Γεια χαρά, Επισκέπτης
Όνομα χρήστη: Κωδικός: Να με θυμάσαι
  • Σελίδα:
  • 1
  • 2

ΘΕΜΑ: Οι υδατάνθρακες είναι η μόνη πηγή ενέργειας του οργανισμού;

Re: Οι υδατάνθρακες είναι η μόνη πηγή ενέργειας του οργανισμού; 17 Χρόνια 7 Μήνες πριν #685

• mamamaria
  • Το Άβαταρ του/της mamamaria
  • Αποσυνδεμένος
  • Χρήστης
βρε κουβεντα κανουμε, εννοειται, απλως η "κανονικη" διαιτα στην οποια αναφερεσαι εχει να κανει με την πολυδιαφημισμενη διατροφικη πυραμιδα; αυτην την αποκυρηξε ο ατκινς στο βιβλιο του με πολλες σελιδες σε αναφορες σε εργαστηριακες ερευνες και μελετες. τελος παντων, η Marina ειναι στα 4 χρονια. ελπιζω να κρατησει το site μερικα χρονακια ακομα για να δουμε τη ζωσα αποδειξη των μεν η των δε. εγω ψηφιζω δε χαχα. να'σαι καλα, μ'αρεσε σημερα!
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του Φόρουμ για να κάνετε μια δημοσίευση.

Re: Οι υδατάνθρακες είναι η μόνη πηγή ενέργειας του οργανισμού; 17 Χρόνια 7 Μήνες πριν #689

• katerina27
  • Το Άβαταρ του/της katerina27
  • Αποσυνδεμένος
  • Χρήστης
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 10
καλημερα κι απο μενα!τι παθατε καλε σημερα κ ριξατε τετοια εν το βαθη αναλυση?? κ εγω νομιζω πως δεν προκειται να παθεις κατι ουσιαστικο με μειωση των υδατανθρακων, απο κει και περα βεβαια, για οσους μπορουν κ δεν υπαρχει καποιος ιδιαιτερος λογος να μεινουν στους 20, δεν υπαρχει λογος για συζητηση καν διοτι οπως ολοι ξερουμε η διαιτα εχει 4 φασεις κ πιστευω δεν ειναι τυχαιο αυτο. ειναι για να μη σταματησουμε αποτομα οποτε βοηθαει ολο τον οργανισμο να μπαινει σιγα σιγα στις κανονικες συνθηκες κ χωρις να στερηται τιποτα οποτε κατα συνεπεια χωρις να εχει προβλημα ουτε απο ελλειψη υδατανθρακων, ουτε απο ελλειψη βιταμινων κτλ.αρα ουσισαστικα οτι "επιβαρυβση" θεωριτικα κ πρακτικα, περνει ο οργανισμος ειναι κατα το πρωτο σταδιο δηλαδη για λιγο καιρο μετα ολα γινονται κανονικα. αλλα οπως κ να χει κ για οσους μενουν μια ζωη στους 20 θεωρω γνωμη μου βεβαια πως ο οργανισμος συνιθειζει στον τροπο αυτο δουλειας! φιλια σε ολους κ παλι καλημερα σας!

Re: Οι υδατάνθρακες είναι η μόνη πηγή ενέργειας του οργανισμού; 17 Χρόνια 7 Μήνες πριν #690

• Marina
  • Το Άβαταρ του/της Marina
  • Αποσυνδεμένος
  • Administrator
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 16
Αυτές είναι συζητήσεις! Όχι παίζουμε! :D

ΦΙΛΕ ch00ti αυτό που με ενδιαφέρει στο συγκεκριμένο ποστ είναι αρχικά να μην πιστεύουμε ότι μας λένε. Ιδίως όταν πρόκειται για κάποιους τυχάρπαστους που διάβασαν σε ένα περιοδικό πως η Άτκινς είναι θάνατος. Δεν έχει σχέση με σένα, νομίζω το καταλαβαίνεις. Την ευκαιρία άρπαξα. :wink:

Στα 4 χρόνια στην Άτκινς έχω ακούσει άπειρα λανθασμένα πράγματα, σε σημείο να τσακωθώ με κόσμο απλά επειδή με την ιατρική τους ιδιότητα θεώρησαν πως είναι παντογνώστες. Είναι σαν να ζητάς από οδοντίατρο να σου κάνει καρδιογράφημα.

