Γεια χαρά, Επισκέπτης
Όνομα χρήστη: Κωδικός: Να με θυμάσαι
  • Σελίδα:
  • 1
  • 2

ΘΕΜΑ: ειναι επιβλαβης η κετωση στην εγκυμοσυνη;forum

Re: ειναι επιβλαβης η κετωση στην εγκυμοσυνη;forum 15 Χρόνια 7 Μήνες πριν #10319

• αγαπη
  • Το Άβαταρ του/της αγαπη
  • Αποσυνδεμένος
  • Χρήστης
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 1
Το ξερω eva.k μου εχω διαβασει το βιβλιο του Ατκινς.Αλλα αναρωτιεμαι στην δικη μου περιπτωση τι θα ηταν πιο βλαβερο για ενα εμβρυο;Η κετωση η τα αντιεπιληπτικα;Να λαβουμε υποψη μας οτι οι εγκυες που κανουν συνεχεια εμετους με αποτελεσμα να μενει στην ουσια αδειο το στομαχι τους ερχονται σε κατασταση παρατεταμενης νηστειας και επομενως κετωσης οποτε δε μπορει να ειναι επιβλαβης γιατι αν εβλαπτε η κετωση ,τα μωρακια που οι μαμαδες τους εκαναν εμετους στην εγκυμοσυνη θα ειχαν προβληματα υγειας ενω δεν ισχυει κατι τετοιο.Οι περισσοτερες εγκυες εχουν ναυτιες στην εγκυμοσυνη αρα τα περισσοτερα παιδια θα ειχαν προβλημα.Δεν ξερω ισως κανω λαθος θα ηθελα κι αλλες γνωμες η οποια ξερει κατι σχετικα με κετωση και εγκυμοσυνη ας με διαφωτισει grouphug ouphug hug g
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του Φόρουμ για να κάνετε μια δημοσίευση.

Re: ειναι επιβλαβης η κετωση στην εγκυμοσυνη;forum 15 Χρόνια 7 Μήνες πριν #10321

• Marina
  • Το Άβαταρ του/της Marina
  • Αποσυνδεμένος
  • Administrator
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 16
Να μαι και γω. Παρακολουθώ αλλά βρίσκομαι σε εργασιακό οργασμό οπότε...

Λοιπόν, σχετικά με την εγκυμοσύνη. αγάπη χαλαρά επιλέγεις Atkins. Βάζεις λαχανικούλια και πολυβιταμίνες και είσαι μια χαρά. Στο ίντερνετ υπάρχουν κανένα εκατομμύριο μαρτυρίες για γυναίκες που έκαναν Άτκινς στην εγκυμοσύνη και γέννησαν υγιέστατα παιδιά.

Πάμε τώρα στις εξηγήσεις.

Η Άτκινς προστατεύει από την φωτοευαισθησία. Αν την κάνεις σε ένα μικρό παιδί υπάρχει μεγάλη περίπτωση να θεραπευθεί τελείως. Οπότε γιατί να μην την κάνεις από την εγκυμοσύνη;

Το ίδιο ισχύει και για τον καρκίνο. Αν η Άτκινς έχει την δυνατότητα να μειώνει καρκινικούς όγκους σκέψου πόσο τυχερό είναι ένα παιδί που η μαμά του έκανε Άτκινς στην εγκυμοσύνη.

Αυτό που θέλω να πω, είναι πως αν κάτι είναι καλό για τους ενήλικες, εξίσου καλό είναι και για τα παιδιά. Δηλαδή ένα έμβρυο ή ένα μωράκι τι κακό θα πάθει αν δεν τρώει ζάχαρη και αλεύρι; Τι κακό θα πάθει αν πάρει τις φυτικές ίνες και τις βιταμίνες του από το αγγουράκι και την ντοματούλα, αντί από το καρπούζι και το πεπόνι; Τι έχει η πατατούλα που δεν το έχει το κουνουπίδι;

Όσο και να το σκεφτώ δεν βλέπω τίποτα κακό σε μια έγκυο που τρώει κρέας-ψάρι-κοτόπουλο με σαλάτα με ελαιόλαδο ή μαγιονέζα ως τα βασικά της γεύματα και συμπληρώνει με τυρί, γιαούρτι, ζαμπονάκι, αυγό, ως σνακ και με γλυκάκια με κρέμα γάλακτος ή ταχίνι. Τι να την κάνω την πατάτα και το μακαρονικό ή την πίτα και τις σοκοφρέτες όταν έχω μια τόσο πλούσια και υγιεινη διατροφή;
Να σε προσέχεις, Marina

Re: ειναι επιβλαβης η κετωση στην εγκυμοσυνη;forum 15 Χρόνια 7 Μήνες πριν #10333

• stef
  • Το Άβαταρ του/της stef
  • Αποσυνδεμένος
  • Χρήστης
Η κέτωση είναι η φυσιολογική λειτουργία, κατά την οποία ο οργανισμός χρησιμοποιεί ως πηγή ενέργειας το λίπος (και όχι τους υ/α). Αν το σώμα μας προτιμούσε να καίη υ/α, θα είχε τη δυνατότητα να αποθηκεύη γλυκογόνο και όχι λίπος. Αν η κέτωση ήταν επιβλαβής για την εγκυμοσύνη και τον θηλασμό, οι Εσκιμώοι δεν θα κατάφερναν να αναπαραχθούν: οι υ/α αποτελούν το 3% της διατροφής των Εσκιμώων και αυτό μόνο τους "καλοκαιρινούς" μήνες.
Συμφωνώ με τη Marina, συνεχίζεις τη διατροφή σου (που είναι πλούσια σε όλα τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζονται μαμά και μωρό) και το πολύ-πολύ να συμπληρώσης με καμμιά πολυβιταμίνη. Και μην ξεχνάμε ότι το υγιές μωρό μεγαλώνει μέσα σε μιά υγιή μαμά (που αποφεύγει τα φάρμακα όσο μπορεί) :)
  • Σελίδα:
  • 1
  • 2
Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.087 δευτερόλεπτα

Syndication