Γεια χαρά, Επισκέπτης
Όνομα χρήστη: Κωδικός: Να με θυμάσαι
  • Σελίδα:
  • 1
  • 2
  • 3

ΘΕΜΑ: Καινούργια..

Re: Καινούργια.. 16 Χρόνια 9 Μήνες πριν #6382

• mary
  • Το Άβαταρ του/της mary
  • Αποσυνδεμένος
  • Χρήστης
Για να φτάσεις γλυκιά μου καινούργια ως εδώ μάλλον η πλειοψηφία του ιατρικού κλάδου δεν θα ενέκρινε τη διατροφή σου εάν την μελετούσε.
Εάν θέλεις διάβασε την ισόβια συντήρηση από το βιβλίο του ατκινς και τότε θα δεις ότι το μόνο που θα στερηθείς μετά το τέλος της συγκεκριμένης διατροφής θα είναι η ζάχαρη (θα μπορείς να τρως όμως γλυκά με γλυκαντικά), τα κανονικά μακαρόνια (υπάρχουν ακτινς εαν τα θέλεις τόσο πολύ), το επεξεργασμένο ρύζι (θα μπορεις όμως να τρως μικρή ποσότητα αναποφλοίωτο) και το επεξεργασμένο (λευκό) αλεύρι και τα προΪόντα του (ολικής άλεση όμως ελεγχόμενη ποσότητα θα μπορείς να απολαμβάνεις). Θα έχεις προ πολλού όμως σταματήσει να επιθυμείς αυτές τις τροφές που μόνο υδατανθρακες σου προσφέρουν. Άλλωστε στις περισσότερες δίαιτες το σημείο κλειδί είναι η συντήρηση. Εάν σκοπεύεις να πέσεις με τα μούτρα στους υδατάνθρακες μετά το πέρας της δίαιτας καλλίτερα μην ξεκινάς καμία δίαιτα γιατί χάνεις κιλά (=λίπος, μυική μάζα, νερό και χρόνο) και βάζεις λίπος, καθαρό λίπος και απογοήτευση.
Τέλος επειδή ασχολούμαι πολλά χρόνια με το θέμα διατροφή δεν έχω ακούσει κανένα γιατρό, διαιτολόγο, αισθητικό, γυμναστή να προτρέπει στους πελάτες του να τρώνε ζάχαρη, μακαρόνια και ρύζια σε απεριόριστες ποσότητες και επεξεργασμένο αλεύρι, ειδικά για το αλεύρι κοντεύουν στα σούπερ μάρκετ να γίνουν περισσότερα τα προϊόντα ολικής άλεσης απ΄τα συμβατικά.
Συμπέρασμα ασχολούμαστε με ένα στόχο κάθε φορά. Για μένα ο νούμερο ένα είναι η απώλεια κιλών και ο νούμερο δύο εξίσου σημαντικός με τον πρώτο είναι η συντήρηση. Δεδομένου ότι η διατροφή ατκινς μας επανεκπαιδεύει στον τρόπο διατροφής μας, μας απαλλάσει από εμμονές και εξαρτήσεις (ζάχαρη-άμυλο), επαναρυθμίζει το μεταβολισμό μας (αφού αφαιρεί και μετά βάζει ξανά σταδιακά από φάση σε φάση τα περισσότερα σχεδόν τρόφιμα), μας βοηθά να βρούμε τι μας αδυνατίζει και τι μας παχαίνει, και ο νούμερο δύο στόχος (συντήρηση των χαμένων κιλών) μου φαίνεται πραγματοποιήσιμος.
[url][/url]www.diaet-ticker.de] [/url]
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του Φόρουμ για να κάνετε μια δημοσίευση.

Re: Καινούργια.. 16 Χρόνια 9 Μήνες πριν #6383

• aggy
  • Το Άβαταρ του/της aggy
  • Αποσυνδεμένος
  • Χρήστης
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 12
συμφωνω απολυτα με την μαιρη
μαριανα,ειλικρινα δεν μπορω να σε καταλαβω.για να παχυνουμε ειτε φαγαμε μεγαλυτερες ποσοτητες φαγητου απο οτι επρεπε φαγαμε γλυκα πιτσες .τα κιλα δεν μπηκαν μονα τους.δεν μπορω να ακουω με παχαινει ακομη και το νερο.εμεις οι παχυσαρκοι το ξερουμε πολυ καλα αυτο.
δεν σου ειπε κανενας να αποκλεισεις τελειως τους υδατανθρακες απο την ζωη μας.τους κακους υδατανθρακες εννουμε ζαχαρη πολυ αμυλο .πες μου ενα γιατρο που να υποστηριζει το αντιθετο
ολοι οι γιατροι φωναζουν μακρια απο μακαρονια και γλυκα .τι διαφορετικο κανουμε εμεις;
και οπως λεει η μαιρη ας τα χασουμε πρωτα και μετα βλεπουμε.και μια ισορροπημενη διατροφη στερεισαι ποσοτητα