Το συκώτι όντως λειτουργεί παραπάνω. Για αυτό και η διατροφή δεν ενδείκνυται για άτομα με πρόβλημα στο συκώτι ή τα νεφρά. Όμως... Υπάρχουν τουλάχιστον 2 μελέτες η μία 4 μηνών και η άλλη 1 έτους -αυτές βρήκα μέσα σε 5 λεπτά- που βγάζουν καθαρή την Άτκινς.

Εκείνο το οποίο πρέπει να λάβουμε υπόψη είναι τι μας λέει ο οργανισμός. Δηλαδή αν δεν έχεις πρόβλημα υγείας, απλά φτάνεις κάποια στιγμή στα 80 με 100 -ίσως και παραπάνω ανάλογα με το όριο του οργανισμού- γραμμάρια υδατάνθρακες και να την η έτοιμη γλυκόζη. Ούτε γάτα, ούτε ζημιά.

Μπορείς να μου πεις όμως γιατί εγώ όταν ξεπερνάω το όριο των 20 υδατανθράκων, κάνω συμπτώματα; Ή γιατί η mamamaria βγάζει έκζεμα; Εφόσον ο οργανισμός δείχνει με τον τρόπο του πως αυτό δεν του αρέσει, εμείς πρέπει να τον ακούσουμε. Για κάποιο λόγο ο οργανισμός μας αντιδρά στην έτοιμη γλυκόζη από τους υδατάνθρακες και προτιμά να την φτιάχνει μόνος του. Άρα εμείς περιορίζοντας τους υδατάνθρακες, ουσιαστικά βοηθάμε την υγεία μας!

Να σημειώσω εδώ ότι ο Άτκινς ήταν καρδιολόγος και έκανε 30 χρόνια έρευνας. Αλλά αν ψάξετε, θα βρείτε αναφορές για την κετογενή διατροφή ήδη από το 1900. Το είχαν καταλάβει ότι κάτι δεν πάει καλά με τους υδατάνθρακες, απλά κάποιος έπρεπε να πάρει το θάρρος να το πει δημοσίως! :D
Να σε προσέχεις, Marina

Re: Οι υδατάνθρακες είναι η μόνη πηγή ενέργειας του οργανισμού; 17 Χρόνια 7 Μήνες πριν #692

• gpanos
  • Το Άβαταρ του/της gpanos
  • Αποσυνδεμένος
  • Χρήστης
Μπορεί να είμαι άπειρος στην διατροφή Άτκινς (έχω διαβάσει προσεκτικά όμως το βιβλίο και ξέρω 5 πράγματα) αλλά στις υπόλοιπες διατροφές, για να χάσεις βάρος, είμαι βετεράνος.

