Μπορεί να είμαι άπειρος στην διατροφή Άτκινς (έχω διαβάσει προσεκτικά όμως το βιβλίο και ξέρω 5 πράγματα) αλλά στις υπόλοιπες διατροφές, για να χάσεις βάρος, είμαι βετεράνος.
Οι παρατηρήσεις μου για τα παραπάνω είναι οι εξής:
1. Όλες μα όλες οι διατροφές για να χάσεις μπόλικο βάρος περιορίζουν τους υδατάνθρακες. Υπάρχουν μερικές μάλιστα (όπως του αίματος) που σου περιορίζουν βασικές τροφές, χρήσιμες για τον οργανισμό, για μεγάλο χρονικό διάστημα.
2. Τα 20 γρ. υδατάνθρακα είναι μόνο για τις 14 πρώτες ημέρες. Αν επιθυμείς βέβαια μπορείς να συνεχίσεις το πρόγραμμα ενεργοποίησης για όσο επιθυμείς (χάνεις πιο γρήγορα οπότε πολλοί το προτιμούν).
3. Όσες διατροφές και αν έχω ακολουθήσει στερούμαι τροφές που μου αρέσουν και δεν θέλω να τις κόψω. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να "σπάω" μετά από κάποιους μήνες και να ξαναπαίρνω τα κιλά (και με το παραπάνω) που με τόσο κόπο είχα χάσει.
4. Ένας καλός διατροφολόγος θα σου δώσει την διατροφή που σου ταιριάζει περισσότερο. Μπορεί η διατροφή Άτκινς να είναι πάρα πολύ αποτελεσματική, αλλά μπορεί να μην ταιριάζει για τα γούστα όλου του κόσμου.
5. Είναι απαραίτητο να κάνεις εξετάσεις πριν ακολουθήσεις κάποια αυστηρή διατροφή, για να καταλάβεις ποιά είναι εκείνη η διατροφή που δεν θα ταλαιπωρήσει τον οργανισμό σου. Για παράδειγμα αν ένα άτομο πάσχει από διαβήτη ή έχει προδιάθεση του ταιριάζει η Άτκινς.
6. Διαβάζοντας το βιβλίο του Άτκινς με βοήθησε ψυχολογικά να ξεκινήσω για πρώτη φορά μια διατροφή μόνος μου. Όλες τις άλλες διατροφές τις έκανα με την παρακολούθηση διατροφολόγου, που δεν εξηγούσε πάρα πολλά πράγματα με αποτέλεσμα να μην έχω καλό προσανατολισμό στο πως θα μπορούσα να αντιμετωπίσω μια λιγούρα χωρίς να χαλάσω τον μεταβολισμό μου. Εδώ πιστεύω ότι ο κάθε άνθρωπος που θέλει να κάνει μια καλή διατροφή για πάντα, πρέπει να διαβάσει κάποια σχετικά βιβλία για να μπορέσει να πάρει την διατροφή στα χέρια του. Δεν μπορούν όλοι οι άνθρωποι να πληρώνουν διατροφολόγο επ ' άπειρον, ή δεν έχουν τον χρόνο.
7. Πιστεύω πως είμαι σε καλή ηλικία (35 χρονών) για να βάλω το νεφρό μου να δουλέψει "υπερωρίες" για κάποιο χρονικό διάστημα, εφόσον οι μελέτες που έχουν γίνει δείχνουν ότι δεν είναι επιβλαβή για την υγεία μου. Εδώ να προσθέσω ότι τα παραπανήσια κιλά που έχω κάνουν πολύ μεγαλύτερο κακό στον οργανισμό μου και αν ο Άτκινς μου δώσει την ευκαιρία να το διορθώσω αυτό τότε θα του δώσω την ευκαιρία με μεγάλη ευχαρίστηση.