Αχ πόσο σας καταλαβαίνω.... Εγώ έχω να προσθέσω και όλες εκείνες τις σχέσεις που δεν είχαν αρχικά πρόβλημα με το βάρος μου και μέσα σε 2-3 μήνες άρχιζαν τα σχόλια...Για να μην προσθέσω και άντρες φίλους που μού διναν συμβουλές. Έχω την αίσθηση ότι οι άντρες ό,τι σκέφτονται το λένε, ή κάνω λάθος;
Από την άλλη, χθες πήγα στον ενδοκρινολόγο μου στη Θεσ/νίκη, για να ελέγξουμε τον υποθυρεοειδισμό μου. Του αποκάλυψα λοιπόν με φόβο ότι κάνω τη δίαιτα άτκινς. Φυσικά δεν περίμενα την αντίδρασή του... Ο άνθρωπος αυτός λοιπόν - εξαιρετικός γιατρός - μου είπε να συνεχίσω και μου εξήγησε ότι η συγκεκριμένη δίαιτα έχει μία διαφορετική φιλοσοφία και σε πολλούς ανθρώπους φέρνει αποτελέσματα. Απλά, επειδή στη βάση της είναι "αιρετική", δεν είναι εύκολο για τους γιατρούς να διαλαλήσουν τα πλεονεκτήματά της. Μάλιστα, μου έφερε παράδειγμα δύο ασθενείς του διαβητικούς, οι οποίοι κάνοντας αυτή τη διατροφή κατάφεραν να μην παίρνουν πλέον ινσουλίνη!!!! Είναι χαρακτηριστικό ότι ακόμα και οι μεγάλες τιμές της χοληστερίνης μου δεν τον απέτρεψαν από το να με ενθαρρύνει να συνεχίσω!
Αυτά τα ευχάριστα νέα! σε λίγο κλείνω τον πρώτο μου μήνα στην Άτκινς, με απώλεια περίπου 3 κιλών (ίσως λίγο για τους περισσότερους), αλλά με αισιοδοξία για τα επόμενα 15...
Σε ευχαριστώ Marina για τη δύναμη και την αισιοδοξία που εκπέμπεις!