Γεια χαρά, Επισκέπτης
Όνομα χρήστη: Κωδικός: Να με θυμάσαι
  • Σελίδα:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4

ΘΕΜΑ: Οδηγιες προς -νεους- ναυτιλομενους

Οδηγιες προς -νεους- ναυτιλομενους 16 Χρόνια 11 Μήνες πριν #4995

• roulaki
  • Το Άβαταρ του/της roulaki
  • Αποσυνδεμένος
  • Χρήστης
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 57
Με αφορμη τον πανικο μιας φιλης μου, -γεια σου Αθηνουλα- που ξεκινησε προ ημερων την διατροφη, θα ηθελα να κανω καποιες συστασεις.
Η φιλη μου λοιπον, "κατεβασε" κατοπιν δικης μου προτροπης, τον καταλογο με τους υδατανθρακες απο το site της atkins. Επαθε εναν πανικο η κοπελα! Βρηκε απειρους υδατανθρακες, παντου. Και επειδη ειναι νεα ακομη στη διαδικασια του μετρηματος, απεκλεισε σχεδον τα παντα απο την διατροφη της εκτος απο το κρεας.
Οταν λοιπον ειμαστε καινουργιοι, μελεταμε μεν τους καταλογους, αλλα δεν τους κανουμε ευαγγελιο. Γιατι αν δεν μπορεις να ξεχωρισεις τους ολικους, απο τους net, την πατησες.Νομιζεις οτι ακομη και ο αερας που αναπνεεις, εχει υδατανθρακες.
Στην πορεια, που θα εξοικιωθειτε με το σπορ, θα σας φαινονται παιχνιδακι. Θα σας ρωτουν και θα απαντατε σαν κομπιουτερακι.
love your self
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του Φόρουμ για να κάνετε μια δημοσίευση.

Re: Οδηγιες προς -νεους- ναυτιλομενους 16 Χρόνια 11 Μήνες πριν #4997

• dimitrisd
  • Το Άβαταρ του/της dimitrisd
  • Αποσυνδεμένος
  • Χρήστης
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 1
Γιατι αν δεν μπορεις να ξεχωρισεις τους ολικους, απο τους net, την πατησες.Νομιζεις οτι ακομη και ο αερας που αναπνεεις, εχει υδατανθρακες.
Στην πορεια, που θα εξοικιωθειτε με το σπορ, θα σας φαινονται παιχνιδακι. Θα σας ρωτουν και θα απαντατε σαν κομπιουτερακι.[/quote]

Εγω ακομη δεν καταλαβα τους ολικους απ τους net.Αν θελεις δωσε μου ενα παραδειγμα.Ευχαριστω

Re: Οδηγιες προς -νεους- ναυτιλομενους 16 Χρόνια 11 Μήνες πριν #4998

• tzair
  • Το Άβαταρ του/της tzair
  • Αποσυνδεμένος
  • Χρήστης
Αχ, ναι βρε παιδιά...
και εγώ δεν ξέρω τι γίνεται με αυτόν τον διαχωρισμό: των ολικών και των καθαρών.

Θα ήθελα και εγώ να μάθω.

Ευχαριστώ.
γιατί έτσι απλά μου ταιριάζει.

Re: Οδηγιες προς -νεους- ναυτιλομενους 16 Χρόνια 11 Μήνες πριν #4999

• nataly
  • Το Άβαταρ του/της nataly
  • Αποσυνδεμένος
  • Χρήστης
Καλησπέρα κ απο μένα
Και εγώ δεν έχω καταλάβει πού βοηθάει αυτός ο διαχωρισμός.
Οι παληοί κ έμπειροι ας μας διαφωτίσουν λιγάκι, γιατί αλλοιώς δε με βλέπω για πολύ στην προσπάθεια...
Ευχαριστώ κ περιμένω

Re: Οδηγιες προς -νεους- ναυτιλομενους 16 Χρόνια 11 Μήνες πριν #5003

• roulaki
  • Το Άβαταρ του/της roulaki
  • Αποσυνδεμένος
  • Χρήστης
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 57
Ειναι λογικο στην αρχη να μπερδευεστε. Οταν λεμε "ολικοι υδ/ες", εννουμε καλους-κακους μαζι. Τα φυτικα κυριως τροφιμα, εχουν και "καλους" υδατανθρακες, που ειναι οι φυτικες ινες. Αυτες, τις χρειαζομαστε, οποτε δεν τις μετραμε. Οταν λεμε "σκετοι υδ/ες", εννοουμε, το αποτελεσμα της αφαιρεσης, των καλων απο τους κακους. Αυτο το αποτελεσμα το μετραμε στην ημερησια ληψη υδατ/ων. Θα σας δωσω ενα παραδειγμα, για να γινει κατανοητο.

