kitty μου εγώ σίγουρα έχω δει θεαματικά αποτελέσματα με την άτκινς. Σε εμένα τα συμπτώματα επηρεάζονται πολύ από διάφορες στρεσογόνες καταστάσεις. Παρότι αυτόν τον καιρό στρεσάρομαι και πιέζομαι πολύ, όσο ακολουθώ την άτκινς δεν έχω σχεδόν κανένα πρόβλημα. Κάποιες φορές που χρειάστηκε να 'παραστρατήσω' (λόγω ταξιδιού κλπ), χωρίς να αλλάξει τίποτα όσον αφορά την ψυχολογία μου και τη διάθεσή μου, τα συμπτώματα επανήλθαν πανομοιότυπα με πριν.
Γενικότερα έχω ξεχάσει τελείως πολλά από τα συμπτώματα. Παλαιότερα δεν μπορούσα να κοιμηθώ το βράδυ από τον πόνο στην κοιλιά, έβαζα κομπρέσες με οινόπνευμα και περίμενα να περάσει, το πρήξιμο ήταν διαρκές κλπ κλπ, φαντάζομαι κάτι σου λένε όλα αυτά

Τώρα τίποτα!!
Και παρότι ήξερα ότι πρέπει να αποφεύγω τις φυτικές ίνες, δεν έχω κανένα πρόβλημα με τις σαλάτες που καταναλώνω (και μάλιστα σε σημαντικές ποσότητες καθημερινά). Βέβαια αυτό μπορεί να διαφέρει από ασθενή σε ασθενή. Εγώ συνήθως για σαλάτα τρώω μαρούλι, σπανάκι, λάχανο, άισμπεργκ και δεν έχω πρόβλημα!! Αντιθέτως, αν φάω μακαρόνια (που λατρεύω....) περνάω μεγάλο ζόρι! Πόνοι, φούσκωμα, αέρια κλπ. Με το ψωμί και άλλα άμυλα επίσης, με κυρίαρχα συμπτώματα το φούσκωμα και τα αέρια.
Αυτά τα αισιόδοξα από μένα! Βέβαια οι σοκολατίτσες που λέγαμε σε μεγάλη ποσότητα (μια ολόκληρη μονομιάς) μου θύμισαν γρήγορα και ζωηρά την αγαπημένη μου σπαστική κολλίτιδα!!