Γεια χαρά, Επισκέπτης
Όνομα χρήστη: Κωδικός: Να με θυμάσαι
  • Σελίδα:
  • 1
  • 2

ΘΕΜΑ: Τι τρώμε τελικά στην 1η φάση

Τι τρώμε τελικά στην 1η φάση 17 Χρόνια 2 Μήνες πριν #2954

• Νατάσα
  • Το Άβαταρ του/της Νατάσα
  • Αποσυνδεμένος
  • Χρήστης
Marina μπορείς τελικά να μας πεις ξεκάθαρα τι τρώμε στην πρώτη φάση της ενεργοποίησης?
Τρώμε ας πούμε κρέμα γάλακτος?
Τρώμε φέτα?
Τρώμε ή δεν τρώμε λίγα φρούτα? Και αν ναι ποιά και πόσο?
Τί γίνεται με τους ξηρούς καρπούς? Τρώμε ας πούμε 2 καρύδια?
Ας ξεκαθαρίσουμε το τοπίο κι εσύ είσαι για μένα η πλέον ειδική.

Σ΄ευχαριστώ εκ των προτέρων

Νατάσα
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του Φόρουμ για να κάνετε μια δημοσίευση.

Re: Τι τρώμε τελικά στην 1η φάση 17 Χρόνια 2 Μήνες πριν #2956

• Marina
  • Το Άβαταρ του/της Marina
  • Αποσυνδεμένος
  • Administrator
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 16
Καλημέρα Νατάσα.

Μου δίνεις την ευκαιρία να πω δυο κουβέντες για την διατροφή, πράγμα που ήθελα καιρό να κάνω.

Λοιπόν αγαπητοί. Πάρτε το βιβλίο και διαβάστε το. Ξεκοκαλλίστε το. Κάντε ακριβώς, μα ακριβώς ότι σας λέει.

Μα γιατί αφού τα κάνετε όλα σωστά, δεν πιάνουν όλα σε σας;

Αγαπητοί. Ο Άτκινς δεν ήταν βλάκας. Ήταν γιατρός. Δεν ήταν άλλος ένας διαιτολόγος που έγραψε άλλο ένα βιβλίο με μια ακόμη τυπική δίαιτα που έχει εφαρμογή ίδια και απαραλαχτη για όλους με τα ίδια (????) αποτελέσματα για όλους.

Δεν αρκεί να πάρεις ένα χαρτάκι να το κολλήσεις στον τοίχο και να το ακολουθείς ως άλλο ευαγγέλιο. Πρέπει να έχεις πάντα κριτική σκέψη.

Η βασική αρχή μας, το Α και το Ω αυτής της διατροφής είναι να τρώμε λίγους υδατάνθρακες. Το πόσους το καθορίζουμε εμείς ανάλογα με το πόσο αργά χάνουμε. Υπάρχουν κάποιες γενικές οδηγίες. Όμως αυτές βασίζονται στον μέσο άνθρωπο. Αυτό που ισχύει για εμάς δεν είναι σίγουρο ότι θα ισχύει ακριβώς για τον δίπλα. Θα ήταν λίγο ηλίθιο να το πιστεύουμε και ξέρω πως όσοι είστε εδώ, ξέρετε τι κάνετε και γιατί το κάνετε.

Οπότε. Στην φάση ενεργοποίησης το βιβλίο λέει ότι τρώμε μέχρι 20 υδατάνθρακες. Άλλος μπορεί στους 15 να δει την ζυγαρία να κολλάει. Άλλος μπορεί στους 30 να συνεχίζει να πέφτει ακάθεκτος. Η φάση ενεργοποίησης έχει την έννοια "όσο λιγότεροι, τόσο καλύτερο".

Ο λόγος που μας δίνει το βιβλίο παραδείγματα τροφών είναι γιατί όταν γράφτηκε το βιβλίο ούτε κινητά υπήρχαν ούτε υπολογιστές. Σκεφτείτε λοιπόν το μέσο άνθρωπο που κάνει Άτκινς να κυκλοφορεί συνέχεια με ένα βιβλίο 196 σελίδων στο χέρι. Ή να βγάζει φωτοτυπίες τον οδηγό με τις τροφές. Ήταν πρακτικό το θέμα. Έτσι αντί να είναι με το κομπιουτεράκι στο χέρι είχαν απλά στο μυαλό τους σε γενικές γραμμές τι επιτρέπεται και τι απαγορεύεται και σε ποιες ποσότητες πάνω κάτω.

Σήμερα οι περισσότερες τροφές έχουν πάνω τους ετικέτα που γράφει θρεπτικά συστατικά. Τότε αμφιβάλλω για το κατά πόσο υπήρχαν τυποποιημένα τρόφιμα. Οπότε σκέψου τον μέσο άνθρωπο που πάει στο μπακάλικο της γειτονιάς να ψωνίσει...

Σχετικά με το γάλα και τα οστρακόδερμα, υπάρχουν άνθρωποι που έχουν δυσανεξία. Αυτό συμβαίνει κυρίως λόγω ηλικίας. Γενικά όσο μεγαλώνουμε τόσο θα ανακαλύπτουμε ότι κάποιες τροφές μας... πειράζουν. Υπάρχουν πολλοί ωστόσο που τρώνε τόνους τυριών -χωρίς πατατάλευρα- και συνεχίζουν να χάνουν. Δεν ξέρω αν ο Άτκινς είχε στο μυαλό του και τις μαϊμουδιές των γαλακτοβιομηχανιών, αλλά αν ψάξεις σε παλιούς καταλόγους θα δεις το μέσο κίτρινο τυρί να έχει 4 υδατάνθρακες. Θεωρητικά δεν θα έπρεπε να έχει καθόλου. Οπότε κάτι ήξερε ο άνθρωπος.

