Γεια χαρά, Επισκέπτης
Όνομα χρήστη: Κωδικός: Να με θυμάσαι

ΘΕΜΑ: Γιατί είναι σημαντικό να περάσουμε από όλες τις φάσεις.

Γιατί είναι σημαντικό να περάσουμε από όλες τις φάσεις. 15 Χρόνια 11 Μήνες πριν #9879

• roulaki
  • Το Άβαταρ του/της roulaki
  • Αποσυνδεμένος
  • Χρήστης
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 57
Κατα καιρους διαβαζω διαφορες αποριες, σχετικα με τις φασεις τις ατκινς. "Ποτε να παω στην β΄", "αν μπορω να μεινω για παντα στην α΄","να περασω κατευθειαν στην δ' ", και πολλες αλλες αποριες.
Επειδη λοιπον κι εγω περασα απο αυτες τις αποριες, σαν "νεουδι", και επειδη δεν μιλαω απλα για να κανω την εξυπνη, αλλα γιατι επαθα και εμαθα, θα σας εξηγησω, γιατι ειναι τοσο σημαντικο, να περασεις απο ολα τα σταδια της ατκινς. (Να επισημανω, οτι αναφερομαι σε αυτους που κανουν την διατροφη για να χασουν κιλα, και οχι σε οσους την κανουν για λογους υγειας, πχ επιληψια, που πρεπει να ειναι μονιμα στην α'.)
Το σωμα μας, ειναι μια καλοκουρντισμενη μηχανη. Απο την στιγμη που γεννιομαστε, ειναι κατασκευασμενο, ωστε να εκτελει καποιες λειτουργιες. Μια απο αυτες, ειναι να μεταβολιζει τις τροφες. Για καθε κατηγορια τροφης, "εκτελει" και μια διαφορετικη βιοχημικη διαδικασια. Αλλη για τις πρωτεινες, αλλη για τους υδατανθρακες, αλλη για τα λιπη, κλπ.
Επειδη λοιπον το σωμα μας, ειναι και εξυπνο, δεν θα σπαταλησει ενεργεια, για κατι που δεν χρειαζεται πια. Δηλαδη, απο την στιγμη που εμεις θα παψουμε πια να του δινουμε υδατανθρακες, και αυτο, σταματα να δημιουργει την διαδικασια που χρειαζεται για να τους μεταβολισει. Δεν "ξεχνα" πως γινεται. Απλα, ας πουμε, το ανεβαζει στο "παταρι", για να μη πιανει χωρο.... ;)
Ετσι λοιπον, πρεπει, να περασουμε στα επομενα σταδια των +5 γρ, ωστε να αρχισει σιγα σιγα να ξανακατεβαζει την διαδικασια απο το παταρι.
Γιατι αν απο εκει που τον μαθαμε να λειτουργει με 20 γρ, ξαφνικα, αρχισουμε να του δινουμε 200, τοτε, λυπαμαι, αλλα το παταρι ειχε υγρασια, και μολις καταστραφηκε η διαδικασια μεταβολισμου των υδατανθρακων. Α! Να μη ξεχασω...με γεια τα καινουργια κιλα βρε!!!! oops ps
Ελπιζω να ηταν κατανοητα αυτα που εγραψα, και να μην χρειαστει να τα καταλαβετε ολα αυτα, the hard way, οπως ειχα κανει εγω.
love your self
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του Φόρουμ για να κάνετε μια δημοσίευση.

Re: Γιατί είναι σημαντικό να περάσουμε από όλες τις φάσεις. 15 Χρόνια 11 Μήνες πριν #9881

• eirinoula
  • Το Άβαταρ του/της eirinoula
  • Αποσυνδεμένος
  • Χρήστης
πολυ σημαντικο ποστ, ειπες τον πονο μου αυτον τον καιρο!
θελω να περασω στη β' φαση και ειναι αδυνατον να προσθεσω υδατανθρακες, εχω τοσο πολυ συνηθισει να μη μετραω και να ειμαι κατω απο τους 20 που μου ειναι τρομερα δυσκολο και βαρετο να αρχισω να προσθετω, μονο αμυγδαλα εχω βαλει αλλα και με αυτα νομιζω κατω απο τους 20 ειμαι, πες και τιποτα αλλο βρε ρουλακι επι του θεματος!! :roll:

Re: Γιατί είναι σημαντικό να περάσουμε από όλες τις φάσεις. 15 Χρόνια 11 Μήνες πριν #9882

• sofiamar
  • Το Άβαταρ του/της sofiamar
  • Αποσυνδεμένος
  • Χρήστης
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 8
roylaki,

αν και 1 μηνα κ κάτι στην διατροφη, δλδ φρεσκια, συμφωνω μαζι σου απολυτα. πιστευω οτι μονο ετσι μπορεις να εχεις τα καλυτερα δυνατα αποτελεσματα κ πιο μονιμα.

Re: Γιατί είναι σημαντικό να περάσουμε από όλες τις φάσεις. 15 Χρόνια 11 Μήνες πριν #9883

• roulaki
  • Αποσυνδεμένος
  • Χρήστης
eirinoula, το πως θα ανεβασεις υδ/ες, ειναι σχετικο με τον καθενα. Ξεκινα απο κανενα ξηρο καρπο, μετα μιση φετουλα ψωμι ολικης, μετα καντο ολοκληρη, κοκ.
Εχει σημασια, να μετρας, για να ξερεις που ακριβως ειναι το σημειο αναφορας, στον δικο σου οργανισμο.
sofiamar, ο Ατκινς, για να συστηνει σταδια, ηξερε τι ελεγε. Οι περισσοτεροι απο μας, μενουμε μονιμα κατω απο 20, γιατι ετσι μας βολευει, ή ετσι συνηθισαμε, και οταν ερθει η ωρα -που θα ερθει καποια στιγμη- να ξεφυγουμε σε υδ/ες, βαζουμε κατ'ευθειαν. Και αναρωτιομαστε, γιατι βαζουμε τοσο ευκολα;;; Που πας ρε Καραμητρο; Περασες τα σταδια; Οχι!!!
love your self

Re: Γιατί είναι σημαντικό να περάσουμε από όλες τις φάσεις. 15 Χρόνια 11 Μήνες πριν #9884

• namaste
  • Το Άβαταρ του/της namaste
  • Αποσυνδεμένος
  • Χρήστης
Ax, τι ωραία που τα λες, Ρούλα...σαν ένας άλλος καραμήτρος κι εγώ ρωτώ..μήπως να περάσω στη β΄φάση (είμαι ένα μήνα στην α με απώλεια σχεδόν 1,5 κιλού) ή να το αναβάλλω για λίγο; Και γενικά, πότε θα καταλάβω ότι πρέπει να πάω πιο κάτω;;;

Re: Γιατί είναι σημαντικό να περάσουμε από όλες τις φάσεις. 15 Χρόνια 11 Μήνες πριν #9887

• roulaki
  • Αποσυνδεμένος
  • Χρήστης
μήπως να περάσω στη β΄φάση (είμαι ένα μήνα στην α με απώλεια σχεδόν 1,5 κιλού)

Για να καταλαβεις οτι πρεπει να περασεις στην επομενη φαση, πρεπει να εχεις χασει τουλαχιστον το 1/2 ή τα 2/3 απο τα παραπανισια σου κιλα. Εσυ, καλα εισαι στην πρωτη ακομη. Μη βιαζεσαι, και δες που μπορει να κανεις λαθακια.
love your self
Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.136 δευτερόλεπτα

Syndication