Γεια χαρά, Επισκέπτης
Όνομα χρήστη: Κωδικός: Να με θυμάσαι

ΘΕΜΑ: Θαύμα φαγητό θα γίνει με ... θαυματουργίνη!

Θαύμα φαγητό θα γίνει με ... θαυματουργίνη! 17 Χρόνια 3 Μήνες πριν #2280

• Φρίξος
  • Το Άβαταρ του/της Φρίξος
  • Αποσυνδεμένος
  • Χρήστης
Έτυχε να διαβάσω στο διαδίκτυο μερικά άρθρα για το αφρικάνικο φυτό Miracle Fruit Plant (Synsepalum dulcificum). Εδώ και αιώνες, οι κάτοικοι της Γκάνα μασουλάνε τον άγευστο και άοσμο μικρό καρπό του φυτού αυτού με αποτέλεσμα οτιδήποτε και να φάνε, όσο ξινό, πικρό ή καυτό, να έχει θεϊκή γεύση ... γλυκίσματος.

Το φαινόμενο αυτό οφείλεται στο ενεργό συστατικό miraculin (“θαυματουργίνη”) που περιέχει ο καρπός. Ιδού και λινκ σε σχετικό άρθρο: CNN

Πολλοί ερευνητές ήδη χορηγούν με επιτυχία θαυματουργίνη σε διαβητικούς καθώς και σε καρκινοπαθείς των οποίων η γεύση έχει αλλοιωθεί λόγω χημειοθεραπείς.

Γιατί όχι λοιπό και σε εμάς τους Ατκινσιανούς? Έσπευσα να βρω πού μπορώ να προμηθευτώ θαυματουργίνη στο διαδίκτυο και τελικά κατέληξα σε ένα σαιτ στις ΗΠΑ που πουλάει τόσο τα φυτά όσο και χαπάκια από τον αποξηραμένο καρπό του φυτού. Δυστυχώς δεν ταχυδρομούν το ίδιο το φυτό εκτός Αμερικής και έτσι παράγγειλα ένα κουτί χαπάκια τα οποία και έλαβα μερικές μέρες μετά. Δεν αναφέρω από ποιο σάιτ για να μην παρεξηγηθώ, αλλά με το Google και λίγη κοινή λογική θα βρείτε και εσεις.

Πρέπει να σάς πω ότι οι πρώτες μου εντυπώσεις είναι δι-θυ-ραμ-βι-κές. Αφού πιπίλησα ένα μικροσκοπικό χαπάκι μέχρι να λιώσει στο στόμα μου, έφαγα ένα γιαουρτάκι Complet και στη γεύση ήταν σαν να το είχαν ποτίσει με μέλι! Μετά αποτόλμησα να φαω μια φέτα ... λεμόνι, και η γεύση της ήταν σαν να έτρωγα γλυκό κουταλιού!

Αποφάσισα λοιπόν η θαυματουργίνη να με συνοδεύσει στην προσπάθεια που κάνω με τον Άτκινς. Δεν προτρέπω κανέναν να το δοκιμάσει – μεγάλα παιδιά είμαστε, κάντε την έρευνά σας στο διαδίκτυο, και αποφασίστε. Το μόνο που μπορώ να σάς διαβεβαιώσω είναι ότι η θαυματουργίνη είναι όντως θαυματουργή :D
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του Φόρουμ για να κάνετε μια δημοσίευση.

Re: Θαύμα φαγητό θα γίνει με ... θαυματουργίνη! 17 Χρόνια 3 Μήνες πριν #2281

• Marina
  • Το Άβαταρ του/της Marina
  • Αποσυνδεμένος
  • Administrator
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 16
Τι λες καλέ μου που δεν θα δοκιμάσω... Μια ζωή κάτω από 20 πρέπει να ζήσω. Ήδη έχω προμηθευτεί μπάρες με 1 και 2 υδατάνθρακες. Το θέμα με το γλυκό είναι κυρίως ψυχολογικό. Θες πάντα το γλυκό σου για να ευχαριστηθεί ο ουρανίσκος.

Το χαπάκι πόση διάρκεια έχει; Πόση ώρα διαρκεί αυτή η αλλαγή στη γεύση;
Να σε προσέχεις, Marina

Re: Θαύμα φαγητό θα γίνει με ... θαυματουργίνη! 17 Χρόνια 3 Μήνες πριν #2282

• Φρίξος
  • Το Άβαταρ του/της Φρίξος
  • Αποσυνδεμένος
  • Χρήστης
Το έχω δοκιμάσει μια φορά μόνο αλλά απ' ότι διαβάζω κρατάει τουλάχιστον μισή ώρα.
YΓ Η Βικούλα(*) έχει αρκετές πληροφορίες :)

(* Wikipedia)

Re: Θαύμα φαγητό θα γίνει με ... θαυματουργίνη! 17 Χρόνια 3 Μήνες πριν #2370

• vanta1965
  • Το Άβαταρ του/της vanta1965
  • Αποσυνδεμένος
  • Χρήστης
α ρε φριξο ...γέλασα πολυ είσαι απίθανος ...αλλά ρε συ θα τρελλαθουμε στα υποκατάστατα στο τέλος θα ειμαστε αδύνατοι και θα έχουμε διπλα μας τον υπολογιστή και τα χάπια ....αντε και καμμια βόλτα η λιγη γυμναστική με τον αγαπημένο-η σας...φιλιά
Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.068 δευτερόλεπτα

Syndication