Γεια χαρά, Επισκέπτης
Όνομα χρήστη: Κωδικός: Να με θυμάσαι
  • Σελίδα:
  • 1
  • 2

ΘΕΜΑ: πως να κανω την ατκινς να μου ταιριαξει

Re: πως να κανω την ατκινς να μου ταιριαξει 15 Χρόνια 11 Μήνες πριν #10033

• lunadark
  • Το Άβαταρ του/της lunadark
  • Αποσυνδεμένος
  • Χρήστης
αγαπη έγραψε:
Γεια σου lunadark.Αυτο που ειπες οτι οι γυναικες που εχουν πολυκυστικες εχουν δυσανεξια στους υδατανθρακες ισχυει για ολες τις γυναικες;Γιατι αν ειναι απολυτα ετσι δε χρειαζεται να κανω τεστ δυσανεξιας για να σιγουρευτω οτι μονο οι υδατανθρακες ειναι ενοχοι και για τις πολυκυστικες και για τα προβληματα με το βαρος μου.Σου το ειπε ετσι ακριβως ο γιατρος σου;

μου ειπε οτι συμβαινει γενικα, τωρα δεν ξερω αν συμβαινει σε ολες τις γυναικες....επισης αν χασουμε βαρος υπαρχει περιπτωση να απαλλαγουμε απο τι πολυκυστικες!!!!!
mary έγραψε:
Το μόνο θέμα για την περίπτωσή σου είναι να προσέξεις την προέλευση του λίπους (που είναι απαραίτητο για την κέτωση, κατά τη διάρκεια της απώλειας κιλών)

το εννοεις με αυτο?εγω που δεν εχω σημαντικο κοιλιακο λιπος και ειμαι μικρη σε ηλικια πρεπει να περιοριστω αν ξεκινησω ατκινς?
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του Φόρουμ για να κάνετε μια δημοσίευση.

Re: πως να κανω την ατκινς να μου ταιριαξει 15 Χρόνια 11 Μήνες πριν #10040

• mary
  • Το Άβαταρ του/της mary
  • Αποσυνδεμένος
  • Χρήστης
Αν και δεν καταλαβαίνω ακριβώς τι εννοείς (το εννοεις με αυτο?
πρεπει να περιοριστω αν ξεκινησω ατκινς?)θα απαντήσω με ότι κατάλαβα.
Το λίπος είναι όντως απαραίτητο για την κέτωση αλλά και για την καλή λειτουργία του οργανισμόυ. Αυτό γιατί μέχρι τώρα ο οργανισμός σου έχει ως κύριο καύσιμο τους υδατάνθρακες, αφού ξεκινώντας την Ατκινσ θα περιορίσεις τους υδατάνθρακες στα 20 γρ. θα πρέπει να στραφεί στο αποθηκευμένο λίπος στο σώμα σου και στο λίπος που λαμβάνεις με την τροφή. Ξαναλέω, λίπος δεν είναι μόνο η πέτσα απ΄το κοτόπουλο και τα αρνίσια παϊδάκια, λίπος έχει και ο σολωμός και οι σαρδέλες και πολύ καλλίτερο μη σου πω (ω3). Λίπος έχει και το αβοκάντο και οι ξηροί καρποί (αυτοί με μέτρο), και τέλος μη ξεχνάμε το υγρό χρυσάφι του τόπου μας το ελαιόλαδο. Άρα εάν εννοείς αν θα πρέπει να περιοριστείς ως προς την ποιότητα της τροφής που θα προσλαμβάνεις η απάντηση είναι ¨και ναι και όχι¨. Αυτό λόγω του θέματος υγείας που έχεις και όχι λόγω της διατροφής μιας και σε κάποιον που δεν έχει θέμα με την υγεία του θα μπορούσε ποιο άνετα (μεσα σε φυσιολογικά πάντα όρια) να τρώει και ζωικό λίπος.Κατά τη γνώμη μου καλλίτερα διάβασε το βιβλίο για να σου λυθούν οι απορίες και να πάρεις εσύ την ευθύνη των αποφάσεών σου. Εμείς εδώ δεν είμαστε διαθέσιμοι να σου πούμε κάνε ή μην κάνεις τη δίαιτα Ατκινς. Αυτή είναι μια απόφαση που θα πάρεις μόνη σου.
[url][/url]www.diaet-ticker.de] [/url]

