Annie έγραψε:
Kαλημέρα κι ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας παιδιά...
Πίστεψέ με Αθηνά δεν ψάχνω για δικαιολογίες, το θέμα το παλεύω χρόνια τώρα...Δεν καταλαβαίνω τον εκνευρισμό σου σχετικά με τις βαριατρικές επεμβάσεις, αυτή είναι μια δραστική λύση που έχει βοηθήσει πολύ κόσμο.Δικαίωμά σου είναι να μην καταφύγεις σε αυτό. Αλήθεια πιστεύεις ότι είναι θέμα φερμουάρ? Έχεις λάθος...υπάρχουν απίστευτες περιπτώσεις ασθενών που δεν χάνουν βάρος με κανένα διατροφικό πλάνο-συμπεριλαμβανομένων κι εμένα...Δεν πιστεύω να φαντάζεσαι ότι είμαι βουτηγμένη στα ψωμιά και στα γλυκά όλη μέρα, λέω όμως ότι είμαι εθισμένη-αυτά είναι διαφορετικές έννοιες. Φυσικά και προσπαθώ να έχω ένα πλάνο διατροφής, δεν τρώω ότι μου κατεβαίνει στο κεφάλι-άραγε για πόσον καιρό μπορώ να το κάνω αυτό χωρίς αποτέλεσμα? Αν μπορούσαμε όλοι να κάναμε καλή διατροφή δεν θα είμασταν σε αυτόν τον χώρο και θα είχαμε λύσει το θέμα του βάρους μας..
Τέλος πάντων για να μην σας κουράζω, εγώ σε καμία περίπτωση δεν ήθελα να εκνευρίσω κάποιον ούτε να δικαιολογηθώ αλλά να εκφράσω κάποιες σκέψεις μου...
Και πάλι σας ευχαριστώ...
Annie μου,
δεν εκνευρίστηκα με αυτά που λες αλλά με αυτά που έχεις κάνει.
Πίστεψέ με, ξέρω ότι είναι ιδιαίτερα δύσκολο, και σε καμμιά περίπτωση δεν λέω ότι η Άτκινς είναι η τέλεια διατροφή για τον καθένα.
Και μην φανταστείς ότι είμαι έξω από το πρόβλημα, είμαι 31 χρονών, ζυγίζω 119 κιλά και έχω ύψος 1,58. Το φαντάζεσαι???
Έχω κάνει όποια δίαιτα φαντάζεσαι. Έχω παέι και σε γιατρούς να ρωτήσω για επεμβάσεις αλλά ομολογω ότι είμαι ιδιαίτερα αρνητική σ'αυτές.
Στην συγκεκριμένη περίπτωση, την δική σου, απ' ό,τι γράφεις, δεν λειτούργησε καλά. Αφού την έκανες την επέμβαση, και θα έπρεπε να είχε λυθεί το πρόβλημά σου, εσύ είσαι σε ανοδικη πορεία βάρους. Άρα, δεν το έλυσες το θέμα!!!
Δεν ξέρω αν είσαι στην Αθήνα ή την Θεσσαλονίκη, μακάρι να μπορούσα να στα πω από κοντά. Είναι κρίμα να επιτρέπεις σε μια φέτα ψωμί, ένα πακέτο μακαρόνια ή μια μους σοκολάτας να σου συντομεύει και να σου δυσκολεύει την ζωή.
Αυτό που θέλω να σου πω έίναι ότι πρέπει να πάρεις απόφαση να διορθώσεις την ζωή σου.
Με το "δεν μπορώ" και το "είμαι εθισμένη" δουλειά δεν γίνεται.
Εγώ φαντάζεσαι ότι δεν ήμουν "εθισμένη"???
Είμαι στην διατροφή Ατκινς 18 μέρες και έχω ελάχιστα αποτελέσματα ακριβώς επειδή ξεκινάω και σταματάω δίαιτες. Κατέστρεψα τον μεταβολισμό μου. Αν κάποιος με την άτκινς βλέπει αποτελέσματα σε 1 βδομάδα εγώ χρειάζομαι 1 μήνα για να τα δω. Αλλά είναι θέμα απόφασης.
Είσαι μικρή κοπέλα, είναι ΚΡΙΜΑ να μην μπορείς να χαρείς την ζωή σου, να μην μπορείς να κάνεις αυτά που θες επειδή είσαι εθισμένη στο ψωμί ή στα γλυκά.
Δεν ήθελα σε καμμιά περίπτωση να σε στεναχωρήσω, συγνώμη αν σε αναστάτωσα, αλλά πρέπει να πάρεις απόφαση και να λάβεις δραστικά μέτρα, όχι για ένα μήνα αλλά για μια ζωή.
Αλλιώς το άγχος της ζυγαριάς θα σε ταλαιπωρεί πάντα.
Συγνώμη αν σου φάνηκε κάπως πιο αυστηρό το κείμενό μου, είμαι στην διάθεσή σου να βρεθούμε και από κοντά αν θες να συζητήσουμε.
Το 90% μιας δίαιτας είναι η απόφαση και η υποστήριξη.
Το πρώτο είναι δικό σου, για το δεύτερο είμαστε όλοι εδώ για σένα.
Φιλιά
Αθηνα