Γεια χαρά, Επισκέπτης
Όνομα χρήστη: Κωδικός: Να με θυμάσαι

ΘΕΜΑ: Συμπληρώματα διατροφής

Re: Συμπληρώματα διατροφής 16 Χρόνια 7 Μήνες πριν #7000

• eva.k
  • Το Άβαταρ του/της eva.k
  • Αποσυνδεμένος
  • Χρήστης
Παιδιά ωραία όλα αυτά που λέτε αλλά εμένα κυρίως με προβληματίζει το γεγονός ότι όλα τα συμπληρώματα διατροφής περιέχουν σίδηρο. Ο ίδιος ο Άτκινς στο βιβλίο του αναφέρει ο΄τι πρέπει να παίρνουμε συμπληρώματα χωρίς σίδηρο. Έχει κανείς υπ' όψην του σχετικά με αυτό; Υπάρχει περίπτωση να πάθουμε κάτι από το πολύ σίδηρο άκουσα για υπεραιμία μάλλον από το βιβλίο του Άτκινς αλλά δεν είμαι σίγουρη.
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του Φόρουμ για να κάνετε μια δημοσίευση.

Re: Συμπληρώματα διατροφής 16 Χρόνια 7 Μήνες πριν #7001

• efaki
  • Το Άβαταρ του/της efaki
  • Αποσυνδεμένος
  • Χρήστης
Καλημέρα σε όλους!Όταν πήρα το βιβλίο με τη διατροφή αγόρασα βιταμίνες της Power Health (ελπιζω να μη θεωρείται διαφήμιση αυτο!!!). Είχε,αν θυμάμαι καλά, ένα χαπάκι πράσινο με Q10 και δεν ξέρω κι εγώ τι άλλο μέσα, κι ένα κίτρινο με ιχθυέλαιο για ω-3. Για να είμαι ειλικρινής, βαρέθηκα την ιεροτελεστία με το χαπάκι και τα σταμάτησα. Δεν ένιωσα κάποια διαφορά στην ενέργειά μου, ούτε κάποιο άλλο πρόβλημα.
Αυτό που λέτε για το ιπποφαές, ότι έχει χρώμιο, το κάνει ιδανικό, αφού και ο Atkins λέει ότι συνταγογραφούσε χρώμιο. Μάλιστα λέει ότι είναι το σημαντικότερο συστατικό που βοηθά να ενεργοποιηθεί η πρόσληψη ινσουλίνης από τους υποδοχείς της (και πριν λίγο το είχα μπροστά μου- σκέφτηκα "αυτό είναι το ιπποφαές", και δεν το έπιασα να δω τι γράφει!!!)

Όσο για τους μυικούς πόνους: Πριν 5-6 μήνες πάθαινα συνεχώς κράμπες στη γυμναστική και ακόμα και στο κρεβάτι μου. Η γυμνάστρια μου είπε για απώλεια ηλεκτρολυτών, και να πάρω ασβέστιο και μαγνήσιο. Πήρα κι εγώ το Contrex, το οποίο το έχω λατρέψει!!! έχει τεράστιες ποσότητες ασβεστίου σε σχέση με το απλό νερό. Και μου αρέσει και σαν γεύση.
Κράμπες δεν έχω ξαναπάθει από τότε που το ξεκίνησα!!! Είναι πιο ακριβό από τις συμβατικές μάρκες, αλλά΄... χαλάλι του! Πίνω τόσο πολύ νερό πλέον που δεν το τσιγγουνεύομαι!!!

Re: Συμπληρώματα διατροφής 16 Χρόνια 7 Μήνες πριν #7002

• stef
  • Το Άβαταρ του/της stef
  • Αποσυνδεμένος
  • Χρήστης
eva.k έγραψε:
Παιδιά ωραία όλα αυτά που λέτε αλλά εμένα κυρίως με προβληματίζει το γεγονός ότι όλα τα συμπληρώματα διατροφής περιέχουν σίδηρο.
Συμμερίζομαι την ανησυχία σου και έψαξα αρκετά για να βρω πολυβιταμίνες χωρίς σίδηρο: είναι οι male multiple της HealthAid. Μην κολλάς στο "male", δες τί περιέχει και πρόσεξε, ότι οι περιεκτικότητες, που αναγράφονται στη συσκευασία, αφορούν 3 ταμπλέτες.
Οσο για τις επιπτώσεις του υψηλού σιδήρου, είχα διαβάσει ένα ολόκληρο κεφάλαιο στο Protein power lifeplan, που πρέπει να ξαναδιαβάσω για να το μεταφέρω εδώ. Είχα συγκρατήσει μόνο ότι δεν πρέπει να παίρνω σίδηρο. Το πιο καοντινό που βρήκα είναι το παρακάτω link, δυστυχώς είναι διαφήμιση, αλλά αυτά που λέει για το σίδηρο είναι σωστά
[url:qgewenhl]www.vitamins-nutrition.org/vitamins/iron-overdose.html[/url]

