ...

Re: Εθισμένη στους υδατάνθρακες!! 16 Χρόνια 11 Μήνες πριν #5189

• athina_elpida
  • Το Άβαταρ του/της athina_elpida
  • Αποσυνδεμένος
  • Χρήστης
Annie έγραψε:
Kαλημέρα κι ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας παιδιά...
Πίστεψέ με Αθηνά δεν ψάχνω για δικαιολογίες, το θέμα το παλεύω χρόνια τώρα...Δεν καταλαβαίνω τον εκνευρισμό σου σχετικά με τις βαριατρικές επεμβάσεις, αυτή είναι μια δραστική λύση που έχει βοηθήσει πολύ κόσμο.Δικαίωμά σου είναι να μην καταφύγεις σε αυτό. Αλήθεια πιστεύεις ότι είναι θέμα φερμουάρ? Έχεις λάθος...υπάρχουν απίστευτες περιπτώσεις ασθενών που δεν χάνουν βάρος με κανένα διατροφικό πλάνο-συμπεριλαμβανομένων κι εμένα...Δεν πιστεύω να φαντάζεσαι ότι είμαι βουτηγμένη στα ψωμιά και στα γλυκά όλη μέρα, λέω όμως ότι είμαι εθισμένη-αυτά είναι διαφορετικές έννοιες. Φυσικά και προσπαθώ να έχω ένα πλάνο διατροφής, δεν τρώω ότι μου κατεβαίνει στο κεφάλι-άραγε για πόσον καιρό μπορώ να το κάνω αυτό χωρίς αποτέλεσμα? Αν μπορούσαμε όλοι να κάναμε καλή διατροφή δεν θα είμασταν σε αυτόν τον χώρο και θα είχαμε λύσει το θέμα του βάρους μας..
Τέλος πάντων για να μην σας κουράζω, εγώ σε καμία περίπτωση δεν ήθελα να εκνευρίσω κάποιον ούτε να δικαιολογηθώ αλλά να εκφράσω κάποιες σκέψεις μου...
Και πάλι σας ευχαριστώ...

Annie μου,
δεν εκνευρίστηκα με αυτά που λες αλλά με αυτά που έχεις κάνει.
Πίστεψέ με, ξέρω ότι είναι ιδιαίτερα δύσκολο, και σε καμμιά περίπτωση δεν λέω ότι η Άτκινς είναι η τέλεια διατροφή για τον καθένα.
Και μην φανταστείς ότι είμαι έξω από το πρόβλημα, είμαι 31 χρονών, ζυγίζω 119 κιλά και έχω ύψος 1,58. Το φαντάζεσαι???
Έχω κάνει όποια δίαιτα φαντάζεσαι. Έχω παέι και σε γιατρούς να ρωτήσω για επεμβάσεις αλλά ομολογω ότι είμαι ιδιαίτερα αρνητική σ'αυτές.
Στην συγκεκριμένη περίπτωση, την δική σου, απ' ό,τι γράφεις, δεν λειτούργησε καλά. Αφού την έκανες την επέμβαση, και θα έπρεπε να είχε λυθεί το πρόβλημά σου, εσύ είσαι σε ανοδικη πορεία βάρους. Άρα, δεν το έλυσες το θέμα!!!
Δεν ξέρω αν είσαι στην Αθήνα ή την Θεσσαλονίκη, μακάρι να μπορούσα να στα πω από κοντά. Είναι κρίμα να επιτρέπεις σε μια φέτα ψωμί, ένα πακέτο μακαρόνια ή μια μους σοκολάτας να σου συντομεύει και να σου δυσκολεύει την ζωή.
Αυτό που θέλω να σου πω έίναι ότι πρέπει να πάρεις απόφαση να διορθώσεις την ζωή σου.
Με το "δεν μπορώ" και το "είμαι εθισμένη" δουλειά δεν γίνεται.
Εγώ φαντάζεσαι ότι δεν ήμουν "εθισμένη"???
Είμαι στην διατροφή Ατκινς 18 μέρες και έχω ελάχιστα αποτελέσματα ακριβώς επειδή ξεκινάω και σταματάω δίαιτες. Κατέστρεψα τον μεταβολισμό μου. Αν κάποιος με την άτκινς βλέπει αποτελέσματα σε 1 βδομάδα εγώ χρειάζομαι 1 μήνα για να τα δω. Αλλά είναι θέμα απόφασης.
Είσαι μικρή κοπέλα, είναι ΚΡΙΜΑ να μην μπορείς να χαρείς την ζωή σου, να μην μπορείς να κάνεις αυτά που θες επειδή είσαι εθισμένη στο ψωμί ή στα γλυκά.
Δεν ήθελα σε καμμιά περίπτωση να σε στεναχωρήσω, συγνώμη αν σε αναστάτωσα, αλλά πρέπει να πάρεις απόφαση και να λάβεις δραστικά μέτρα, όχι για ένα μήνα αλλά για μια ζωή.
Αλλιώς το άγχος της ζυγαριάς θα σε ταλαιπωρεί πάντα.
Συγνώμη αν σου φάνηκε κάπως πιο αυστηρό το κείμενό μου, είμαι στην διάθεσή σου να βρεθούμε και από κοντά αν θες να συζητήσουμε.
Το 90% μιας δίαιτας είναι η απόφαση και η υποστήριξη.
Το πρώτο είναι δικό σου, για το δεύτερο είμαστε όλοι εδώ για σένα.
Φιλιά
Αθηνα

Syndication