Re: Καινούργια.. 16 Χρόνια 9 Μήνες πριν #6384

• Marianna
  • Το Άβαταρ του/της Marianna
  • Αποσυνδεμένος
  • Χρήστης
Προσπάθησα να απαντήσω αλλά κάποια πατάτα έκανα και δε μου περάστηκε. Mary και Aggy ευχαριστώ, με βοηθάει να ακούω πολλές απόψεις.

Προφανώς και όσοι έχουμε παραπάνω κιλά έχουμε κατά καιρούς ξεφύγει από αυτό που ονομάζουμε "υγιεινή διατροφή", μέσα και γω. Ήθελα να πω πως καμιά δίαιτα που δοκίμασα δε με βοήθησε να χάσω και να διατηρήσω για χρόνια χαμένα τα 30 κιλά που έκανα τη βλακεία να πάρω, παρά μόνο 1 νορμάλ διατροφή χωρίς τα κλασικά απαγορευμένα (ζάχαρη, ψωμιά, λίπη κτλ), περιορισμένη σε ποσότητα και θερμίδες, πλην πλούσια σε υδατάνθρακες, όπως τα όσπρια και τα φρούτα, όπως δηλαδή και η μεσογειακή διατροφή των μαμάδων μας. Αυτό που αναρωτιέμαι είναι αν μετά την Άτκινς ακολουθήσεις μία τέτοια διατροφή χωρίς να ξεφεύγεις, θα τα ξαναπάρεις έτσι κιαλλιώς. Φυσικά και τελευταία πλακώθηκα σε όλα τα βλαπτικά για τον οργανισμό μου, γιαυτό και ξαναπήρα τα 10.

Πρακτικά και ψυχολογικά όμως όπως είπα δε μπορώ να το ακολουθήσω ξανά τώρα. Θέλω να μην αγχώνομαι για τις ποσότητες, σχετικά γρήγορα αποτελέσματα και στήριξη, η Άτκινς παρέχει τα 2 πρώτα, και το σάιτ σας το τελευταίο! :)

Mary δεν έχω πάρει το βιβλίο, και δεν σκόπευα ακόμη γτ θεωρώ πως το σάιτ καλύπτει εμένα, τις πολλές απορίες μου και την καχυποψία μου (την οποία ελπίζω να μου συγχωρέσετε και να κατανοήσετε), και θεωρώ πως είναι πολύ σημαντικό να σε συμβουλεύουν άτομα που έχουν εμπειρία και την κάνουν χρόνια. Ίσως να μην έχω ενημερωθεί αρκετά για τη φάση συντήρησης και να έχω λάθος εντυπώσεις, θα το ξανακοιτάξω!

Ελπίζω να έχετε την υπομονή να ασχολείστε μαζί μου, γιατί οι ερωτήσεις δεν τελείωσαν και θέλω να την κάνω σωστά!! Καλό απόγευμα σε όλους!

Re: Καινούργια.. 16 Χρόνια 9 Μήνες πριν #6386

• aggy
  • Το Άβαταρ του/της aggy
  • Αποσυνδεμένος
  • Χρήστης
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 12
μαριανακι,καλα κανεις και εισαι δυσπιστη.δυστυχως η συντηρηση ειναι το χειροτερο μερος μιας διαιτας.καμμια διαιτα δεν εγγυαται οτι δεν θα ξαναπαρεις κιλα χωρις να προσπαθησεις εσυ.πριν απο πολλα χρονια τα μποντι λαιν εδιναν 1000000 δρχ σε οποιον εχανε τα κιλα του και τα διατηρουσε 6 μηνες.σε πληροφορω οτι κανεις δεν πηρε χρηματα πλην 4-5 ατομα σε ολη την ελλαδα.αν παρω παραδειγμα απο τον εαυτο μου ,εκανα βελονισμο πηγα πρινου ηπια πρωτεινικα ροφηματα δεν υπαρχει διαιτα που να μην την κανω.δυστυχως καθε φορα που σταματουσα την διαιτα αλλες φορες φτανοντας στον στοχο μου και αλλοτε σταματωντας την ειτε γιατι κουραζομουν στην στερηση ειτε γιατι την χαλουσα επεφτα με τα μουτρα σε ολα που στερηθηκα και κυριως σε γλυκα μολις επαιρνα 2-3 κιλα ελεγα οτι απο αυριο θα α ρχισω διαιτα .αλλα ποτε δεν αρχιζα και δυστυχως επειδη εχανα μυικο ιστο τα ξαναπαιρνα στο πιτς φιτιλι
μαριαννα μου μακαρι να υπηρχε μια διαιτα που σταματοντας την να μεναμε σε εκεινα τα κιλα
το βιβλιο και εγω δεν το εχω,εχω διαβασει τοσο πολυ στο ιντερνετ που ειναι σαν το εχω
φιλακια

