Καλα, και οι Γερμανοι ηταν φιλοι μας.....
Οσο για την βιομηχανια της μοδας, επειδη εχω ανθρωπο απο μεσα, θα σας πω πως εχουν τα πραγματα. Ολα αυτες οι αλυσιδες καταστηματων, που ανοιξαν στην Ελλαδα, τα τελευταια χρονια, αυτα που υπηρχαν χρονια στο εξωτερικο, και που χαρηκαμε οταν ηρθαν κι εδω, (τρομαρα μας), κατα 99% κατασκευαζουν τα ρουχα τους Στην Κινα. Τρεξτε τωρα στις ντουλαπες σας και δειτε. Στην ετικετα θα γραφει made in PRC, Malesia, κλπ. Α! Ειδικα μια εταιρια, εχει και ευρωπαικα. Γραφει Macedonia!!!!!!! Αυτη η εταιρια, ραβει τα ρουχα της πανω σε καραβια στην ΝΑ Κινα, για να μειωνεται το κοστος παραγωγης. Τελος παντων. Σ'αυτα τα ρουχα η ετικετα αναφερεται στον ασιατικο σωματοτυπο. Το "m", ειναι "s", και το "L", ειναι μετα βιας "M". Γι αυτο τα "μεσατα" ρουχα, σε εμας ειναι "αμπιρ". Γιατι δεν ειμαστε σαν τις Κινεζες-πινεζες. Εγω προσωπικα, εχω αγορασει παλτο XL και μου ειναι ισα-ισα.
Τα καραβια που ερχονται απο κει, εχουν κατι κιβωτια διαστασεων 1,5Χ1,5, και μεσα εχουν -χωρις πλακα- χιλιαδες ρουχα. Εχω δει δελτιο για καταστημα πολυ γνωστο, που εγραφε πανω οτι η κουτα περιειχε μεσα, 1000+... τζην παντελονια!!!! Η δε, κουτα, ηταν σαν πετρα!!!
Συμπερασμα; Ολα γινονται στο βωμο του χρηματος, Αρα, σαν το γνωστο ανεκδοτο, δεν ειμαστε εμεις χοντρες, τα ρουχα ειναι στενα!!!!!