Γεια χαρά, Επισκέπτης
Όνομα χρήστη: Κωδικός: Να με θυμάσαι
  • Σελίδα:
  • 1
  • 2

ΘΕΜΑ: χαλια εξετάσεις...ανεβασμένο ουρικό οξύ...

χαλια εξετάσεις...ανεβασμένο ουρικό οξύ... 15 Χρόνια 2 Εβδομάδες πριν #14309

• eirini
  • Το Άβαταρ του/της eirini
  • Αποσυνδεμένος
  • Χρήστης
Καλησπέρα...έκανα χτες εξετάσεις και μου βρήκαν αρκετά ανεβασμένο το ουρικό οξυ...ο γιάτρος μου είπε οτι αυτό οφείλεται στην μη πρόσληψη επαρκών υδατανθράκων...εγώ κάνω την ατκινς περίπου 2 μήνεσ και έχω χάσει 11 κιλά...αλλά απο οτι μου είπε ο γιατρόσ η συγκεκριμένη δίαιτα μπορεί να προκαλέσει πρόβλημα στα νεφρά...ασ με βοηθήσει κάποιος...τρόμαξα όπωσ μου τα είπε...
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του Φόρουμ για να κάνετε μια δημοσίευση.

Απ: χαλια εξετάσεις...ανεβασμένο ουρικό οξύ... 15 Χρόνια 2 Εβδομάδες πριν #14310

• irena 68
  • Το Άβαταρ του/της irena  68
  • Αποσυνδεμένος
  • Χρήστης
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 14
Δηλαδη καλη μου ποσο ηταν το ουρικο σου.?

Απ: χαλια εξετάσεις...ανεβασμένο ουρικό οξύ... 15 Χρόνια 2 Εβδομάδες πριν #14311

• roulaki
  • Το Άβαταρ του/της roulaki
  • Αποσυνδεμένος
  • Χρήστης
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 57
Αν το ουρικό σου οξύ είναι τσιμπιμένο, κόψε εντελώς την ντομάτα από την διατροφή σου.
Έχεις κάποιο άλλο σύμπτωμα; Πόνο στις αρθρώσεις, πρισμένα πόδια κλπ;
love your self

Απ: χαλια εξετάσεις...ανεβασμένο ουρικό οξύ... 15 Χρόνια 2 Εβδομάδες πριν #14314

• eirini
  • Αποσυνδεμένος
  • Χρήστης
ήταν 10,5 ενώ το όριο είναι 7...πριν κανα δυο βδομάδες πρήστηκαν λιγο τα ποδια μου αλλα τωρα ειναι ενταξει...η ντοματα λετε να φταιει?

Απ: χαλια εξετάσεις...ανεβασμένο ουρικό οξύ... 15 Χρόνια 2 Εβδομάδες πριν #14315

• mammajoanna
  • Το Άβαταρ του/της mammajoanna
  • Αποσυνδεμένος
  • Χρήστης
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 12
Καησπερα..καλο φθινοπωρο ναχουμε..
Οταν λες χαλια εξετασεις, εννοεις κ τις υπολοιπες, ή μονο το ουρικο -που οντως ειναι παρα πολυ ψηλα-ακομα κ το 7 ηταν ψηλά (για γυναικα).. βασικα ανεβαινει με την πολυ πρωτεινη -κυριως ζωικη- πρασινα λαχανικα, λιγο νερο αλλα κ η καυση του λιπους τ αυξανει..κ ναι συνηθως κανει ιζημα στα νεφρα..ενα απ τ ασχημα για οσους κανουν θεραπευτικη κετογενικη διατροφη ειναι τακτικος ελεγχος για τα νεφρα γι αυτο ακριβως το λογο (δε θελει πολυ νερο)...εμεις ομως δε δεσμ ευομαστε κ μπορουμε κ πρεπει να καταναλωνουμε πολυ νερο κ αλλα υγρα (τσαι ή αλλα αφεψηματα, αναψυκτικα λαιτ κλ.π)..ουτε κ η αναλογια ειναι σταθερη σε πρωτεινη κ λιπος οπως σε αντιμετωπιση νοσου..δεν ειναι αγωγη, ειναι διατροφη, γι αυτο κ εχει τοσες φασεις, για να συνηθισει ο οργανισμος στην αλλαγη, αλλα κ για να φτασουμε σε ισορροπια το μενου μας με τον οργανισμο μας..μειωσε τη ζωικη πρωτεινη, τα πρασινα λαχανικα, την ντοματα (μονο χωρις φλυδα κ σπορια, κ προτιμοτερο ψημενη -αν κ ανεβαζει υδατ- αλλα χανει τα οξαλικα της) αυξηση βεβαια των υγρων που παιρνεις, μειωσε αλλαντικα κ οτι μπορει να περιεχει πολυ αλατι..οσο το δυνατον πιο φρεσκα υλικα (τα συντηρητικα επιβαρυνουν)..
αν κοιταξεις στις αναρτησεις μας εχει κι αλλες παρομοιες αποριες αλλα κ απαντησεις για το ουρικο..αλλα χτυπα κ στο γουγλη κ δες σχετικα (αυτα που επιτρεπονται κ αυτα που απαγορευονται) για το ουρικο..
Στην αρχη τσιμπαει κ η χοληστερινη κ το ουρικο, αλλα μετα φιαχνει -ετσι λενε οι περισσοτεροι, αλλα κ οι δικες μου οι εξετασεις στο 4μηνο, ηταν βελτιωμενες- .. δεν ηταν ομως το κρεας καθημερινο ειχα κ μερες με λαδερο κ τυρι ή σαλατα κ ψαρι,μανιταρια κ πολυ νερο κ ενω ειχα παντα πανω απο 5.5, στον ελεγχο 4μηνου απ τη διαιτα ειχα καλυτερα νουμερα..τελευταια ομως, καθως αυξηθηκε, για διαφορους λογους, η καταναλωση κοκκινου κρεατος, μαλλον ιδρωνα κ λογω καλοκαιριου, χρειαζομουν πιθανον κ περισσοτερο νερο, τα πρωινα σηκωνομουν με πρησμενα δαχτυλα -συμπτωμα ανεβασμενου ουρικου-..τωρα που επιστρεψαμε σε κανονικοτερους ρυθμους κ στην εδρα μας αλλαξα το μενου μας στα σωστα μετρα κ επανηλθα σχεδον σε κανονικη κατασταση..
Σε καμμια περιπτωση να μην επαναπαυτεις ομως, αλλα κ να λειτουργησεις ψυχραιμα κ να φερεις στα μετρα σου τη διατροφη μας.. ολα γινονται κ ολα φιαχνονται.. παν μετρον αριστον, ακομα κ στο φοβο..
Καλη μας συνεχεια..
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": irena 68, eirini

Απ: χαλια εξετάσεις...ανεβασμένο ουρικό οξύ... 15 Χρόνια 2 Εβδομάδες πριν #14317

• eirini
  • Αποσυνδεμένος
  • Χρήστης
καλησπέρα mammajoanna,
ευτυχώς οι υπόλοιπες εξετάσεις ήταν μια χαρα...και η χοληστερίνη και το σακχαρο και τα τριγλυκερίδια και όλα τα υπόλοιπα...η αλιτηεια είναι οτι δεν πίνς αρκετό νερο και χρησιμοποιώ αρκετό αλάτι....δηλαδη αν ελλατώσω το αλάτι και αυξήσω τα υγρά θα είναι ολα καλύτερα??
  • Σελίδα:
  • 1
  • 2
Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.060 δευτερόλεπτα

Syndication