Γεια σου και απο μένα,
Έχω και εγώ έντονα πολυκυστικές ωοθήκες(εδώ και πολλά χρόνια) και πρόσφατα εμφάνισα μέχρι και πολύποδα. Η μοναδική θεραπέια καταπολέμισης των πολυκυστικών ειναι να μειώσεις αρκετά τα κιλά σου. Και οι δυο γυναικολόγοι μου αυτό μου είπαν, να γίνω όσο το δυνατόν πιο αδύνατη μπορώ (όχι σε ανορεκτικά επίπεδα φυσικά).
Όσο για την δυσανεξία στους υδατάνθρακες, δεν ξέρω κατα πόσο ισχύει πάντως απο τότε που ακολουθώ την διατροφή αυτήν (7 εβδομάδες) σταμάτησε να μυρίζει ο ιδρώτας μου, η περίοδος μου ήρθε με μόλις 2 μέρες καθυστέρηση (!!!) ενώ ο κύκλος μου πριν ήταν απίστευτα ανώμαλος. Στα γυναικολογικά οι υδατάνθρακες κάνουν ιδιαίτερα κακό οσο αφορά κολπίτιδες, μυκητιάσεις κτλ. Η δίαιτα Atkins είναι μια μορφή θεραπείας για της παθήσεις αυτές καθώς οι γυναικολόγοι για θεραπεία συνιστούν την απομάκρυνση απο μακαρόνια, ρύζια, ψωμί, άμυλο γενικά και απο φρούτα.
Τα σπυράκια μπορεί να αφέιλονται σε ορμονικές αλλαγές, διότι όταν χάνουμε λίπος, αλλάζει η ισορροπία των ορμονών μέσα μας, πόσο μάλλον εμείς που έχουμε πολυκυστικές, οπότε δεν το θεωρώ απαραίτητα κακό. Για να δεις όντως την πηγή του κακού κάνε ορμονικές εξετάσεις ή κάνε υπομονή, μήπως υποχωρήσουν. Πάντως μου είναι αδύνατον να πιστέψω οτι φταίει αυτή η υπέροχη διατροφή.
Ο φίλος μου έπειτα απο την παρακολούθηση του σώματος μου και της διάθεσης μου άρχισε την διατροφή αυτή. Είχε στίγματα σε όλο του το σώμα και στην περιοχή της μέσης του είχε άφθονα μικρά κόκκινα σπυράκια. Το πραγματικά περίεργο είναι οτι όλα αυτα εξαφανίστηκαν στην 3η εβδομάδα διατροφής, μέχρι και μια μεγάλη ελίτσα που είχε πανω στο φρύδι του (!!!!) και οι δερματολόγοι απλά του έλεγαν να πλένεται με betadine. Όσο για το δικό μου δέρμα το θεωρώ πιο λαμπερό, η κυτταρίτιδά μου εξαφανίστηκε και μου φαίνεται πιο σφηχτό και πιο υγιές.
Ελπίζω να βοήθησα κάπως, αξίζει να επιμείνεις πάντως