Γεια!
Κάνω την Άτκινς εδώ και καιρό και ιδίως στην αρχή είχα παρόμοια προβλήματα με αυτά που περιγράφεις. Στο τελευταίο βιβλίο για την Άτκινς (το έχουν γράψει 3 γιατροί αν δεν κάνω λάθος) δίνει κάποιες συμβουλές που με βοήθησαν.
Καταρχάς τονίζει την σωστή και επαρκή ενυδάτωση (πολλά υγρά, τουλάχιστον 8 ποτήρια νερό).
Στη συνέχεια μιλάει για τον ρόλο του αλατιού και συμβουλεύει να μην το παραλείπουμε από τη διατροφή μας, ίσα-ίσα να φροντίζουμε να καταναλώνουμε κάποια ποσότητα (εκτός από την περίπτωση που υπάρχει ιατρικό πρόβλημα ή λήψη φαρμάκων, όπως τα διουρητικά).
Προτείνει επίσης να καταναλώνουμε δύο κούπες ζωμού (όχι ανάλατου!) τη μέρα. Εγώ διαλύω 1/4 του κύβου από ζωμό κοτόπουλου σε μια κούπα και πίνω το ζωμό. Ίσως δεν είναι ότι πιο νόστιμο, αλλά με τονώνει και κόβει και την όρεξη κάποιες μέρες που αισθάνομαι ότι θέλω να φάω τα σάντουιτς όλου του κόσμου
Φυσικά μπορείς να πάρεις κάποιο συμπλήρωμα (εγώ χρησιμοποιώ πολυβιταμίνες) ή και συμπλήρωμα με ω-3 (το λέει και αυτό στο βιβλίο που προανέφερα) και να δεις αν και κατά πόσο σε βοηθάει και αναλόγως συνεχίζεις.
Ελπίζω να βοήθησα,
καλή συνέχεια!