low-carber έγραψε:
Marina έγραψε:
Δεν θα υπερασπιστώ ποτέ την κετογενή διατροφή έτσι όπως το φαντάζεστε. Δεν θα μπω ποτέ σε ανούσιους διαλόγους. Αν κάποιος θέλει να την ακολουθήσει, εδώ είμαστε να βοηθήσουμε. Αν δεν θέλει, καλά να είναι και καλή επιτυχία σε ότι και να προσπαθήσει.
Σταματάω εδώ, γιατί η επόμενη μου ατάκα θα τελειώνει σε off...

Marina αυτο που εγραψες με παραξενεψε πολυ (να μην το πω αλλιως)....δεν ειχα καταλαβει οταν γραφτηκα στο φορουμ οτι οσοι ειναι εδω πρεπει να υπερασπιζονται τον Ατκινς και να ακολουθουν την κετογενη διατροφη.Το φορουμ λεγεται lowcarblife και αυτο δεν σημαινει ουτε κετογενη διατροφη ουτε Ατκινς αλλα απλα διατροφη χαμηλων υδατανθρακων και αυτο μπορεις να το πετυχεις ακομα και χωρις να τρως καθολου κρεας
Χμμμ, αγαπητέ low-carber...κάτι δεν έχεις καταλάβει καλά μάλλον.
Αλλά δεν πειράζει είμαι εγώ εδώ για να σου εξηγήσω!
Αυτό που κάνεις, λέγεται κετογενής διατροφή. Με το που κατεβάζεις υδατάνθρακες ο οργανισμός μπαίνει σε κέτωση. Εξ'ου και το επιστημονικό όνομα της διατροφής. Κετογενής ή κετογενική όπως την λένε κάποιοι.
Η διατροφή έχει μείνει στον κόσμο ως Άτκινς απλά γιατί αυτός την έκανε γνωστή στο ευρύ κοινό.
Η βασική της αρχή είναι να τρως λίγους υδατάνθρακες ώστε να προκαλείς στον οργανισμό σου κέτωση. Τώρα το τι θα φας αντί για υδατάνθρακες, είναι στο δικό σου χέρι. Θες κρέας, φάε κρέας. Δεν θες, φάε κάτι άλλο.
Ο λόγος που τα παίρνω ώρες ώρες είναι γιατί αρκετοί αδαείς έχουν κατά καιρούς εμφανιστεί με κατηγορητήρια ένα ποτάμι.
Ρε παιδιά, αφού διαφωνείτε και δεν σας αρέσει η κετογενής διατροφή, τι κάνετε εδώ;
Υπάρχουν άπειρα φόρουμ για δίαιτες κλπ κλπ που μπορείτε να πείτε την γνώμη σας και να μας κατηγορήσετε ελευθέρα.
Και επειδή καταλαβαίνω αγαπητή-ε low-carber πως ακόμη είσαι στην αρχή και δεν έχεις καταλάβει ακριβώς τι είναι η κετογενής διατροφή, ξεκίνα και διάβαζε αυτά που λέγονται στο φόρουμ. Έχουμε λύσει όλες σου τις ενστάσεις και τις απορίες, πριν ακόμη δημιουργηθούν.
Αν ωστόσο υπάρχει κάτι άλλο που θες να συζητήσουμε, εδώ είμαστε να βοηθήσουμε.
Να θυμάστε αυτό που έλεγαν οι αρχαίοι παίδες. Η ημιμάθεια είναι χειρότερη από την αμάθεια...