Έχω δει εδώ στο παρελθόν ανθρώπους που ορκίζονταν στο βιβλίο του Άτκινς. Παπαγάλιζαν το βιβλίο και έβγαζαν διαγγέλματα. Παιδιά, ο άνθρωπος δεν είπε κάτι περίεργο. Είπε ότι οι υδατάνθρακες είναι κακοί για τον άνθρωπο. Δεν είναι τυχαίο ότι η ζάχαρη -το μεγαλύτερο κατ'εμέ ναρκωτικό της ανθρωπότητας- είναι σκέτος υδατάνθρακας.

Οπότε εμείς, παίρνουμε τις οδηγίες του, τις ακολουθούμε ως γενικό οδηγό και πειραματιζόμαστε με τις ποσότητες και την ποιότητα για να δούμε τι ακριβώς δουλεύει σε μας. Το ότι θα δουλέψει είναι δεδομένο. ;)
Να σε προσέχεις, Marina

Re: Τι τρώμε τελικά στην 1η φάση 17 Χρόνια 2 Μήνες πριν #2957

• roulaki
  • Το Άβαταρ του/της roulaki
  • Αποσυνδεμένος
  • Χρήστης
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 57
Πολυ σωστα Marina. clap ap
Να μη ξεχναμε, οτι ο καθενας μας , ειναι τοσο ιδιος, οσο και διαφορετικος απο τον αλλο. Μονο με πειραματισμους βρισκουμε το ιδανικο για τον καθενα μας. Αυτο που ειναι καλο σε μενα, δεν ειναι απαραιτητο να ειναι καλο και σε καποιον αλλο.
Κραταμε λοιπον τη βασικη αρχη -lowcarb- και κανουμε τα πειραματακια μας.
grouphug ouphug
love your self

Re: Τι τρώμε τελικά στην 1η φάση 17 Χρόνια 2 Μήνες πριν #2958

• Νατάσα
  • Το Άβαταρ του/της Νατάσα
  • Αποσυνδεμένος
  • Χρήστης
Τελικά μου θυμίζεις αυτό που λέει ο ομοιοπαθητικός γιατρός μου. Ότι δηλαδή κάθε άνθρωπος σαν ολότητα είναι διαφορετικός από τον άλλο. Κι ότι μπορεί δύο άνθρωποι να έχουν την ίδια ασθένεια με την ίδια ακριβώς συμπτωματολογία αλλά ιδισυγκρασιακά θα πρέπει να αντιμετωπιστούν με διαφορετικά φάρμακα.
Ευχαριστώ Marina

Re: Τι τρώμε τελικά στην 1η φάση 16 Χρόνια 6 Μήνες πριν #7654

• nastasava
  • Το Άβαταρ του/της nastasava
  • Αποσυνδεμένος
  • Χρήστης
Πραγματικα ..ευτυχως που υπαρχει αυτο το site!!!μεσω της σγκεκριμενης συζητησης εβγαλα καποια ακρη γιατι δε σας κρυβω οτι και εγω ημουν καπως μπερδεμενη...απλα εχω μια βασικη απορια που 8α ηθελα σας παρακαλω να μου την λυσετε..εχω διαβασει οτι η ζαχαρη απαγορευεται εντελως απο την ατκινς και αλλου εχω διαβασει οτι δν απαγορευεται τελειως αρκει να μην κανουμε καταχρηση..δλδ μπορεις να χρησιμοποιησεις μια στο τοσο ζαχαρη αρκει να ειναι μικρη ποσοτητα ωστε να μην ξεπερνωνται οι 20 υδαταν.κυριως οταν εισαι στην 1η φαση της διαιτας!αυτο ισχυει βρε παιδια ή ειναι παλι αναλογα τον οργανισμο κλπ??ειμαι στην 1η φαση στην 5η μερα και εχω παρατηρησει μια μικρη θετικη διαφορα στο τζιν μου(ασχετως αν η ζυγαρια με δειχνει στα ιδια κιλα),και εχω την εντυπωση οτι μια σως ξυδιου ποθ εφαγα πρεπει να ειχε ζαχαρη!παρ'ολα αυτα αναρωτιεμαι!!!ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΤΕΛΙΚΑ ΜΕ ΤΗ ΖΑΧΑΡΗ???

Re: Τι τρώμε τελικά στην 1η φάση 16 Χρόνια 4 Μήνες πριν #8088

• georgiad
  • Το Άβαταρ του/της georgiad
  • Αποσυνδεμένος
  • Χρήστης
μετά απο αμέτρητες ώρες διαβάσματος του βιβλίου διαπιστώνω ότι στην α φάση δεν θα πρέπει να τρώμε κάποια πράγματα όπως γάλα φρούτα και άλλα όπως ισχυρίζεται ο ατκινς. Εγω δηλαδή αν φάω 20 γρ υδ/κες μόνο σε φρούτα και γάλα θα είμαι εντάξει ή επειδή το βιβλίο γράφτηκε αρκετά παλιά και δεν έχει καταλόγους με όλα τα προϊόντα το προσπερνάω και τρώω κανονικά τα πάντα φτάνει να μην ξεπερνώ τους 20 υδ/κες
έχω μπερδευτεί....!
  • Σελίδα:
  • 1
  • 2
Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.066 δευτερόλεπτα

Syndication