Re: Καινούργια.. 16 Χρόνια 9 Μήνες πριν #6387

• Marianna
  • Το Άβαταρ του/της Marianna
  • Αποσυνδεμένος
  • Χρήστης
Νάσαι καλά Aggy! Απλά αυτός ο τρόπος διατροφής ξεφεύγει αρκετά απτα συνηθισμένα, και καλό είναι όσοι από εμάς το επιλέξαμε, να γνωρίζουμε τι κάνουμε μακριά από ωραιοποιήσεις.. Θα συγκεντρώσω σύντομα τις απορίες μου για διαδικαστικά θέματα σχετικά με τη δίαιτα και ελπίζω να μπορέσετε να βοηθήσετε!

Φιλιά!

Re: Καινούργια.. 16 Χρόνια 9 Μήνες πριν #6388

• mary
  • Το Άβαταρ του/της mary
  • Αποσυνδεμένος
  • Χρήστης
Μη νομίζεις Μαριάνα λίγο πολύ όλοι όταν πρωτοαρχίσαμε τις ίδιες απορείες είχαμε. Δεν πειράζει που για αρχή δεν έχεις πάρεις το βιβλίο. Το μόνο πρόβλημα που ίσως θα συναντήσεις σχετικά με τις απορείες σου για τις φάσεις είναι ότι οι περισσότερες απαντήσεις ερωτήσεις αφορούν την πρώτη και τη δεύτερη φάση. Ίσως γιατί μετά όλοι έχουν μπεί στο νόημα και οι περισσότερες απορείες τους τους έχουν λυθεί. Αν θες να δεις ολοκληρωμένο το πρόγραμμα φάση φάση σου προτείνω [url:snfqbu8s]atkins.com[/url] βέβαια είναι στα αγγλικά αλλά αν δυσκολεύεσαι ζήτα από τον google μετάφραση της σελίδας. Εκεί αν ψάξεις θα δεις τι και τι για κάθε φάση, κατάλογο- μέτρητη υδατανθράκων και ένα σωρό άλλα και ενδιαφέροντα. Εμένα με βοήθησε πολύ στην αρχή . Καλή αρχή.
Και για την ιστορία αυτό που δεν ξέρει ίσως ο πολύς κόσμος είναι ότι στο θέμα αδυνατίζω ξαναπαχαίνω ισχύουν 2 κανόνες.
1. αδυνατίζω = χανω κιλά =χάνω λίπος -μυική μάζα- νερό ξαναπαχαίνω= βάζω στη θέση των χαμένων λίπος. Δηλαδή χάνω 5 κιλά εκτ των οποίων τα 2 είναι νερό, τα 2 μυική μάζα και το 1 λίπος αλλά εάν τα ξαναπάρω και τα 5 βάζω 2 κιλά νερό που είχα χάσει και 3 λίπος άρα είμαι ποιο χοντρή από πρίν άσχετα εάν είμαι πάλι στα ίδια κιλά που ξεκίνησα.
2. Κάθε φορά που παχαίνουμε από τη στιγμή της γέννησής !!!! μας αυξάνουμε τα λιποκύτταρά μας σε αριθμό και σε όγκο. Κάθε φορά που αδυνατίζουμε μειώνουμε τα λιποκύτταρά μας μόνο σε όγκο, πράγμα που σημαίνει ότι έστω και άν μόνο στην παιδική μας ηλικία ήμασταν παχύσαρκοι πάντα θα υπάρχει η τάση να ξαναπαχύνουμε. Σε αριθμό τα λιποκύτταρα μειώνονται μόνο με χειρουργικές επεμβάσεις (μακρία από μας). Αυτά που σου παραθέτω τα έχω μάθει (2 εξάμηνα διαιτολογία) όταν σπούδαζα αισθητικός. Τώρα θα μου πεις γιατί είμαι εδώ; Γιατί σταμάτησα εδω και κάποια χρόνια(10) να είμαι στο χώρο(γάμος, παιδιά, υποχρεώσεις) και έβαλα κιλά(15). Άνθρωποι είμαστε και σφάλματα κάνουμε.
[url][/url]www.diaet-ticker.de] [/url]
  • Σελίδα:
  • 1
  • 2
  • 3
Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.121 δευτερόλεπτα

Syndication