Προσπάθησα να απαντήσω αλλά κάποια πατάτα έκανα και δε μου περάστηκε. Mary και Aggy ευχαριστώ, με βοηθάει να ακούω πολλές απόψεις.
Προφανώς και όσοι έχουμε παραπάνω κιλά έχουμε κατά καιρούς ξεφύγει από αυτό που ονομάζουμε "υγιεινή διατροφή", μέσα και γω. Ήθελα να πω πως καμιά δίαιτα που δοκίμασα δε με βοήθησε να χάσω και να διατηρήσω για χρόνια χαμένα τα 30 κιλά που έκανα τη βλακεία να πάρω, παρά μόνο 1 νορμάλ διατροφή χωρίς τα κλασικά απαγορευμένα (ζάχαρη, ψωμιά, λίπη κτλ), περιορισμένη σε ποσότητα και θερμίδες, πλην πλούσια σε υδατάνθρακες, όπως τα όσπρια και τα φρούτα, όπως δηλαδή και η μεσογειακή διατροφή των μαμάδων μας. Αυτό που αναρωτιέμαι είναι αν μετά την Άτκινς ακολουθήσεις μία τέτοια διατροφή χωρίς να ξεφεύγεις, θα τα ξαναπάρεις έτσι κιαλλιώς. Φυσικά και τελευταία πλακώθηκα σε όλα τα βλαπτικά για τον οργανισμό μου, γιαυτό και ξαναπήρα τα 10.
Πρακτικά και ψυχολογικά όμως όπως είπα δε μπορώ να το ακολουθήσω ξανά τώρα. Θέλω να μην αγχώνομαι για τις ποσότητες, σχετικά γρήγορα αποτελέσματα και στήριξη, η Άτκινς παρέχει τα 2 πρώτα, και το σάιτ σας το τελευταίο!
Mary δεν έχω πάρει το βιβλίο, και δεν σκόπευα ακόμη γτ θεωρώ πως το σάιτ καλύπτει εμένα, τις πολλές απορίες μου και την καχυποψία μου (την οποία ελπίζω να μου συγχωρέσετε και να κατανοήσετε), και θεωρώ πως είναι πολύ σημαντικό να σε συμβουλεύουν άτομα που έχουν εμπειρία και την κάνουν χρόνια. Ίσως να μην έχω ενημερωθεί αρκετά για τη φάση συντήρησης και να έχω λάθος εντυπώσεις, θα το ξανακοιτάξω!
Ελπίζω να έχετε την υπομονή να ασχολείστε μαζί μου, γιατί οι ερωτήσεις δεν τελείωσαν και θέλω να την κάνω σωστά!! Καλό απόγευμα σε όλους!