Γεια χαρά, Επισκέπτης
Όνομα χρήστη: Κωδικός: Να με θυμάσαι
  • Σελίδα:
  • 1
  • 2

ΘΕΜΑ: Ιδανικό Βάρος

Ιδανικό Βάρος 14 Χρόνια 8 Μήνες πριν #16016

• Angiekia
  • Το Άβαταρ του/της Angiekia
  • Αποσυνδεμένος
  • Χρήστης
Γεια σε όλους,

ξεκινησα Atkins πριν απο ενα χρονο περιπου. Ειχα φτασει 75 κιλα, με υψος 1,70 και ντρεπομουν να κυκλοφορησω. Τα ρουχα μου ηταν πολυ στενα και αρνιομουν να παρω πιο μεγαλα. Πηρα την αποφαση να αλλαξω ζωη, να αλλαξω εαυτο. Εκανα πολλες αλλαγες στη ζωη μου. Αλλαξα δουλεια, συντροφο, μεχρι και χωρα! μεσα σε 2 μηνες ειχα φτασει 68 κιλα και συνεχιζα να χανω αργα αλλα σταθερα.

Θελω να πω οτι δεν εκανα ποτε τη διατροφη κατα γράμμα. Σαν γενικη ιδεα δεν τρωω μακαρονια/ρυζι/πατατες/οσπρια/ζαχαρη. Αλλα δεν μετραω ποσους υδατανθρακες παιρνω εκτος αν κολλησω. Κατα περιοδους ξεφευγα κι ετρωγα πατατες και οτι αλλο εβρισκα μπροστα μου - κυριως σοκολατα. Αλλα μετα παλι συνεχιζα τη διατροφη και ολα καλα.

Τωρα εχω φτάσει τα 64 κιλα και θελω να χασω κι αλλο, αλλα μεχρι πόσο. Πριν 10 χρονια (στο λυκειο) θυμαμαι ημουν 59 κιλα και νομιζα οτι ειχα παραπανισιο βαρος. Αν και μεχρι τα 20 μου ελεγαν ολοι οτι ειμαι πολυ αδυνατη και πρεπει να παχυνω. Παχαινα σταθερα με 1-2 κιλα το χρονο. Δεν εκανα ποτε διαιτες. Απλα απεφευγα να τρωω βραδια ενω αν ετρωγα πολυ μια μερα, δεν ετρωγα τοσο την επομενη. Να πω επισης οτι ειναι τοπικο το βαρος μου, και μοιρασμενο μονο σε μπουτακια/πωπο.

Τωρα, θελω να φτασω τα 58 κιλα ετσι ωστε να μπορω να ανεβοκατεβαινω 1-2 κιλα χωρις να πιανω τα 60. Μηπως ομως ειναι αδυνατο να το φτασω και το ιδανικο μου βαρος ειναι περισσοτερο; Ποσα κιλα πρεπει να ειμαι τελικα; Ειναι η απαντηση - "Οσο θελεις"; Μηπως τελικα η απαντηση ειναι ψυχολογικη; Οσο περισσοτερο χανεις, τοσο καλυτερα αισθανεσαι, αλλα που σταματας;

Ποιο ειναι τελικα το ιδανικο βάρος, και πως μπορω να το βρω;
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του Φόρουμ για να κάνετε μια δημοσίευση.

Απ: Ιδανικό Βάρος 14 Χρόνια 8 Μήνες πριν #16021

• seasatin
  • Το Άβαταρ του/της seasatin
  • Αποσυνδεμένος
  • Χρήστης
καλησπερα κ καλωσηρθες!
κοιτα,οι γιατροι λενε να ειμαστε 10 κιλα κατω απο το υψος μας.αρα εσυ γυρω στα 60.ειναι λιγο υποκειμενικο αυτο ομως(θεωρω εγω).εμενα ας πουμε,μου αρεσει ο εαυτος μου οταν ειμαι γυρω στα 80 κιλα με υψος 1.83.ξερω,οτι δεν μπορω να γινω ποτε 73 κιλα,οποτε με τα 80 ειμαι ικανοποιημενη.τωρα βεβαια με την ατκινς,χανω συνεχως βαρος,χωρις να πειναω,οποτε μου ειναι κ πολυ ευκολο να την κρατησω.μπορει καποια στιγμη να τα φτασω τα 73,ποιος ξερει? :D