Re: Συμπληρώματα διατροφής 16 Χρόνια 7 Μήνες πριν #7006

• eva.k
  • Το Άβαταρ του/της eva.k
  • Αποσυνδεμένος
  • Χρήστης
Σ΄ευχαριστω stef πραγματικά με σώζεις, αν είναι έτσι, διότι είναι στιγμές που νιώθω ότι πραγματικά έχω ανάγκη από συμπλήρωμα διατροφής. Θα πάω να το ψάξω και θα το πάρω.

Re: Συμπληρώματα διατροφής 16 Χρόνια 7 Μήνες πριν #7015

• Stardust
  • Το Άβαταρ του/της Stardust
  • Αποσυνδεμένος
  • Χρήστης
Φίλε Stef ,δεν πρέπει να παίρνεις σίδηρο μόνο αν τα επίπεδα σιδήρου στο αίμα σου είναι πάνω απο τα φυσιολογικά!Αλλιώς δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα στο να πάρεις.
Το σκεύασμα που δείχνεις στην παραπομπή σου δεν είναι τυχαίο οτι το προορίζουν για αντρική χρήση αφού μόνο οι άντρες έχουν πιθανότητα εμφάνισης αιμοσιδηρίνωσης.(Οι πιθανότητες εμφάνισης ακομα και στους αντρες είναι πολύ μικρότερες απο το να παθεις σαρκωείδωση και καρκίνο στο πάγκρεας μαζι).Επίσης το σκεύασμα αυτό εχει φολικό οξύ στο 100% της προτινώμενης ημερήσιας δόσης μια βιταμίνη που βοηθάει πάρα πολύ στην απορρόφηση του σιδήρου απο τον οργανισμό αλλά και 833 % της βιταμίνης Β12 μιας βιταμίνης που επίσης παίζει ρόλο στην απορρόφηση του σιδήρου.Αρα μπορεί σίδηρο να μην έχει αλλα έχει όλα τα άλλα σε τεράστιες ποσότητες για να τον απορροφήσουν.Οσο αναφορα τις γυναίκες η αιμοσιδηρίνωση απλά δεν υπάρχει.Μιας και κάθε μήνα έχουν την γνωστή απώλεια αίματος.Η συντριπτική πλειοψηφία των γυναικών έχουν το ακριβώς αντίθετο πρόβλημα.Αναιμία.
Οσο αναφορά για την σπιρουλίνα και το ιπποφαές.
Το ιπποφαές δεν υπάρχει σε καμία βιβλιογραφία ειδικά στις επίσημες βοτανολογίες του εξωτερικού!Δεν υπάρχει καμία δημοσίευση σε έγκριτο περιοδικό είτε ελληνικό είτε παγκόσμιο.Και το μόνο που γνωρίζουμε για το φυτό είναι απο τις διαφημίσεις που παίζονται τον τελευταίο καιρό στον τύπο.
Για την σπιρουλίνα τα πράγματα είναι ακόμα χειρότερα.Αλλα μην τα βάψω μαύρα τα πράγματα.
Παρτε μια πολυβιταμίνη , που να έχει μεσα τα πάντα και είσαστε καλυμένοι.

Re: Συμπληρώματα διατροφής 16 Χρόνια 7 Μήνες πριν #7017

• mamamaria
  • Το Άβαταρ του/της mamamaria
  • Αποσυνδεμένος
  • Χρήστης
Stardust έγραψε:
Οσο αναφορά για την σπιρουλίνα και το ιπποφαές.
Το ιπποφαές δεν υπάρχει σε καμία βιβλιογραφία ειδικά στις επίσημες βοτανολογίες του εξωτερικού!Δεν υπάρχει καμία δημοσίευση σε έγκριτο περιοδικό είτε ελληνικό είτε παγκόσμιο.Και το μόνο που γνωρίζουμε για το φυτό είναι απο τις διαφημίσεις που παίζονται τον τελευταίο καιρό στον τύπο.
Για την σπιρουλίνα τα πράγματα είναι ακόμα χειρότερα.Αλλα μην τα βάψω μαύρα τα πράγματα.
Παρτε μια πολυβιταμίνη , που να έχει μεσα τα πάντα και είσαστε καλυμένοι.
τωρα μου'κανες την καρδια μπαξε! τα παιρνω και τα δυο... αλλα νιωθω και δειχνω και λειτουργω σουπερ.. και μου τα προτεινε διαιτολογος σε νοσοκομειο!
Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.114 δευτερόλεπτα

Syndication