(ελπίζω να διάλεξα τη σωστή κατηγορία για να το γράψω!)
Λοιπόν όσοι πάτε Αγγλία, είτε για ταξιδάκι είτε για να μείνετε, έχετε βρει τον παράδεισό σας. Ο κόσμος εδώ είναι πολύ άνετος με special diets και υπάρχει ποικιλία φαγητών. Αν εξαιρέσουμε φαστφουντάδικα, τα βρώμικα και τους πλανόδιους, σχεδόν παντού, σε pub ας πούμε, θα βρείτε ένα καλό πιάτο με κρέας να φάτε. Από την κατηγορία των φαστφουντάδικων εξαιρούνται τα sandwich shops για τον απλούστατο λόγο πως μπορείς να ζητήσεις κάτι συγκεκριμένο και να στο φτιάξουν, ας πούμε αντί για σάντουιτς ανοιχτό πιάτο!! Στα Pret-a-Manger (αλυσίδα, έχει σε διάφορες πόλεις) αλλά και σε μικρό μαγαζάκι χωριού, εγώ ζήτησα να μου τυλίξουν το τυρί, το κοτόπουλο και τη μαγιονέζα σε ζαμπόν, και το έκαναν με χαμόγελο!
Στα fish n chips πρέπει να προσέχουμε να μη φάμε το απέξω. 8 στα 10 μαγαζιά όμως σερβίρουν μεγάλα κομμάτια ψαριού, οπότε αν είστε ψαρο-φανατικοί όπως εγώ, μπορείτε να το ξεφλουδίσετε και να φάτε το κρέας που είναι νοστιμότατο. Μη ντραπείτε, αυτό το κάνει ένα σωρό κόσμος που απλά δεν του αρέσει το κουρκούτι!!
Το cider που θα δείτε στις pub έχει τα ίδια και χειρότερα carbs με τη μπύρα.
Αν αποφασίσετε να ψωνίσετε για να μαγειρέψετε, ΜΑΚΡΙΑ από τα χοιρινά του Tesco. Είναι φτηνά αλλά είναι ίσως ο,τι χειρότερο έχω φάει στη ζωή μου, όλο λίπος και ίνες, αυτό που αν στο δώσει χασάπης τον βάζεις στη μαύρη λίστα για πάντα. Βοδινά και κοτόπουλα είναι εντάξει. Χοιρινό και γαλοπούλα τα καλύτερα τα έχω βρει στα Sainsbury's, λίγες λίρες παραπάνω (2 ή 3) αλλά η ποιότητα είναι ΑΑ.
Γλυκά βρίσκεις σε κάθε σούπερ μάρκετ. Εδώ δεν παίζει ρόλο το όνομα αλλά το μέγεθος, δηλαδή αν είναι μεγάλο κατάστημα, όποια αλυσίδα και να είναι, έχεις περισσότερες πιθανότητες να βρεις κάτι καλό. Μους σοκολάτα με ελάχιστα carbs έχω βρει στο Waitrose και στο Asda, με την πρώτη να είναι ακριβότερη αλλά πολύ πιο γευστική.