Γεια χαρά, Επισκέπτης
Όνομα χρήστη: Κωδικός: Να με θυμάσαι
  • Σελίδα:
  • 1
  • 2

ΘΕΜΑ: ρυζι ξεπλυμενο;

Re: ρυζι ξεπλυμενο; 16 Χρόνια 4 Μήνες πριν #7928

• lydia
  • Το Άβαταρ του/της lydia
  • Αποσυνδεμένος
  • Χρήστης
Αν δεν είστε έτοιμοι για μια ζωή χωρίς υδατάνθρακες καλύτερα να μην ξεκινήσετε ποτέ. Τσάμπα κόπος και τσάμπα ταλαιπωρία. Υπάρχουν άπειρες υποθερμιδικές δίαιτες που θα σας βοηθήσουν να χάσετε τα κιλά σας.
Και μια και το έφερε η κουβέντα. Υπάρχει κανείς που ακόμη και αν είναι σε φάση συντήρησης κάθε φορά που τρώει κάτι με υδατάνθρακες σκέφτεται πως αυτό που κάνει τον βλάπτει; Αναμένω τις απαντήσεις σας...

Είχα συζήτηση με τη κολλητή μου φίλη για τη δίαιτα που κάνω. Την φάνηκαν κουλά αυτά που την είπα πχ ότι στην αρχή δε κάνει ούτε χυμός. Μου απάντησε τη σόι δίαιτα είναι αυτή που απαγορεύει το χυμούλι? Την εξήγησα φυσικά και κατάλαβε. Μου έκανε στο τέλός την ίδια ερώτηση με σένα Marina. Αν δηλ μια ζωή θα συνεχίσεις έτσι, να τρώς μειωμένους υδατάνθρακες . Απάντηση δική μου: Ναι! Θα διαλέγω σωστους υδατάνθρακες, με πολλές φυτικές ίνες. Άλλωστε μέχρι τότε δε θα τους ζητάς και υπάρχουν χιλιάδες τρόποι να ικανοποιήσεις τον οργανισμό σου. Εγώ είμαι διατεθιμένη να το κάνω.

Πρέπει να είμαστε σοβαροί παιδιά με τη διατροφή μας. Για να αλλάξουμε το σώμα μας , να γίνουμε καινούργιοι άνθρωποι ουσιστικά, πρέπει να αλλάξουμε κάποιες λογικές και νοοτροπίες. Να προσασμοστούμε σε κάποια πράγματα.Στην αρχή δύσκολα μετά θα είναι πιο εύκολο.
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του Φόρουμ για να κάνετε μια δημοσίευση.

Re: ρυζι ξεπλυμενο; 16 Χρόνια 4 Μήνες πριν #7933

• nanage
  • Το Άβαταρ του/της nanage
  • Αποσυνδεμένος
  • Χρήστης
με την ίδια λογική ένας χορτοφάγος μπορεί να ξεπλύνει το κρέας μέχρι να φύγει το αίμα..... δεν στέκει !!

Re: ρυζι ξεπλυμενο; 16 Χρόνια 4 Μήνες πριν #7935

• Nicolin
  • Το Άβαταρ του/της Nicolin
  • Αποσυνδεμένος
  • Χρήστης
Κοιτάξτε αντιλαμβάνομαι ότι το "ξέπλυμα" του ρυζιού είναι ανόφελο, το λιγότερο. Και αντιλαμβάνομαι και τι ακριβώς εννοείται λέγοντας low carb life :) Και μάλιστα, όντας στην 1η εβδομάδα, έχει ήδη αρχίσει το μυαλό μου να λειτουργεί σε φάση Παβλώφ (βλέπω τον υδατ/κα και βαράνε καμπανάκια αποστροφής).
Πάραυτα, ως λάτρης του βράστού άγριου ρυζίου θέλω να πιστεύω ότι στη φάση συντήρησης, και πέρα απο απώλεια βάρους, μπόρεις να εξισορροπήσεις τους υδατάνθρακες. Μπορείς πχ να προγραμματίσεις μια μέρα το 2μήνο να φας κάτι πλούσιο σε υδατ/κες με μέτρο (π.χ. ρύζι) και να φροντίσεις οι μέρες που θα ακολουθήσουν να είναι αυστηρές... ε???? Πείτε μου ότι δεν κοροϊδεύομαι και ότι αυτό στέκει, γιατί το κόψιμο του ρυζιού αριστικά και δια παντός μου πέφτει βαρυυυυυύ.... :(
Ευτυχισμένη με Ατκινς

Re: ρυζι ξεπλυμενο; 16 Χρόνια 4 Μήνες πριν #7938

• mary
  • Το Άβαταρ του/της mary
  • Αποσυνδεμένος
  • Χρήστης
Μπορείς πχ να προγραμματίσεις μια μέρα το 2μήνο να φας κάτι πλούσιο σε υδατ/κες με μέτρο (π.χ. ρύζι) και να φροντίσεις οι μέρες που θα ακολουθήσουν να είναι αυστηρές... ε????