Re: πως να κανω την ατκινς να μου ταιριαξει 15 Χρόνια 11 Μήνες πριν #10057

• katrina
  • Το Άβαταρ του/της katrina
  • Αποσυνδεμένος
  • Χρήστης
Γεια σου και απο μένα,
Έχω και εγώ έντονα πολυκυστικές ωοθήκες(εδώ και πολλά χρόνια) και πρόσφατα εμφάνισα μέχρι και πολύποδα. Η μοναδική θεραπέια καταπολέμισης των πολυκυστικών ειναι να μειώσεις αρκετά τα κιλά σου. Και οι δυο γυναικολόγοι μου αυτό μου είπαν, να γίνω όσο το δυνατόν πιο αδύνατη μπορώ (όχι σε ανορεκτικά επίπεδα φυσικά).
Όσο για την δυσανεξία στους υδατάνθρακες, δεν ξέρω κατα πόσο ισχύει πάντως απο τότε που ακολουθώ την διατροφή αυτήν (7 εβδομάδες) σταμάτησε να μυρίζει ο ιδρώτας μου, η περίοδος μου ήρθε με μόλις 2 μέρες καθυστέρηση (!!!) ενώ ο κύκλος μου πριν ήταν απίστευτα ανώμαλος. Στα γυναικολογικά οι υδατάνθρακες κάνουν ιδιαίτερα κακό οσο αφορά κολπίτιδες, μυκητιάσεις κτλ. Η δίαιτα Atkins είναι μια μορφή θεραπείας για της παθήσεις αυτές καθώς οι γυναικολόγοι για θεραπεία συνιστούν την απομάκρυνση απο μακαρόνια, ρύζια, ψωμί, άμυλο γενικά και απο φρούτα.
Τα σπυράκια μπορεί να αφέιλονται σε ορμονικές αλλαγές, διότι όταν χάνουμε λίπος, αλλάζει η ισορροπία των ορμονών μέσα μας, πόσο μάλλον εμείς που έχουμε πολυκυστικές, οπότε δεν το θεωρώ απαραίτητα κακό. Για να δεις όντως την πηγή του κακού κάνε ορμονικές εξετάσεις ή κάνε υπομονή, μήπως υποχωρήσουν. Πάντως μου είναι αδύνατον να πιστέψω οτι φταίει αυτή η υπέροχη διατροφή.
Ο φίλος μου έπειτα απο την παρακολούθηση του σώματος μου και της διάθεσης μου άρχισε την διατροφή αυτή. Είχε στίγματα σε όλο του το σώμα και στην περιοχή της μέσης του είχε άφθονα μικρά κόκκινα σπυράκια. Το πραγματικά περίεργο είναι οτι όλα αυτα εξαφανίστηκαν στην 3η εβδομάδα διατροφής, μέχρι και μια μεγάλη ελίτσα που είχε πανω στο φρύδι του (!!!!) και οι δερματολόγοι απλά του έλεγαν να πλένεται με betadine. Όσο για το δικό μου δέρμα το θεωρώ πιο λαμπερό, η κυτταρίτιδά μου εξαφανίστηκε και μου φαίνεται πιο σφηχτό και πιο υγιές.
Ελπίζω να βοήθησα κάπως, αξίζει να επιμείνεις πάντως :)

Re: πως να κανω την ατκινς να μου ταιριαξει 15 Χρόνια 11 Μήνες πριν #10117

• lunadark
  • Το Άβαταρ του/της lunadark
  • Αποσυνδεμένος
  • Χρήστης
σας ευχαριστω που κανατε τον κοπο να μου απαντησετε....ξεκινησα την διατροφη λεγοντας στον εαυτο μου οτι προκειται για λογους υγειας (ποτε δεν εχω καταφερει να κανω διαιτα)
μεχρι τωρα ολα καλα, μονο που εχω ενταξει 1 καθε τοσο ,δεν μπορω χωρις γαλακτοκομικα....αργοτερα ισως μπορεσω να βαλω και κανενα φρουτακι!!!!

ευχαριστω και καλο μου ξεκινημα:)
  • Σελίδα:
  • 1
  • 2
Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.088 δευτερόλεπτα

Syndication