Olgatsi,
Υπαρχει ενα σαιτ, αγγλικο, τοχουν τα παιδια σε λινκ, δε θυμαμαι ακριβως που, αν ψαχνεις θα το βρεις οπου βαζεις τα στοιχεια σου, βαρος - ηλικια -δραστηριοτητα κ σου δινει το ποσες θερμιδες χρειαζεσαι την ημερα για να διατηρησεις η για να χασεις βαρος, αναγκες σε πρωτεινες -βιταμινες-μεταλλα- ιχνοστοιχεια, ακομα κ τους δεικτες μαζας, παλμους κ πολλα αλλα ,με πινακες για την κατασταση που εισαι κ φυσ.τιμες..σε μενα, που ειμαι 47 χρ, 1.70 υψος, με μικρη δραστηριοτητα, νοικοκυρα οντας, μου δινει 1980 με 2000 θερμιδες, αλλα με δεικτη μαζας σωματος υπερβαρου τοτε, προσπαθω να κρατιεμαι σε χαμηλοτερα ορια θερμιδων, μεχρι 1800 κ με περπατημα καθημερινο κ σε 4 μηνες ειμαι 12.5 κιλα μειον κ θεαματικα λιγοτερο ογκο, εχω "λιωσει" οπως λεν οι δικοι μου.. ξεφουσκωσα λεν, τα ρουχαλακια μου, που ειναι σαν "αδεια τσουβαλακια". Το καλυτερο βεβαια ειναι πως εχασα το "εμποδιο" να βλεπω τα ποδαρακια μου, το "προσον" που ειχα αποκτησει για να κανω τον Αι-Βασιλη καθε χριστουγεννα.. αλλος θα παρει το ρολο φετος κ ειμαι πολυ χαρουμενη γι αυτο!!
Για το ερωτημα σου λοιπον παντα φροντιζουμε ναχουμε το νου μας στην υπερκαταναλωση, το πολυ κανει κακο, παντα κ παντου.. Τυχαιο ειναι νομιζεις οτι ολοι εμεις βρεθηκαμε εδω, κ οι υπολοιποι πλην λιγων εξαιρεσεων ψαχνονται με διατροφολογους κ "αλλες" διαιτες για να ερθουν στα ισα τους? Το κακο ειναι για τους υπολοιπους οτι στερουνται, λιμοκτονουν κ παραιτουνται η μολις φτασουν τους στοχους κ αν, ξαναγυριζουν στις παληες συνηθειες με τα γνωστα αποτελεσματα, χωρις το συνεχες της δικης μας διατροφης, το χορτατο, της μη στερησης, της οργανωσης κ της υποστηριξης που εχουμ ολοι εμεις εδω..
Καλη επιτυχια κ σε σενα...