Αν δεν κάνει κάποιος τη δίαιτα Ατκινσ για λόγους υγείας (πχ φωτοευαισθησία) και την ακολουθείς για αδυνάτισμα και μόνο προσωπικά δεν βλέπω το λόγω που οι περισσότεροι καινούργιοι μπαίνουν σε μια διαδικασία παζαρέματος για το τί θα φάνε μετά αφού τελειώσουν τη δίαιτα. Ό κανόνας που ισχύει και εδώ όπως και σε όλες τις δίαιτες είναι ότι αν τελειώνοντας τη δίαιτα ξαναγυρίσεις στις διατροφικές υπερβολές που σε οδήγησαν στα παραπανίσια κιλά το μόνο που θα κάνεις είναι να κυνηγάς την ουρά σου. Δίαιτα-υπερβολή-δίαιτα. Τίποτα δηλαδή.
Τώρα αν κάποιος χάσει τα κιλά που θέλει και 1-2 παραπάνω, τα σταθεροποιήσει για μερικούς μήνες, κατά τη γνώμη μου μπορεί να εντάξει και κάποιες απαγορευμένες τροφές (πχ αγριο ρύζι) σε πολύ μικρές ποσότητες στην αρχή (1-2 κουταλιές) για να δει πως αντιδρά ο οργανισμός του. Αν περάσουν 1-2 μέρες και η ζυγαριά δεν διαμαρτυρηθεί τότε ολα οκ, μπορεί μια φορά στο τόσο να τρώει λίγο απ΄τη συγκεκριμένη τροφή, αν η ζυγαριά πάρει την ανιούσα τότε μακρια τζιζ. Εγώ προσωπικά έφαγα κατά τη φάση της συντήρησης γεμιστά (πιπεριά με ρύζι) και δεν έπαθα τίποτα. Ε βέβαια την επόμενη μέρα κράτησα χαμηλά τους υδατάνθρακές μου και όλα οκ. Το μόνο που έγινε ήταν ότι ένιωθα φούσκωμα όλη εκείνη την ημέρα πράγμα που παλιότερα δεν το πάθαινα με το ρύζι. Χαλαρώστε λοιπόν παιδιά και μην έχετε άγχος για το μετά. Εγγυώμαι ότι οι περισσότερες εμμονές σας άν όχι όλες σχετικά με τους υδατάνθρακες αν ακολουθήσετε πιστά τα στάδια της διατροφής θα θεραπευτούν ως δια μαγείας, όσο για εκείνες που θα μείνουν με μέτρο και βλέπουμε. Πριν αρχίσουν να με πυροβολούν οι παλιότεροι από εμένα θα ήθελα να σας πω αγαπητοί μου ¨¨ο πρώτος αναμάρτητος το λίθο βαλαίτω¨ . Γιατί αγαπητοί μου ποιός είναι εκείνος που κατά τη φάση της συντήρησης δεν υπόκειψε ποτέ (πάσχα, χριστούγεννα πχ) σε μιά αμαρτία???
[url][/url]www.diaet-ticker.de] [/url]

Re: ρυζι ξεπλυμενο; 16 Χρόνια 4 Μήνες πριν #7942

• eva.k
  • Το Άβαταρ του/της eva.k
  • Αποσυνδεμένος
  • Χρήστης
:? Παιδιά εμένα μου φαίνεται αστείο αυτό το θέμα του ξεπλύματος, απορώ πως το σκεφτήκατε καν. Τώρα όσον αφορά το ρύζι , στην 4η φάση , στη διά βίου συντήρηση δηλαδή, όποιος θέλει να ακολουθήσει μια ζωή με χαμηλούς υδατάνθρακες απαγορεύονται ζάχαρη, λευκό ρύζι , λευκό αλεύρι και τα παράγωγά του, καστανό και ακόμη περισσότερο άγριο ρύζι επιτρέπονται. Εννοείται βέβαια ότι ο καθένας μας έχει βρεί τον προσωπικό του αριθμό υδατανθράκων που δεν παίρνει κιλά και τον τηρεί πιστά αν θέλει να μείνει στα κιλά του. Δεν θέλω να φανώ κάπως αλλά τους βασικούς κανόνες της Άτκινς καλό είναι να τους ξέρουμε εμείς που κάνουμε Άτκινς, και βεβαίως αυτό το site είναι εδώ για όλους μας, προκειμένου να βοηθηθούμε και να βοηθήσουμε .Απλώς, νομίζω πως με κάποιες τέτοιες συζητήσεις βρίσκουν πρόσφορο έδαφος οι επικριτές της΄Ατκινς και μ΄ενοχλεί όταν συμβαίνει.

Re: ρυζι ξεπλυμενο; 16 Χρόνια 4 Μήνες πριν #7945

• Nicolin
  • Το Άβαταρ του/της Nicolin
  • Αποσυνδεμένος
  • Χρήστης
και εγώ αυτό έχω καταλάβει απο όσα έχω διαβάσει ως τώρα, απλά εδώ έχετε και εμπειρικές γνώσεις και εμβαθύνετε στις απορίες μας, πράγμα που μας ενθαρρύνει να ρωτήσουμε ;) thanks guys!
Δηλαδή, σούπερ το βιβλίο αλλά εδω μου λύνονται οι απορίες άμεσα.
Σχετικά λοιπόν με τους βασικούς κανόνες που κάθομαι και διαβάζω για να ξέρω ακριβώς που βαδίζω, όλες οι πληροφορίες μου λένε ότι αν δεν υπάρχει λόγος υγείας που να σου επιβάλλει ελάχιστούς υδατ/κες δια βίου, λένε στην ουσία αυτό που λέει η Mary σε συνδυασμό με τα λεγομένα της eva k.
όποιος θέλει να ακολουθήσει μια ζωή με χαμηλούς υδατάνθρακες απαγορεύονται ζάχαρη, λευκό ρύζι , λευκό αλεύρι και τα παράγωγά του, καστανό και ακόμη περισσότερο άγριο ρύζι επιτρέπονται.
Καλή μας νύχτα :)
Ευτυχισμένη με Ατκινς
  • Σελίδα:
  • 1
  • 2
Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.074 δευτερόλεπτα

Syndication