Απ: Ιδανικό Βάρος 14 Χρόνια 8 Μήνες πριν #16022

• strawberry
  • Το Άβαταρ του/της strawberry
  • Αποσυνδεμένος
  • Χρήστης
Συμφωνώ με τη seasatin.Είναι αρκετά υποκειμενικός ο αριθμός του ιδανικού βάρους.Εξαρτάται από το τί θέλει ο καθένας, από τη σωματοδομή σου(αν έχεις βαρύ ή όχι σκελετό), από το πως είναι κατανεμημένα τα κιλά στο σώμα σου, από τη σύστασή του(στα ίδια κιλά με λιγότερο λίπος και περισσότερη μυική μάζα δείχνει το σώμα πιο λεπτό)κλπ. Κατά τη γνώμη μου σταμάτα εκεί που νιώθεις καλά με το σώμα σου, χωρίς να πας σε ακρότητες.Αν θέλεις βέβαια κάτι πιο γενικό απλά για να ξέρεις πως πορεύεσαι το -10 έως 0 κιλά κάτω από το ύψος σου είναι οκ.Ελπίζω να μη σε μπέρδεψα περισσότερο!

Απ: Ιδανικό Βάρος 14 Χρόνια 8 Μήνες πριν #16030

• loulouka
  • Το Άβαταρ του/της loulouka
  • Αποσυνδεμένος
  • Χρήστης
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 1
για μενα το ιδανικο βαρος ειναι αυτο στο οποιο θα νιωθεις ομορφη, αναλαφρη και υγειης! τοσο απλα! κι εμενα το βαρος που θεωρειται ιδανικο για το υψος μου απο τα περιοδικα, ειναι αλλο απο αυτο που θεωρω εγω ιδανικο για μενα. με υψος 1.70 μπορω να σου πω οτι μου αρεσω πολυ στα 65-68 κιλα. εξαρταται και απο το σωματοτυπο, εγω ας πουμε μεσα στη γουρουνια μου (χιχι!) ειμαι τυχερη γιατι τα κιλα κατανεμονται σωστα στο σωμα μου, οποτε μπορω να πω οτι μου παει κιολας να ειμαι λιγακι "τσουπωτη", οταν ημουν στα κιλα που προανεφερα δεν ημουν παχουλη αλλα καμπυλωτη, κατι που εμενα προσωπικα μου αρεσει. ασχετως βεβαια αν στην πορεια εγινα απο καμπυλωτη παχουλη και απο παχουλη μετα αστα να πανε! :lol:
μη σκας με το τι θα σου πει ο ενας κι αλλος, σταματα οταν νιωσεις οτι εχεις ενα υγιες βαρος. κι εγω αν επαιρνα υπ οψιν μου αυτα που ακουω και διαβαζω θα πρεπε να χω στοχο τα 55-58 και οχι τα 65-68.
καλη συνεχεια! sitepoint_sm

Απ: Ιδανικό Βάρος 14 Χρόνια 8 Μήνες πριν #16032

• missirlou
  • Το Άβαταρ του/της missirlou
  • Αποσυνδεμένος
  • Χρήστης
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 2
οσο πιο ψηλος ειναι καποιος, τοσο μεγαλωνει η αποσταση κιλων -υψους...πχ αν εισαι 1.80 λενε πως το ιδανικο σου βαρος ειναι 70 κιλα (+ η - 10%). Ενω αν εισαι 1.60, λενε πως το ιδανικο σου βαρος ειναι 55 κιλα (+ η - 10%).
Απο εκει και περα συμφωνω και εγω οτι αυτο ειναι υποκειμενικο και ειναι σχετικο με την κατασκευη σου επισης....εισαι μυωδης η οχι?
Εγω λοιπον που ειμαι 1.75 και μυωδης (για γυναικα εννοω, δεν εννοω οτι ειμαι ο Σβαρτσενεγκερ!!) υπηρξα 66 κιλα το λιγοτερο μου και ημουν αδυνατη. Υπηρξα 74 κιλα και ημουν κανονικη. Υπηρξα 80 κιλα και ημουν τσουπωτη. Υπηρξα 86 κιλα και ημουν χοντρουλα....μην το συνεχισω, γιατι εφτασα μεχρι το 'φαλαινα'! :D
Τελευταία διόρθωση: 14 Χρόνια 8 Μήνες πριν από missirlou.

Απ: Ιδανικό Βάρος 14 Χρόνια 8 Μήνες πριν #16038

• christinaki1989
  • Το Άβαταρ του/της christinaki1989
  • Αποσυνδεμένος
  • Χρήστης
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 67
:lol: ...με εκανες κ γελασα μισιρλου!!!!Ο καθενας κρινει πιο ειναι για αυτον το ιδανικο βαρος.Εγω θεωρω οτι στα 58 θα αισθανομαι τελεια με το σωμα μου,αυτο ομως δε σημαινει οτι τωρα δεν αισθανομαι καλα.
Τελευταία διόρθωση: 14 Χρόνια 8 Μήνες πριν από christinaki1989.
  • Σελίδα:
  • 1
  • 2
Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.074 δευτερόλεπτα

Syndication