Madraoulas έγραψε:
Εχθες διαβαζα διαφορα αρθρα... μια φιλη μου εχει προβλημα ψωριασης..κι ενας λογος ΙΣΩΣ να ειναι (εκτος του ψυχολογικου) και η διατροφη της...αλλα δεν θελει ν ακουσει κουβεντα..οι γιατροι λεει ξερουν και οτι θα το εχει παντα...
Λοιπόν, αν και άργησα λίγο να σου απαντήσω, έρχομαι με νεότερα.
Η γλουτένη εκ των πραγμάτων βρίσκεται έξω από τη διατροφή μου, δλδ δεν τρώω δημητριακά κανενός είδους. Για τις 10 αυτές μέρες που σου υποσχέθηκα πείραμα, τήρησα το όριο των 20 γρ. υδ. Δεν έχω κάτι συγκλονιστικό να σου αναφέρω από άποψη βελτίωσης. Υπάρχει, δεν έφυγε, απλά οκ δεν κάνει κ μπαμ. Δυστυχώς και για την κοπελιά, και για σένα και για μένα.
Τέλος, πιστεύω ότι το θέμα της ψωρίασης επηρεάζεται από πολλούς παράγοντες, όχι μόνο από τη διατροφή. Το στρες είναι ένας από τους καθοριστικότερους. Ή όταν ιδρώνει η περιοχή σε φαγουρίζει πάρα πολύ. Εγώ πχ αυτές τις μέρες είχα μετακόμιση, ήμουν άρρωστη με φαρυγγίτιδα κ έπαιρνα αντιβίωση. Όλα αυτά συνθέτουν το παζλ.
Τι να σου πω.. αν δεν μπορείς να την πεισεις ότι με την Άτκινς θα λυθεί το πρόβλημά της, μπορείς τουλάχιστον να της προτείνεις μία βδομάδα διακοπές σε ψυχρό μέρος (χαχα για να αποκλείσουμε την εφίδρωση και το στρες της καθημερινότητας!!) και με διατροφή που θα ορίζεις εσυ!!