Οι παρατηρήσεις μου για τα παραπάνω είναι οι εξής:
1. Όλες μα όλες οι διατροφές για να χάσεις μπόλικο βάρος περιορίζουν τους υδατάνθρακες. Υπάρχουν μερικές μάλιστα (όπως του αίματος) που σου περιορίζουν βασικές τροφές, χρήσιμες για τον οργανισμό, για μεγάλο χρονικό διάστημα.
2. Τα 20 γρ. υδατάνθρακα είναι μόνο για τις 14 πρώτες ημέρες. Αν επιθυμείς βέβαια μπορείς να συνεχίσεις το πρόγραμμα ενεργοποίησης για όσο επιθυμείς (χάνεις πιο γρήγορα οπότε πολλοί το προτιμούν).
3. Όσες διατροφές και αν έχω ακολουθήσει στερούμαι τροφές που μου αρέσουν και δεν θέλω να τις κόψω. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να "σπάω" μετά από κάποιους μήνες και να ξαναπαίρνω τα κιλά (και με το παραπάνω) που με τόσο κόπο είχα χάσει.
4. Ένας καλός διατροφολόγος θα σου δώσει την διατροφή που σου ταιριάζει περισσότερο. Μπορεί η διατροφή Άτκινς να είναι πάρα πολύ αποτελεσματική, αλλά μπορεί να μην ταιριάζει για τα γούστα όλου του κόσμου.
5. Είναι απαραίτητο να κάνεις εξετάσεις πριν ακολουθήσεις κάποια αυστηρή διατροφή, για να καταλάβεις ποιά είναι εκείνη η διατροφή που δεν θα ταλαιπωρήσει τον οργανισμό σου. Για παράδειγμα αν ένα άτομο πάσχει από διαβήτη ή έχει προδιάθεση του ταιριάζει η Άτκινς.
6. Διαβάζοντας το βιβλίο του Άτκινς με βοήθησε ψυχολογικά να ξεκινήσω για πρώτη φορά μια διατροφή μόνος μου. Όλες τις άλλες διατροφές τις έκανα με την παρακολούθηση διατροφολόγου, που δεν εξηγούσε πάρα πολλά πράγματα με αποτέλεσμα να μην έχω καλό προσανατολισμό στο πως θα μπορούσα να αντιμετωπίσω μια λιγούρα χωρίς να χαλάσω τον μεταβολισμό μου. Εδώ πιστεύω ότι ο κάθε άνθρωπος που θέλει να κάνει μια καλή διατροφή για πάντα, πρέπει να διαβάσει κάποια σχετικά βιβλία για να μπορέσει να πάρει την διατροφή στα χέρια του. Δεν μπορούν όλοι οι άνθρωποι να πληρώνουν διατροφολόγο επ ' άπειρον, ή δεν έχουν τον χρόνο.
7. Πιστεύω πως είμαι σε καλή ηλικία (35 χρονών) για να βάλω το νεφρό μου να δουλέψει "υπερωρίες" για κάποιο χρονικό διάστημα, εφόσον οι μελέτες που έχουν γίνει δείχνουν ότι δεν είναι επιβλαβή για την υγεία μου. Εδώ να προσθέσω ότι τα παραπανήσια κιλά που έχω κάνουν πολύ μεγαλύτερο κακό στον οργανισμό μου και αν ο Άτκινς μου δώσει την ευκαιρία να το διορθώσω αυτό τότε θα του δώσω την ευκαιρία με μεγάλη ευχαρίστηση. :)
Πρόσεχε το εαυτό σου για να σε προσέχει!

Re: Οι υδατάνθρακες είναι η μόνη πηγή ενέργειας του οργανισμού; 17 Χρόνια 7 Μήνες πριν #695

• mamamaria
  • Το Άβαταρ του/της mamamaria
  • Αποσυνδεμένος
  • Χρήστης
και να προσθεσω κι εγω κατι τελευταιο στα προαναφερθεντα. στο βιβλιο του ο ατκινς λεει πως η διατροφη αυτη αντενδεικνειται για τα προβληματικα συκωτια και νεφρα, ομως σε καμια περιπτωση δεν εχει σχεση με τη δημιουργια του προβληματος. ολοι οι γιατροι εχουν πιαστει απο αυτην την απαγορευση για να κατηγορησουν αδικα και κυριως χωρις αποδειξεις τη διαιτα. γιατι; και οι εγκυες δεν κανει να ακολουθησουν την ατκινς ομως κανεις γιατρος δεν ειπε πως αν μια γυναικα που δεν ειναι εγκυος την ακολουθησει .....θα γκαστρωθει! αλλο πραγμα η δημιουργια ενος προβληματος κι αλλο η επιβαρυνση μιας ηδη προβληματικης καταστασης. αν καποιος για παραδειγμα κανει πετρες στη χολη, θα πρεπει να απεχει απο ολα μα ολα τα λιπαρα για καμποσο καιρο εως οτου υποχωρησουν τα συμπτωματα και προχωρησει σε εγχειρηση. αν ομως καποιος με υγιη χοληδοχο κυστη τρωει πολλα λιπαρα, λογω του οτι την αναγκαζει να δουλεψει για να παραξει χολη που θα διασπασει τα λιπη και μετα να συσπαστει για να διοχετευσει τη χολη στο δωδεκαδακτυλο, στην ουσια δεν προκειται να δημιουργησει ποτε ιζηματα λογω του οτι η κυστη δεν παραμενει αδρανης, συσπαται και αδειαζει. ο πατερας μου προσφατα εκανε παγκρεατιτιδα λογω πετρων στη χολη. τα μεγαλα διαστηματα νηστειας που ακολουθουσε και καλα για αποτοξινωση του την κατσανε. γενικως τελικα, πετρα που κυλα δεν χορταριαζει. καλυτερα να λειτουργει κατι παραπανω παρα να αδρανει
  • Σελίδα:
  • 1
  • 2
Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.067 δευτερόλεπτα

Syndication