1 Αβοκαντο:
Ολικοι: 14,9 γρ.
Φυτ. Ινες: 10,1γρ
Σκετοι(net): 1,7γρ

Αν λοιπον φαμε ενα αβοκαντο, θα μετρησουμε σαν υδατανθρακες, το 1,7. Βεβαια, δεν ειναι σε ολα, τοσο λιγο. Σε ορισμενα τροφιμα ειναι πολλοι παραπανω οι σκετοι, γιατι εχουν σαν βαση, αλευρι/δημητριακα.Π.χ.

1 φλυτζανι corn flakes:
Ολικο: 24,2γρ
Φυτ. Ινες: 0,8γρ
net: 23,4γρ.

Ελπιζω να βοηθησα.
love your self

Re: Οδηγιες προς -νεους- ναυτιλομενους 16 Χρόνια 11 Μήνες πριν #5004

• Dreamer
  • Το Άβαταρ του/της Dreamer
  • Αποσυνδεμένος
  • Χρήστης
Καλημέρα,

(Το πόσταρα και στο άλλο θέμα αλλά επειδή νομίζω πως είναι ανενεργές το ποστάρω και εδώ)

Είμαι νέα σε όλα, νέα στο forum, νέα στην δίαιτα atkins, νέα στον νέο τρόπο ζωής των χαμηλών υδατανθράκων.

Οι απορίες πολλές αλλά χάρη στο forum λύνονται σιγά σιγά. Συγκεκριμένα, κάνω δίαιτες από μικρή επειδή παλαιότερα είχα κάποια παραπανίσια κιλά τα οποία τελικά χάθηκαν λόγω ενός έλκους που πέρασα στην ηλικία των 21.

Αυτή την στιγμή δεν έχω πρόβλημα βάρους, είμαι 52-53 κιλά με ύψος 1,65. Ωστόσο έχω εθιστεί κατά κάποιο τρόπο στις δίαιτες με την έννοια ότι αγαπώ το φαγητό και αν δεν έχω πρόγραμμα μπορεί να φάω τελείως ακατάστατα. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα το λεγόμενο γιογιο 50-52-54-51 κλπ. Αντιλαμβάνομαι την σημασία που έχει για όσους πάσχουν από φωτοευαισθησία ή παχυσαρκία για τους οποίους δεν είναι απλά ένα καπρίτσιο αλλά έχει ουσία και βάση.

Τελικώς η δίαιτα ξεκίνησε, είμαι στην πρώτη φάση (τελειώνοντας την 1η βδομάδα) χάθηκε ένα κιλό αλλά το ξαναπήρα (ίσως κατακράτηση).

Οι ερωτήσεις είναι 2 :

1. Είναι η δίαιτα Ατκινς αποτελεσματική για άτομα σαν και μένα που δεν θέλουν να χάσουν 15 κιλά αλλά 3, δεδομένου ότι προσλαμβάνους πολύ περισσότερες θερμίδες από παλαιότερα (λόγω λιπαρών που παλιά τα απαγόρευα στον εαυτό μου) ή τελικώς πρέπει να υπάρξει κι ένα μέτρο στις ποσότητες ή στο να μην καταναλώνεις καθημερινά σοκολάτα Ατκινς όπως λέει το πρόγραμμα?

2. Και συγγνώμη που θα το αναφέρω, ίσως είναι ταμπού αυτά τα θέματα, αλλά το πρόβλημα της δυσκοιλιότητας δεν είναι αρκετά εμφανές?

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
  • Σελίδα:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.088 δευτερόλεπτα

Syndication